Print this page
14-02-2020

Συνέντευξη Τύπου Α΄τελικού: Ανδρεόπουλος, Πανταλέων, Μουνιόθ, Πετρέας

Rate this item
(1 Vote)
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων, ο προπονητής του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ και ο αρχηγός του Ολυμπιακού Γιώργος Πετρέας δήλωσαν μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού με 3-2 σετ στον Α΄τεικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς: Σε λίγα λεπτά θα δημοσιευτεί και το βίντεο της συνέντευξης Τύπου:

 

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε:

«Το παιχνίδι για εμάς ξεκίνησε πολύ άσχημα. Ο Ολυμπιακός μας πίεσε υπερβολικά με το σερβίς του με αποτέλεσμα η υποδοχή μας να μην λειτουργεί, αλλά κυρίως να μην έχουμε επιθετικές λύσεις. Σιγά σιγά από το τρίτο σετ και μετά αρχίσαμε να μπαίνουμε στο παιχνίδι σταθεροποιώντας την υποδοχή μας. Βρήκαμε τις λύσεις που θέλαμε και όσο περνούσε η ώρα βάζαμε και άλλα στοιχεία στο παιχνίδι μας, όπως το σερβίς. Δεν έχω μιλήσει ποτέ για την διαιτησία, δεν θα το κάνω τώρα. Οι διαιτητές κάνουν την δουλειά τους και η κάθε ομάδα το ίδιο. Είναι μία σπουδαία νίκη, αλλά δεν σημαίνει και τίποτα. Ο επαναληπτικός θα είναι ένα παιχνίδι που θα ξεκινήσει από το μηδέν και η κάθε ομάδα θα έχει 50-50 πιθανότητες. Θα είναι διαφορετικός αγώνας, καθώς σε κάθε παιχνίδι διαμορφώνονται διαφορετικές δυναμικές».

Για την εμφάνιση του Ράπτη ο Ανδρεόπουλος είπε:

«Αυτή είναι η ομάδα που θέλω να έχω. Χτίζουμε μία ομάδα που ξέρουμε τις αδυναμίες της, τα θετικά της στοιχεία και όλοι μαζί προσπαθούμε για τις νίκες. Ο Ράπτης είναι ένας ελπιδοφόρος αθλητής που καλείται να κάνει την δουλειά του, όπως και ο κάθε αθλητής. Θεωρώ ο Ράπτης φέτος βρίσκεται σε άνοδο 15-20% σε σχέση με πέρυσι».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων δήλωσε:

«Το παιχνίδι αυτό μου θύμισε τις παλιές καλές εποχές του ελληνικού βόλεϊ. Εκτός από την τρομερή διακύμανση του σκορ, είχε υψηλή ποιότητα και σπουδαίοι παίκτες και αυτό φάνηκε. Όλοι είμαστε άνθρωποι του βολεϊ και μόνο μία χαρούμενη αίσθηση μπορεί να μας αφήσει αυτό το παιχνίδι. Έχουμε δουλειά ακόμα μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Πιστεύω θα γίνει ένα εξίσου καλό παιχνίδι και όποιος το διαχειριστεί καλύτερα θα πάρει το τρόπαιο. Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι διεκδικεί πάλι τίτλους. Περάσαμε δύσκολα χρόνια και βάζοντας τα πράγματα με τη σειρά, η νέα διοίκηση ιεράρχησε αυτά που έπρεπε να γίνουν και ξέραμε πως αργά ή γρήγορα θα έρθει και η στιγμή μας. Αν θα είναι αυτό ή κάποιο από τα επόμενα δεν έχει σημασία τόση, φυσικά και θέλουμε το κύπελλο αλλά ότι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο προσκήνιο δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας.».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ τόνισε:

«Πρώτα απ'όλα συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Φυσικά η υπόθεση τίτλος δεν έχει κριθεί ακόμα, υπάρχει άλλο ένα παιχνίδι στην έδρα του αντιπάλου. Θα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τη νικη και να πάρουμε το τρόπαιο. Έχουμε την ικανότητα για να το πετύχουμε, όπως το κάναμε και στο πρωτάθλημα. Ίσως σε κάποια σημεία του αγώνα να πιστεύαμε ότι νικήσαμε και πρέπει να βελτιώσουμε κάποιες λεπτομέρειες που δεν κάναμε σωστά σήμερα. Το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας. Από το τρίτο σετ και μετά κάναμε κάποιες αλλαγές στα τεχνικά και τακτικά μας στοιχεία και αυτό ήταν η αιτία να χάσουμε το πλεονέκτημα. Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε πολύ και άλλαξαν οι ισορροπίες. Δεν μπορώ να δώσω πιθανότητες για τον επαναληπτικό αλλά το σίγουρο είναι ότι θα τις εξαντλήσουμε».

Για τη φάση στο 4ο σετ και στο 20-19:

«Όταν διαμαρτύρεσαι για την διαιτησία στο τέλος ενός αγώνα, είναι καλή... business για κάθε ομάδα. Δεν έχει σημασία ποιος το κάνει. Ο Ολυμπιακός δεν μπαίνει όμως σε αυτή την διαδικασία και ούτε εγώ. Πάντα λέω πως τα λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι και πρέπει να το σεβαστούμε. Πλέον έχουμε το βίντεο τσεκ και η κατάσταση είναι ξεκάθαρη».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Γιώργος Πετρέας είπε:

«Είναι δύσκολη στιγμή για τη ομάδα μου. Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να το διαχειριστούμε λίγο καλύτερα. Μπορούσαμε να το τελειώσουμε στο 3ο και στο 4ο και για διαφορετικούς λόγους δεν τα καταφέραμε. Έχουμε καθήκον να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά. Αποκλειστικός υπεύθυνος για ότι έγινε σήμερα στο παιχνίδι είμαι εγώ. Όπως επίσης είμαι υπεύθυνος να βρω τι έλειπε σήμερα και να το έχουμε την επόμενη Τετάρτη».

Media