Print this page
14-04-2016

Λεονταρίτης: «Τα νησιά μας ζουν ιστορικές στιγμές με Φοίνικα και ΑΟ Θήρας»

Rate this item
(1 Vote)

Tην παρουσία δύο ομάδων των Κυκλάδων στους τελικούς των πρωταθλημάτων Volley League «Πάμε Στοίχημα» και Α1 γυναικών γιορτάζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι φίλοι του βόλεϊ της νησιωτικής Ελλάδας.

 

Ο Φοίνικας Σύρου για δεύτερη φορά στην ιστορία του (μετά το 2012) βρίσκεται στους τελικούς αλλά για πρώτη φορά θα έχει το πλεονέκτημα έδρας και γίνεται η δεύτερη επαρχιακή ομάδα που καταφέρνει αυτή την επίδοση μετά τη θρυλική ομάδα της Ορεστιάδας τη σεζόν 1997-98.

Επι πλέον, ο Α.Ο.Θήρας που ιδρύθηκε το 2012 μέσα σε χρόνο ρεκόρ έφτασε ένα σκαλί από την κορυφή και θα αγωνιστεί από αύριο κόντρα στον Ολυμπιακό στη σειρά των τελικών της Α1 γυναικών. Επίσης και ο Πανναξιακός πλασαρίστηκε στην 4η θέση της κατηγορίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Λεονταρίτης είπε:  «Αν το έλεγε κάποιος ακόμα και στην αρχή της σεζόν δεν θα τον πιστεύε κανείς. Κι όμως είναι πραγματικότητα. Δύο ομάδες των Κυκλάδων που χτίστηκαν και συντηρούνται με αίμα και κόπο αλλά και τη συμπαράσταση μιας ολόκληρης κοινωνίας, έφτασαν στους τελικούς. Και μην ξεχνάμε και τον Πανναξιακό στην 4αδα των γυναικών».

Τι σημασία έχουν αυτές οι επιτυχίες για τα νησιά;

«Για μας τους νησιώτες που για οκτώ μήνες είμαστε στην απομόνωση και προσαρμόζουμε τη ζωή μας συντροφιά με τα στοιχεία της φύσης αυτές οι επιτυχίες είναι βάλσαμο και μία μεγάλη δικαίωση. Πάνω απ΄όλα είναι το αποτέλεσμα της αγάπης των ανθρώπων του αθλητισμού και κυρίως των φίλων του βόλεϊ. Δεν έχει γίνει τίποτα στην τύχη. Ζούμε ιστορικές στιγμές. Δεν ξέρω εάν στο μέλλον θα έχουμε τόσο μεγάλες επιτυχίες και μάλιστα την ίδια σεζόν».

Πιστεύετε και στην κατάκτηση ενός τίτλου;

«Προσωπικά πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου και ένας τίτλος, αλλά πολλές φορές το ταξίδι είναι πιο ωραίο και από τον τελικό προορισμό. Ολοι οι κάτοικοι της νησιωτικής Ελλάδας αισθάνονται κτήμα του αυτές τις επιτυχίες και καμαρώνουν».

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αισθάνεται δικαιωμένη;

«Απόλυτα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως αισθάνονται δικαιωμένες οι τοπικές κοινωνίες. Η Περιφέρεια Νοτίου Ελλάδας έχει τους καλύτερους πρεσβευτές και θα σταθεί κοντά στις ομάδες που αγωνίζονται και αποτελούν πρότυπο για τη νεολαία μας. Θα σταθεί κοντά σε κάθε δημιουργία και έμπνευση για νέες προσπάθειες που προάγουν το φίλαθλο πνεύμα και θα υποστηρίξει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό σε αυτές τις ευαίσθητες περιοχές και μάλιστα αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες μέρες που διανύει ο τόπος. Εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συγχαίρω τις αθλήτριες, τους αθλητές, τους προπονητές και τις διοίκησεις των συλλόγων και δίνουμε όλοι ραντεβού στα γήπεδα της Σύρου και της Σαντορίνης».