22-02-2021

Ανακοίνωση του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ για τα κρούσματα covid-19

O A.O.Φοίνικας ΟΝΕΧ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού που χύπησαν την ομάδα:

«Η διοίκηση της ομάδας Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ – ΟΝΕΧ απευθύνεται σε όλο το φίλαθλο κοινό, στους υποστηριχτές της ομάδας και γενικά στην κοινωνία της Σύρου για να ενημερώσει με εγκυρότητα και αξιοπιστία, τα εξής:

-Aπό τη στιγμή που επιβεβαιώθηκαν κρούσματα Covid-19 στην ομάδα, η Διοίκηση ενημερώνει συστηματικά και επίσημα όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την ΕΣΑΠ που αποφασίζει για την διεξαγωγή ή την αναβολή των αγώνων με βάση την πορεία των κρουσμάτων.

-Επίσης, η Διοίκηση της ομάδας επιθυμεί να ενημερώσει την κοινωνία της Σύρου ότι, έως σήμερα, ο Πρόεδρος της, ο προπονητής και η πλειοψηφία των αθλητών διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό.Ωστόσο, όλοι είναι σε καραντίνα τηρώντας πλήρως τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα που προβλέπει ο νόμος και όλοι βρίσκονται σε φάση επιστροφής στην κανονικότητα

.-Η Διοίκηση και όλα τα μέλη της ομάδας, από το ξεκίνημα της πανδημίας στη χώρα, ακολουθούν με συνέπεια και σοβαρότητα, την τήρηση των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Αθλητικών Υγειονομικών Πρωτοκόλλων.Βάσει των Πρωτοκόλλων αυτών οι αθλητές παραμένουν σε καραντίνα συγκεκριμένες ημέρες (7 έως 10), και με προκαθορισμένες διαδικασίες επανέρχονται στα καθήκοντά τους με την προϋπόθεση φυσικά ότι έχουν κάνει όλα τα απαραίτητα test και είναι αρνητικά

.-Είναι σημαντικό ότι η Διοίκηση φρόντισε, παρά τις αντίθετες φήμες που κυκλοφόρησαν ευρέως στο νησί, να τηρηθούν με αυστηρότητα όχι μόνο όλα τα υποχρεωτικά μέτρα που ορίζουν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα αλλά και ακόμα παραπάνω, έχοντας ως κύριο μέλημα τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών και της προστασίας των κατοίκων της Σύρου.

-Η πανδημία έχει δημιουργήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες σε όλο τον πλανήτη καθώς ο ιός είναι ύπουλος και ανθεκτικός στα όποια μέτρα προστασίας τηρούνται. Η αθλητική κοινότητα, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο μάχεται και αυτή ενάντια στον ιό. Πολλές αθλητικές ομάδες σε Ελλάδα και Ευρώπη αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά σταδιακά και με προσοχή τα ξεπερνούν.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που η υγεία των ανθρώπων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα στο μικρό νησί μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, χρειάζεται όλοι να σταθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, αποφεύγοντας εύκολες κριτικές και συμπεράσματα, τα οποία δεν ταιριάζουν στις ανάγκες των καιρών αλλά ούτε και στο υψηλό φρόνημα και επίπεδο πολιτισμού των κατοίκων της Σύρου

.-Ο Α.Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ – ΟΝΕΧ αποτελεί πρότυπο για την κοινωνία και τους νέους όχι μόνο της Σύρου αλλά και όλης της Ελλάδας, και συμβάλλει με την πορεία του και τις νίκες του στην ανάπτυξη και την προβολή του αθλήματος αλλά και του νησιού, τιμώντας πάντα την φανέλα της ομάδας.

Η Διοίκηση και όλα τα μέλη της ομάδας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, μένουν ενωμένοι και δυνατοί έχοντας πίστη στις δυνάμεις τους, πίστη στο νησί και τους κατοίκους του που τους στηρίζουν.Παρακαλεί δε θερμά, όσους διασπείρουν ανυπόστατες φήμες σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως είναι η υγεία των ανθρώπων, να εξετάζουν τις πηγές της πληροφόρησής τους, ώστε να μην δημιουργείται αρνητικό κλίμα στην μικρή κοινωνία της Σύρου.

-Τέλος, η Διοίκηση και όλα τα μέλη της ομάδας ευχαριστούν όλους όσους στέκονται στο πλευρό της φροντίζοντας για την κάλυψη των αναγκών των αθλητών, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της απομόνωσης τους, μακριά από τις οικογένειες τους και τις πατρίδες τους, αποδεικνύοντας στη πράξη ότι στα δύσκολα είναι σημαντικό οι άνθρωποι να παραμένουν, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, ενωμένοι».

Από το Γραφείο Τύπου του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ

Βρίσκεστε εδώ: News Ειδήσεις - News Α.Ο.Φοίνικας Σύρου Ανακοίνωση του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ για τα κρούσματα covid-19