Print this page
15-01-2020

Η νέα εποχή για τον Α.Ο.Φοίνικα Σύρου ONEX

Rate this item
(0 votes)
Σε εορταστικό κλίμα στην κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο, πραγματοποιήθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο η παρουσίαση της ομάδας του ΑΟ Φοίνικα Σύρου-ΟΝΕΧ, η αναγγελία της συνεργασίας με την ONEX NEORION SHIPYARDS, η παρουσίαση όλων των χορηγών της και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.


Εκπρόσωποι των φορέων, των δύο εκκλησιών του νησιού, χορηγοί, φίλοι και υποστηρικτές της ομάδας πλαισίωσαν τη Διοίκηση και τους αθλητές όλων των κατηγοριών για την επίσημη αναγγελία της μετονομασίας της ομάδας σε Α.Ο. Φοίνικας Σύρου-ΟΝΕΧ όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση του συλλόγου.

Τοποθετήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΝΕΧ Πάνος Ξενοκώστας, ο εκπρόσωπος της City Incurance Νίκος Μπουργαζάς, ο κεντρικός πράκτορας της Blue Star Ferries Νίκος Βασιλικός, ο Πρόεδρος του ΤΑΑ Αντώνης Ρούσσος και ο Πρόεδρος του Α.Ο. Δημήτρης Αρβανίτης.

Με λόγο ενότητας και συσπείρωσης σύσσωμοι οι ομιλητές έσπευσαν να τονίσουν ότι μια νέα εποχή ξεκινά για τον Α.Ο. Φοίνικα, που δίνει νέα δυναμική και ώθηση στην ομάδα και υποσχέθηκαν πως όλοι μαζί θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και ο καθένας από το πόστο του θα συνεισφέρει ώστε η ομάδα αυτή να συνεχίσει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ελληνικές και γιατί όχι και στις διεθνείς διοργανώσεις.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΤΑΑ κ. Αντώνης Ρούσσος υπογράμμισε πως η εγγύηση ενότητας και συνεργασίας τόσο από τους φορείς όσο και από τους χορηγούς υπήρξε καθοριστική ώστε η νέα διοίκηση να προχωρήσει με σοβαρή και συστηματική δουλειά σε οργανωτικές αλλαγές και στρατηγικές συνεργασίες προκειμένου να θέσει τις νέες βάσεις για το μέλλον της ομάδας.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Δημήτρης Αρβανίτης ανέφερε πως το ερασιτεχνικό τμήμα «λειτουργούσε ανέκαθεν ως ένας ενιαίος μηχανισμός, η βάση στήριξης και ο πνεύμονας της επαγγελματικής ομάδας» και ευχήθηκε «μέσα από το φυτώριο του ερασιτέχνη να αναδειχθούν και άλλοι μεγάλοι συριανοί παίκτες» που θα στελεχώσουν την επαγγελματική ομάδα.

Ο Φοίνικας έχει υιοθετήσει από το 2015 το σύνθημα «μία ομάδα ένα νησί», τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Γεώργιος Λεονταρίτης, και αυτή είναι και η φιλοσοφία της ομάδας, η οποία εκπροσωπεί όλη τη Σύρο. Ευχαρίστησε μάλιστα τους χορηγούς, τους οποίους ο ίδιος θεωρεί συνεργάτες, και οι οποίοι με το κύρος και την υποστήριξή τους βοηθούν την ομάδα να στοχεύει ακόμη ψηλότερα.

Ο κ. Νίκος Λειβαδάρας, δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης ευχαρίστησε τους μεγάλους χορηγούς που βάζουν σε νέα πορεία την ομάδα και τόνισε πως ο Δήμος δεσμεύεται να είναι δίπλα της και να βοηθήσει με κάθε τρόπο, με στόχο την ενίσχυση και του κοινωνικού προφίλ της ομάδας.



Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος δήλωσε ευτυχής που στις Κυκλάδες υπάρχει άνθηση του αθλητισμού με τρεις ομάδες να αγωνίζονται στην Α1 κατηγορία. Στη συνέχεια ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις προηγούμενες διοικήσεις του Α.Ο. Φοίνικα που συνέβαλαν στην επιτυχημένη πορεία της ομάδας και εξήρε την πρωτοβουλία των τριών φορέων να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συνέχειά της. Τέλος ευχαρίστησε ξεχωριστά τους τρεις μεγάλους χορηγούς, την ΟΝΕΧ για την τήρηση των υποσχέσεών της και το ενδιαφέρον της, τη CITY INSURANCE και την BLUE STAR για τη διαχρονική στήριξή τους, αλλά και όλες τις επιχειρήσεις της Σύρου που είναι και μέλη του Επιμελητηρίου για την πολύτιμη υποστήριξή τους.

Γραφείο Τύπου ΑΟ Φοίνικα Σύρου