Print this page
07-11-2013

Συνάντηση της ΕΣΑΠ με τον υφυπουργό αθλητισμού

Rate this item
(0 votes)
Τριμελής αντιπροσωπεία της ΕΣΑΠ αποτελούμενη από τον πρόεδρο Παντελή Ταρνατόρο, τον Α΄αντιπρόεδρο Χρήστο Γρόλλιο και τον ταμία της Ε.Σ.Α.Π. Κώστα Ρωμανό συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό και συζήτησαν ζητήματα που απασχολούν την επαγγελματική πετοσφαίριση.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν:

1. Δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για την δυνατότητα των ΤΑΑ να μετατρέπονται σε Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Υφυπουργό κο Σκορδά, αρμόδιο για θέματα Ανωνύμων Εταιρειών και θα μας ενημερώσει. Εμείς από την πλευρά μας δεσμευτήκαμε ο Νομικός μας Σύμβουλος να έρθει σε επαφή με τον νομικό σύμβουλο του Υφυπουργού κο Σχοινά και να καταθέσουμε τα σχετικά έγγραφα.

2.Η δημιουργία νέου διαδικαστικού πλάνου λειτουργίας της ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) με στόχο, οι αποφάσεις αυτής να εκδίδονται το αργότερο μέχρι την 30η Ιουλίου κάθε έτους.

3.Ορισμός μιας καταληκτικής ημερομηνίας που δεν πρέπει να υπερβαίνει την 30η Ιουνίου κάθε έτους για την δημιουργία ΤΑΑ από τις ομάδες που προβιβάζονται στην Α1. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστεί μήπως και μπορεί το συγκεκριμένο θέμα καθώς και το παραπάνω θέμα να περάσουν μέσω τροπολογίας.

4.Συζητήθηκε το πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις των γυμναστηρίων.

5.Η αντιπροσωπεία της ΕΣΑΠ ζήτησε να υπάρξει οικονομική επιχορήγηση που θα αφορά τα λειτουργικά έξοδα της ΕΣΑΠ.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και ο Υφυπουργός εκδήλωσε την ικανοποίησή του για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΣΑΠ καθώς και για την «εικόνα» που δείχνει η Α1 Εθνική Κατηγορία Βόλεϊ Ανδρών.