Print this page
29-02-2020

Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Σ.Ελπίς Αμπελοκήπων (15η αγωνιστική, 1/3, 15.30, V.L. - T.V.)

Rate this item
(0 votes)
Η «πράσινη» αναμέτρηση της Volley League μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Α.Σ.Ελπίς Αμπελοκήπων είναι η προτελευταία αναμέτεηση της 15ης αγωνιστικής στη Volley League. (15η αγωνιστική, 1/3, 15.30, Live Streaming volleyleague.gr, Διαιτητές: Κυριοπούλου, Μενεσλής).

 

Τέσσερις στροφές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου και ενόψει των εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (16η) και τον ΠΑΟΚ (18η) ο Παναθηναϊκός θέλει πάση θυσία το τρίποντο ώστε να διεκδικήσει μέχρι το τέλος την 2η θέση στην κανονική περίοδο που οδηγεί απ΄ευθείας στα ημιτελικά.

 

Ο Παναθηναϊκός είχε μία εβδομάδα ανασυγκρότησης μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς αλλά και την ήττα από την Κηφισιά στο γυμναστήριο του Αγίου Θωμά.

 

Οι πράσινοι είναι έτοιμοι και η μόνη αμφίβολη συμμετοχή είναι ο Βραζιλιάνος Ρανγκέλ.

 

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων είπε: «Μας μένουν τέσσερις αγώνες για την κανονική περίοδο. Δύο με Ελπίδα και Παμβοχαϊκό στην έδρα μας και εκτός έδρας με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Θέλουμε την 2η θέση και θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος όμως για να γίνει αυτό πρέπει να νικήσουμε τα ματς στην έδρας μας».

 

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων προέρχεται από τη νίκη επί του ΟΦΗ και τα παίζει όλα για όλα προκειμένου να προσπεράσει τον ΟΦΗ στην 8η θέση ώστε να έχει πλεονέκτημα έδρας στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στα πλέι άουτ καθώς όλα δείχνουν πως θα βρεθούν αντίπαλοι για την παραμονή στην κατηγορία.

 

Ο Εξοσέ Ιλουόνι από τη Δημοκρατία του Κονγκό είπε: «Γνωρίζουμε τη δυναμικότητα του Παναθηναϊκού και είναι δεδομένο ότι οι πιθανότητές μας να πάρουμε βαθμούς θα είναι μικρή. Είναι, όμως, για μας μία καλή ευκαιρία να παίξουμε ελεύθερα, να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε απέναντι σ’ έναν τόσο ισχυρό αντίπαλο και να βελτιωθούμε ενόψει των επόμενων βημάτων μας στα πλέι άουτΈχουμε μία νεανική ομάδα και σίγουρα μπορούμε να πάμε καλύτερα από ό,τι έχουμε δείξει έως τώρα. Μετά τη νίκη μας απέναντι στον ΟΦΗ, αισθανόμαστε ότι οι πιθανότητές μας να παραμείνουμε στη μεγάλη κατηγορία έχουν αυξηθεί. Αν από εδώ και πέρα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση στις προπονήσεις και στους αγώνες, είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο Ιλουόνι μίλησε και για τις ατομικές διακρίσεις που έχει πετύχει στο φετινό πρωτάθλημα, στο οποίο είναι ο κορυφαίος τόσο σε ποσοστό όσο και σε απόλυτο αριθμό ολοκληρωμένων μπλοκ:

 

«Για μένα, είναι σαν θαύμα το ότι βρίσκομαι στην κορυφή της λίστας με τους κορυφαίους μπλοκέρ του πρωταθλήματος και ότι έχω επιλεγεί δύο φορές στην καλύτερη επτάδα της αγωνιστικής. Δεν είναι εύκολο να διακρίνεσαι στις ατομικές κατηγορίες, όταν παίζεις σε μια ομάδα με πολλούς νεαρούς παίκτες, όπου αναπόφευκτα γίνονται αρκετά λάθη σε κάθε αγώνα. Μπορώ να παίξω ακόμα καλύτερα και με τη βοήθεια των συμπαικτών μου πιστεύω ότι θα το πετύχω στην συνέχεια της πορείας μας».
 

Στον αγώνα του Α΄γύρου που ήταν και ο πρώτος των δύο ομάδων στην Volley League ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 3-0 σετ.

 

Volley League Ανδρών - 15η αγωνιστική

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Μίκρας 17.30 (V.L. - T.V.): Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Δανιηλίδου, Παρατηρητής: Κάλλης. Επόπτες: Λούμσι, Παπαδοπούλου, Γραμματεία: Κουμπλή.

Μιχ.Παρασκευόπουλος 19.00: Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τζεπκινκλής, Παρατηρητής: Σαρδάνης, Επόπτες: Βαγγέλογλου, Πεσλής, Γραμματεία: Χριστοδούλου.

Δημήτρης Βικέλας Ερμούπολης, Σύρος 19.00 (V.L. T.V.): Α.Ο.Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ - Ο.Φ.Η.

Διαιτητές: Βουδούρης, Σταρίδας, Παρατηρητής: Ιορδανίδης, Επόπτες: Παπαδημητρίου, Συρίγος, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Aγίου Θωμά, Μαρούσι 15.30 (V.L.-T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Σ.Ελπίς Αμπελοκήπων

Διαιτητές: Κυριοπούλου, Μενεσλής. Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Βαρατάσης, Χατζηβασιλείου, Γραμματεία: Καλλιγέρη.

Ζηρίνειο Κηφισιάς 17.00 (ΕΡΤ Sports): A.O.Π. Κηφισιάς - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Ονόπας, Φραγκάκης, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Αλεβετσοβίτης, Νικάκης, Γραμματεία: Σιφάκη.