Print this page
16-12-2014

«Με τη βοήθεια του κόσμου ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει τη Φριντρισχάφεν»

Rate this item
(0 votes)
Στην τελική ευθεία μπήκε από την Τρίτη (16/12) η προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (18/12) με την Φριντριχσάφεν στο Ρέντη, για την 4η αγωνιστική του 2015 CEV DenizBank Volleyball Champions League.
Η αναμέτρηση με τη γερμανική ομάδα θα ξεκινήσει στις 18.00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το OTE Sport 6 ΗD.
 
Μετά την παρουσία του προέδρου του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Μιχάλη Κουντούρη στην απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας (15/12), ο οποίος επεσήμανε στους παίκτες την σημασία των δυο αγώνων που ακολουθούν (με Φριντριχσάφεν την Πέμπτη, και Παναθηναϊκό τη Δευτέρα), το πρόγραμμα της Τρίτης (16/12) περιλάμβανε μια προπόνηση (το απόγευμα). Η προετοιμασία των ερυθρολεύκων θα συνεχιστεί την Τετάρτη (17/12) με διπλή προπόνηση και το ευχάριστο για τον Δημήτρη Καζάζη είναι ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.
 
Καζάζης: «Το πιο σημαντικό για την πρόκριση»
 
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης στις δηλώσεις του για το παιχνίδι της Πέμπτης με την Φριντριχσάφεν τόνισε: «Μετά το παιχνίδι στη Γερμανία, οι δυο ομάδες έχουν γνωριστεί πολύ καλά. Θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Σημαντικό γεγονός για μας είναι ότι παίζουμε στην έδρας μας. Με τη βοήθεια του κόσμου μας θα μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις απέναντι σε ένα πολύ δύσκολο και καλό αντίπαλο, αλλά με νίκη ουσιαστικά θα είμαστε με το ένα πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».
 
Χριστοφιδέλης: «Η Φριντριχσάφεν, ο βασικός μας αντίπαλος»
 
Από την πλευρά του ο ακραίος του Ολυμπιακού, Κώστας Χριστοφιδέλης δήλωσε: «Ξέρουμε εξ' αρχής ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όπως όλα τα παιχνίδια του Champions League. Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση και βασικός αντίπαλος χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε την αυστριακή ομάδα είναι οι Γερμανοί. Είχαμε χάσει την περασμένη εβδομάδα και μάλιστα χωρίς να παίξουμε καλά. Αυτό μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο και να αγωνιστούμε σε καλύτερο επίπεδο, να πιάσουμε καλύτερη απόδοση και αφετέρου να πάρουμε τη νίκη».
 
Όσον αφορά τον πρόσφατο τραυματισμό του είπε: «Θα χρειαστώ κάποιο χρόνο προσαρμογής αλλά το καλό είναι ότι δεν έχω ενοχλήσεις και μπορώ και προπονούμαι με την ομάδα». Ενώ κάνοντας τον απολογισμό της ευρωπαϊκής πορείας του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής συμπλήρωσε: «Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι στη Γερμανία που είναι κακή παρένθεση, κάναμε σημαντική νίκη εκτός έδρας με τους Αυστριακούς. Όσον αφορά το παιχνίδι με τους Ρώσους της Ζενίτ κρατάμε την καλή παρουσία στο πρώτο σετ και έχουμε δίψα για διάκριση. Θέλουμε καλύτερες εμφανίσεις, ελπίζω να μας βοηθήσει και ο κόσμος σε αυτό όπως έκανε και στην αναμέτρηση με τους Ρώσους».