Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
17-09-2020

Λεωνίδας Ξανθόπουλος: «Κάτι γίνει εδώ στη Βέροια με τον Φίλιππο»

Rate this item
(0 votes)
Λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας βόλεϊ του Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας για μια σειρά φιλικών σε Σύρο και Αθήνα, ο γενικός αρχηγός, Λεωνίδας Ξανθόπουλος συστήνεται στους φίλους της ομάδας και στον κόσμο του βόλεϊ, μιλώντας μεταξύ άλλων για το ρόλο του, όραμα της διοίκησης, τους φετινούς στόχους στην παρθενική παρουσία στα "σαλόνια" του ελληνικού βόλεϊ, αλλά και το μεγάλο στοίχημα των "ερυθρολευκων" της Βέροιας.







Αναλυτικά η συνέντευξη





Λ. Ξανθόπουλος: «Ο Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας ήρθε για να μείνει στη Volleylegaue και θα μείνει»

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η ρήση «Αρχή άνδρα δείκνυσι» σήμαινε ότι η άσκηση εξουσίας αποτελεί τον «καθρέπτη» της προσωπικότητας και του χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Ο Λεόντιος (σ.σ. για τους φίλους Λεωνίδας) Ξανθόπουλος, γενικός αρχηγός και μέλος της διοίκησης του Α.Π.Σ. Φίλιππου Βέροιας, που με το όραμα, την… τρέλα κ την αγάπη του για το βόλεϊ, «κουμαντάρει» σήμερα το «καράβι» των «ερυθρόλευκων της «Βέροιας», διακρίνεται για τα ηγετικά του προσόντα και τις ηθικές του αξίες.



Γεννημένος στην Κατερίνη, αλλά με ρίζες από Δράμα, Ξηρολίβαδο Ημαθίας και Θεσσαλονίκη, ο 35χρονος επιθεωρητής πωλήσεων του πολυβραβευμένου νερού «Θεόνη», χρωστά στο σπάνιο γονιδιακό… κοκτέιλ Ποντιακού, Βλάχικου και Μακεδονικού του DNA, πολλά από τα ετερόκλητα στοιχεία του χαρακτήρα του.



Μαθημένος από μικρός στη ζωή, να παλεύει σαν «λιοντάρι» για τους στόχους του, αισθάνεται δικαιωμένος για την «παλικαρίσια» κατάκτηση του τίτλου της Α2 Ανδρών και την ιστορική άνοδο της πρωταθλήτριας ομάδας. Για τη νέα σεζόν ξεκαθαρίζει ότι πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή, ενώ το «μεγάλο στοίχημα» για εκείνον ακούει στο όνομα «υποδομές».



Ως πρώην ποδοσφαιριστής του Κεραυνού Μακρυγιάλου, ήξερε να «βλέπει δίχτυα», αλλά σήμερα «πίνει νερό» στο όνομα του προέδρου της ομάδας, Δημήτρη Πιτούλια, που τον «έμπλεξε» στο φιλέ του βόλεϊ. Παραδέχεται ότι μέχρι πρότινος οι γνώσεις του στο άθλημα περιορίζονταν στο όνομα του θρυλικού άσου, Μάριου Γκιούρδα, ενώ πλέον δίνει… ρέστα για το Γάλλο σουπερστάρ , Έρβιν Ν’ Γκαπέ.



Αντιμετωπίζοντας όλα όσα νέα πράγματα μαθαίνει καθημερινά για το άθλημα, ως μια μεγάλη πρόκληση, ο Λεωνίδας Ξανθόπουλος, απολαμβάνει φέτος ένα ιστορικό ταξίδι με το «σκαρί» του Φιλίππου και φιλοδοξεί να «ρίξει άγκυρα» για πολλά χρόνια στον… αφρό του ελληνικού βόλεϊ.



-Πως είναι ο ρόλος ενός γενικού αρχηγού στην ομάδα και ποιες οι φετινές σου αρμοδιότητές;.

Χρειάζεται πολύ προσωπικός χρόνος, να διαθέσεις ό,τι σου υπολείπεται από την προσωπική σου ζωή και να ρίξεις όλο το βάρος σου στην ομάδα. Να καταφέρεις να το συνδυάσεις με την εργασία σου, να έχεις σωστή διαχείριση, να ξέρεις ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στην ομάδα, τι ανάγκες υπάρχουν και να παίρνεις γρήγορες, ποτέ όμως «στο πόδι», αποφάσεις. Να έχεις καλή ενημέρωση και συνεργασία με τον πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, για αυτό και οι σχέσεις μου με τον Δημήτρη δεν είναι πλέον φιλικές, αλλά… αδελφικές.



-Είχες βρεθεί ποτέ ξανά σε ανάλογο πόστο;

Όχι είναι η πρώτη μου φορά και για μένα αυτό αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, μία αποστολή που πρέπει, με κάθε κόστος, να φέρω εις πέρας.



-Ποια είναι η σχέση σου με το βόλεϊ, όντας παλιός ποδοσφαιριστής;

Ουδεμία μέχρι πρότινος… Το βόλεϊ το λάτρεψα μέσα από τον Δημήτρη (σ.σ Πιτούλια). Από πέρυσι, που δεν είχαμε ακόμη διακριτούς ρόλους, έχω μάθει πάρα πολλά, αφού όλη μέρα "τρέχαμε" για το βόλεϊ, να βρούμε χορηγούς, να πουλήσουμε εισιτήρια διαρκείας, να κανονίσουμε ταξίδια, διαμονές, φαγητά...



-Πως εκτιμάς τη φετινή δυναμική του Φιλίππου Βέροιας;

Νομίζω ότι έχουμε «καπαρώσει» μία θέση στην 8άδα, ώστε να πούμε ότι εξασφαλίζουμε την παραμονή μας στην Volleyleague και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο θέλει να έρθει, θα είναι… καλοδεχούμενο.



Με τον Μάριο Γκιούρδα...

-Πέρυσι είχατε την ευκαιρία να ανεβείτε απευθείας στην Volleyleague, αλλά τελικά δεν την εκμεταλλευτήκατε…

Δεχθήκαμε την τιμητική πρόταση του προέδρου της Λίγκας , Παντελή Ταρνατόρου να ανέβουμε με wild card και ομολογώ πως ήταν μία δύσκολη απόφαση. Για μια εβδομάδα συζητούσαμε με τον πρόεδρο και άλλα μέλη της διοίκησης, Μπιτέρνα, Παπαδόπουλου επί ώρες, τι θα κάνουμε και πως θα κινηθούμε για να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Προσωπικά -εξ αρχής- ήμουν αρνητικός και έλεγα πως δεν γνωρίζουμε τίποτα από τη Volleyleague. Είναι σαν να σου λένε «περπάτα πάνω στη θάλασσα». Δεν μπορεί, θα βουλιάξεις! Πόσο μάλλον όταν στο παρελθόν είδαμε να "βουλιάζουν" ακόμη και γνωστά... βαπόρια της Volleyleague. Θέλαμε όμως να ανέβουμε «με το σπαθί μας» και το καταφέραμε!



-Ποιο είναι το όραμα σου για την ομάδα;

Θα ήθελα όπως αγαπήσαμε εμείς την ομάδα, να την αγαπήσει και ο κόσμος της Βέροιας. Να την αγαπήσει και να την «αγκαλιάσει», γιατί πάνω από όλα είναι υγιής αθλητισμός. Δεν ανταγωνιζόμαστε κανέναν, δημιουργήσαμε κάτι τόσο όμορφο, θέλουμε να μείνουμε στην Volleyleague. Δεν φιλοδοξούμε να είμαστε πρωταθλητές, αλλά και δεν θέλουμε να μην είμαστε ένας ακόμη… κομήτης, που πέρασε από το ελληνικό πρωτάθλημα και «χάθηκε» σαν πυροτέχνημα. Ήρθαμε για να μείνουμε και θα μείνουμε!



-Ποιο είναι για σένα φέτος το «μεγαλύτερο στοίχημα» του Α.Π.Σ Φίλιππου Βέροιας;

Το μεγαλύτερο στοίχημα για εμάς, περισσότερο κι από την άνοδο, είναι τα αναπτυξιακά μας τμήματα! Οι υποδομές αποτελούν το Α και το Ω στο «οικοδόμημα» και στη φιλοσοφία που λέγεται Α.Π.Σ. Φίλιππος Βόλεϊ. Εκεί έχουμε ρίξει όλο το βάρος μας, με τον καταξιωμένο πολύπειρο περιφερειακό ομοσπονδιακό τεχνικό, Τάκη Χριστοφορίδη και τη Δάφνη Γκιόρσου, ένα αξιόλογο νεαρό κορίτσι με αγάπη και θέληση γι' αυτό που κάνει. Μας ενδιαφέρει πολύ να δημιουργήσουμε ένα στέρεο οικοδόμημα, γιατί αν χτίσουμε κάτι σωστό, σίγουρα θα μείνουμε για πολλά χρόνια ακόμη…



-Πως χαρακτηρίζεις τις σχέσεις σου με τους υπόλοιπους συνεργάτες σου στην ομάδα;

Αισθάνομαι τυχερός για τους συνεργάτες μου, γιατί μας χαρακτηρίζει όλους η καλή διάθεση, η αγάπη και κυρίως η πίστη στο όραμα της διοίκησης. Τόσο ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Μπιτέρνας, ο τιμ μάνατζερ Δημήτρης Αναστασίου, όσο και άλλα επίσης πολύτιμα στελέχη της ομάδας, όπως ο Βασίλης Σαρήογλου, ο Θοδωρής Πρώιος, κ.α , είναι πραγματικά οι «αφανείς ήρωες», το έργο των οποίων δεν αντανακλά προς τα έξω, αλλά κάνουν όλη την λεγόμενη… βρωμοδουλειά στο παρασκήνιο. Είναι η υποστήριξη που θα’ πρεπε να χει κάθε ομάδα για να μπορέσει να αναπτυχθεί και χαίρομαι που συνεργάζομαι μαζί τους.



-Αρκεί μονό η προσπάθεια των διοικούντων για να φτάσει ψηλά ο Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας;

Προφανώς και δεν αρκεί αυτό που κάνουμε μόνο εμείς! Είναι αλήθεια ότι για να υλοποιηθεί αυτό που ονειρευόμαστε, χρειάζεται χρηματική υποστήριξη και αρωγή! Αν δεν υπάρχει βοήθεια, είτε από την Πολιτεία, είτε από το Δήμο, είτε από τις τοπικές επιχειρήσεις, είτε από κάποιον μεγάλο χορηγό, που θα ήθελε, λόγω της φετινής τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων μας, να εκμεταλλευθεί την προβολή της, η χρονιά θα είναι «Γολγοθάς» για εμάς. Θεωρώ ότι η τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων σε όλη τη χώρα, είναι ένα «δυνατό χαρτί» και πρέπει άπαντες να το εκμεταλλευθούμε σωστά. Για την ώρα είμαστε σε καλό σημείο επαφών με 3-4 μεγάλους χορηγούς, αναμένεται να καταλήξουμε σε κάποια συμφωνία τις επόμενες μέρες και προχωράμε μπροστά με αισιοδοξία.



-Ο κόσμος της πόλης έχει "αγκαλιάσει" το βόλεϊ όσο θα θέλατε;

Οι περισσότεροι Βεροιώτες συμπολίτες μας, όσο παράδοξο ή υπερβολικό κι αν ακούγεται, δεν… γνώριζαν ότι υπάρχει άθλημα που λέγεται «βόλεϊ»! Οι μοναδικοί που γνώριζαν και μιλάμε για ελάχιστους, ήταν κάποιοι παλιοί αθλητές… Πλέον όμως ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι… εδώ κάτι γίνεται και σιγά σιγά στέκεται στο πλευρό μας. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος, που μια ομάδα της Βέροιας «βρίσκεται» στα σαλόνια του αθλήματος, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Μεγάλο κατόρθωμα, αν αναλογιστούμε πως το πετύχαμε σε ένα χρόνο…

Βρίσκεστε εδώ: News Ειδήσεις - News Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας Λεωνίδας Ξανθόπουλος: «Κάτι γίνει εδώ στη Βέροια με τον Φίλιππο»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject