Print this page
29-06-2020

Δεληκώστας - Τερζής: «Διαφήμιση για το άθλημα, μεγάλες θυσίες οι αθλητές»

Rate this item
(0 votes)
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Κώστας Δεληκώστας και ο αρχηγός του δικεφάλου Θάνος Τερζής μίλησαν για την προσπάθεια του δικεφάλου που θα γίνει χωρίς ξένους αθλητές αλλά και τη δεύτερη προσπάθεια που θα γίνει μέσα στην ίδια τη σεζόν:

Ο Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: «Είμαστε πρωτοπόροι και αυτό είναι καλό. Δεν χρειάζεται να γκρινιάζουμε, αλλά να διαφημίσουμε το άθλημα. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο ελληνικό βόλεϊ. Θα προσπαθήσουμε μέσω της εικόνας που θα περάσει από τους τηλεοπτικούς δέκτες να προσελκύσουμε τον κόσμο.

Ένας μήνας προετοιμασίας ήταν ικανός για να κάνουμε κάποια πράγματα. Αυτό που αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου ήταν ότι προέχει η υγεία των αθλητών. Να τους προστατεύσουμε από τραυματισμούς και εκτός από κάποια μικροπροβλήματα των 2-3 ημερών, δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο σοβαρό θέμα.

Δεν υπάρχει δικαιολογία ότι δεν έχουμε ξένους αθλητές. Η ομάδα μου έχει σοβαρότητα και θα παίξει στα όρια απέναντι στον Παναθηναϊκό που είναι το φαβορί επειδή έχει τρεις ξένους στο ρόστερ του.

Το μόνο που με ανησυχεί είναι να μην έχουμε κάποιο κρούσμα, γιατί κάναμε τεστ την Παρασκευή. Βέβαια, ο κανονισμός λέει ότι θα πρέπει να υπάρχουν πέντε κρούσματα για να αναβληθούν οι αγώνες.

Εγώ πάντως θέλω να σημειώσω ότι είμαι ευχαριστημένος από την πορεία της προετοιμασίας και τη δουλειά των αθλητών μου, όλο αυτό το διάστημα.

Υπήρχε μία σκέψη να επιστρέψει μόνο ο Ντεν Ντρις. Η ομάδα είχε αξιόλογους ξένους αθλητές. Θα παίξουμε στους αγώνες με δύο ακραίους, αναγκαστικά θα παίξει και ο Δ. Κωνσταντινίδης που είναι λίμπερο. Το δύσκολο για εμάς θα είναι η διαχείριση των αγώνων, γιατί δε θα έχουμε αλλαγές. Πρέπει επίσης να δούμε την αδρεναλίνη ενός οργανισμού που θα επιστρέψει στη δράση μετά από μεγάλο διάστημα. Απεύχομαι να τραυματιστεί κάποιος αθλητής. Εγκυμονούν κινδύνους στο βόλεϊ οι προσγειώσεις στα άλματα. Κάνουμε με το τιμ της ομάδας ένα ειδικό πρόγραμμα για τους αθλητές πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι».

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Θάνος Τερζής δήλωσε: «Χάθηκε το πλεονέκτημα έδρας»

Ο αρχηγός της ομάδας του ΠΑΟΚ Θάνος Τερζής είπε: «Να ευχηθώ σε όλους υγεία. Προσωπικά σε εμάς δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των τεστ και ελπίζω όλα να είναι καλά. Είναι μία δύσκολη προσπάθεια για τους παίκτες που κλήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα από μία ελλιπής προετοιμασία, που δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε φιλικά παιχνίδια. Σεβόμαστε την απόφαση της Λίγκας, είναι θετικό που γίνονται τα παιχνίδια για το ελληνικό βόλεϊ, αλλά θα μπορούσαν να γίνουν με καλύτερες προϋποθέσεις.

Η απόφαση του ΠΑΟΚ ήταν να κατεβάσει μία αμιγώς ελληνική ομάδα. Δεν θα μπορούσε η ομάδα να αρνηθεί στους Αμπράο και Μάρσαλ να επιστρέψουν στις πατρίδες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η επιστροφή τους όμως στην Ελλάδα ήταν από δύσκολη έως ακατόρθωτη.

Είμαστε φιλόδοξοι και θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί στο γήπεδο. Είχαμε κάποιες ενστάσεις για την προετοιμασία και τα τεστ που θα έπρεπε να γίνουν πριν μπούμε στο γήπεδο, αλλά πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα παιχνίδια και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό.

Μας δόθηκε ένα προσχέδιο του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Ελπίζουμε να τηρηθεί κατά γράμμα. Ξέρετε τις θέσεις του ΠΑΟΚ, έχουν εκφραστεί οι παίκτες της ομάδας. Η υγεία των αθλητών προέχει, σε αυτό επιμένουμε, ασχέτως που με το νέο σύστημα που επέλεξε η Λίγκα χάθηκε το πλεονέκτημα έδρας που θα είχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό, αφού όλα τα ματς θα γίνουν στην Αθήνα».

 

Πετρέας - Μουνιόθ: «Αποθεώνουμε τους αθλητές, δεύτερη φορά για το ίδιο τρόπαιο»

Πρωτοπόροι και υπερήφανοι που όλος ο πλανήτης θα παρακολουθεί την Volley League

Έτσι στήθηκε ο αγωνιστικός χώρος του βόλεϊ στο ΟΑΚΑ (vid)

Το θαύμα της επιστροφής του Γιάννη Τακουρίδη στον ΠΑΟΚ

Η Volley League ετοιμάζεται να γράψει ιστορία στο παγκόσμιο βόλεϊ

Tο πρόγραμμα ημιτελικών των play off στο ΟΑΚΑ και οι μεταδόσεις στην ΕΡΤ

Media