Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
24-10-2014

ΜΕΝΤ - Παναθηναϊκός (1η αγωνιστική, 25/10, 19.00)

Rate this item
(0 votes)
Λογαριασμό στην Volleyleague θα ανοίξουν η ΜΕΝΤ και ο Παναθηναϊκός το απόγευμα του Σαββάτου με τους νεοφώτιστους να υποδέχονται τους «πράσινους» που μαζί με τον Ολυμπιακό είναι οι δύο ομάδες που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ στην Α2. (1η αγωνιστική, 25/10, 19.00. Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Κουτσούλας).
Η ΜΕΝΤ ζει ένα όνειρο με την άνοδο της και την παρουσία της στην επαγγελματική κατηγορία και η διοίκηση του συλλόγου στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις το εγχείρημα του προπονητή Σπύρου Γκολίτση ο οποίος από το καλοκαίρι του 2003 που ανέλαβε την ομάδα στα τοπικά είχε όνειρο να ανεβάσει την ομάδα στην Volleyleague. «Ωραία τα καταφέραμε. Να δούμε πως θα μείνουμε», είχε μονολογήσει ο Γκολίτσης μετά το τέλος των μπαράζ ανόδου στην Ορεστιάδα τον περασμένο Μάιο.
 
Μεταμόρφωση σε 5 μήνες
 
Αν και πέρασαν μόλις 5 μήνες από τότε πολλά άλλαξαν για τους πρωταθλητές της Α2 ανδρών. Δημιουργία ΤΑΑ, μεταγραφές των πρώτων ξένων στο τμήμα και οργάνωση όπως επιτάσουν οι ανάγκες της μεγάλης κατηγορίας. Η προετοιμασία τελείωσε και στο Λιγκ Καπ η ΜΕΝΤ έδειξε πως δεν θα γίνει σάκος του μποξ. Μάλιστα έχει κενές δύο θέσεις ξένων και ανα πάσα στιγμή μπορεί να «οπλιστεί» σε όλες τις γραμμές. Ο Τζούλιαν Μπίσετ είναι ο πρώτος αθλητής που θα αγωνιστεί στην Volleyleague και κατάγεται από τη μακρινή νήσο Αγία Λουκία. Μαζί με τον Ιταλό πασαδόρο Ματέο Πάρις αποτελούν ένα ισχυρό δίδυμο, ενώ ο Χαράλαμπος Σακόγλου ως διαγώνιος βάζει στοίχημα καριέρας να διακριθεί ως διαγώνιος και στην Volleyleague. H έλευση του Ζένια Γκόρτσανιουκ την τελευταία στιγμή σε συνδυασμό με την παρουσία του Δημήτρη Χατζηηλιάδη και του έμπειρου Γιώργου Κνάπεκ δημιουργεί καλή τριάδα στην υποδοχή. 
 
«Σερβίς και μπλοκ θα κρίνουν το αποτέλεσμα»
 
Ο προπονητής της ΜΕΝΤ Σπύρος Γκολίτσης δήλωσε: «Έχω δει τον Παναθηναϊκό σε βίντεο και μου αρέσει σαν ομάδα. Είναι πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες σε σημεία κλειδιά. Ο Στιβαχτής έχει δώσει διαπιστευτήρια στην κατηγορία και διαχειρίζεται καλά την πίεση. Ο διαγώνιος είναι ψηλός και δυνατός και οι κεντρικοί του Παναθηναϊκού πολύ δυνατοί και έμπειροι. Σε σερβίς και μπλοκ και θα κριθεί κυρίως η μεταξύ μας αναμέτρηση».
 
 
 
Νίκη στη Θεσσαλονίκη από το 2010
 
Ο Παναθηναϊκός στις 27 Απριλίου έδωσε στη Θεσσαλονίκη τον τελευταίο αγώνα για τα πλέι άουτ κόντρα στον Άρη. Παρά την ήττα με 3-1 σετ και οι δύο ομάδες σώθηκαν και έμειναν σε βάρος της Παναχαϊκής και της Νίκη. Η σεζόν και πάλι από την ίδια πόλη.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει να νικήσει σε πρεμιέρα πρωταθλήματος από τη σεζόν 2010-11. Ηταν 22 Οκτωβρίου του 2010 όταν μάλιστα είχε νικήσει τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά με 3-2 σετ!
 
«Άγνωστη» έδρα
 
Ο Παναθηναϊκός. Θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την έδρα της ΜΕΝΤ που είναι «άγνωστη» σε όλους τους παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου. Η εκτός έδρας δοκιμασία στο Λιγκ Καπ στο Βραχάτι φόρτισε τις μπαταρίες των «αθηναίων» που θέλουν να κάνουν ένα καλό ξεκίνημα. Με Στιβαχτή στην πάσα, διαγώνιο τον Πολωνό Καμίνσκι και ακραίους τους Κουκ, Πρωτοψάλτη θα βασιστούν οι «πράσινοι» ενώ μεγάλες κόντρες αναμένεται να γίνουν στο κέντρο με τους Χόι, Πανταλέων. Το βάπτισμα του πυρός ως βασικός λίμπερο θα πάρει και ο Πολυχρονιάδης που από αγώνα σε αγώνα αποκτά όλο και μεγαλύτερη ποιότητα.
 
«Δύσκολες οι πρεμιέρες»
 
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε για την πρεμιέρα με τη ΜΕΝΤ: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι. Πάντα οι πρεμιέρες είναι δύσκολες για όλες τις ομάδες σε κάθε θέση. Η δυσκολία αυξάνεται επειδή ο αντίπαλος είναι μια νεοφώτιστη ομάδα. Οι νεοφώτιστοι ξεκινούν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και μεγάλο πάθος. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα μου. Οι δύο αγώνες που δώσαμε στο Βραχάτι για το Λιγκ Καπ θα μας βοηθήσουν να ανταπεξέλθουμε των προκλήσεων».
 
 
 
Πρώτη αναμέτρηση
 
Δεν υπάρχει ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων στην Volleyleague.
 
 
 
Η ιστορία των αναμετρήσεων ΜΕΝΤ - Παναθηναϊκός
2014-15
Volleyleague 12η Παναθηναϊκός - ΜΕΝΤ
25/10/2014: Volleyleague ΜΕΝΤ - Παναθηναϊκός
 
 
 
 
 
Πρόγραμμα - Διαιτητές - TV
1η αγωνιστική - Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014
Γυμναστήριο PAOK Sports Arena Πυλαία 17.30: Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου (ΝΟVASPORTS-4)
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Αβραμίδης. Παρατηρητής: Λαδάς. Επόπτες: Μαυρίδης, Γιώγιου. Γραμματεία: Λαδάς
Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» Αλεξανδρούπολη 19.00: Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Γ.Σ.Λαμία
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Στεργιόπουλος. Παρατηρητής: Δ. Μιχελινάκης. Επόπτες: Τονονίδης, Σαρμίδης. Γραμματεία: Παπαχρήστου
Γυμναστήριο ΜΕΝΤ 19.00: ΜΕΝΤ - Παναθηναϊκός
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Κουτσούλας. Παρατηρητής: Αντωνούλης. Επόπτες: Kύρκος, Κεχαγιά. Γραμματεία: Kαρακούλια
Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» Ορεστιάδα 19.00: Α.Ο.Ορεστιάδας - Α.Ο.Κηφισιάς
Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τζεπκινλής. Παρατηρητής: Σαρδάνης. Διαιτητές: Σταματόπουλος, Μουτζούρης. Γραμματεία: Βενετίδης
Γυμναστήριο «Μίκρας» 19.00: Α.Σ.Άρης - Α.Ε.Κ.
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Θεμελής. Παρατηρητής: Κάλλης. Επόπτες: Μπουκουβάλα, Πεχλίδης. Γραμματεία: Παναγιωτίδου
Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη 20.00: Ολυμπιακός - Παμβοχαϊκός (ΝΟVASPORTS-3)
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μυλωνάκης. Παρατηρητής: Βασιλειάδης. Επόπτες: Αντωνόπουλος, Καλομοίρης. Γραμματεία: Λιάκου
 
Βρίσκεστε εδώ: News Ειδήσεις - News ΜΕΝΤ ΜΕΝΤ - Παναθηναϊκός (1η αγωνιστική, 25/10, 19.00)
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject