Print this page
03-10-2014

Παντελής Ταρνατόρος στον Alpha 98,9: «Αυτό είναι το στοίχημα του βόλεϊ»

Rate this item
(0 votes)
Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Σταύρου Γεωργακοπουλου στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 και μίλησε για τις πρόσφατες αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ:

Γιατί έγινε η αναβολή του πρωταθλήματος για τις 25 Οκτωβρίου;

«Υπάρχουν ορισμένα εσωτερικά θέματα. Μεταξύ αυτών είναι και η συμφωνία με την διαιτησία. Θέλουμε να κερδίσουμε λίγο χρόνο για να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους διαιτητές για το οικονομικό».

Σε σχέση με τα άλλα σπορ ποιες είναι οι αμοιβές στους διαιτητές του βόλεϊ;

« Αυτή τη στιγμή ο κάθε διαιτητής εισπράττει 180 Ευρώ σε κάθε παιχνίδι και όλη τη σεζόν γίνονται 165 αγώνες. Εμείς έχουμε πολύ καλούς διαιτητές. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε εξαιρετικές διαιτησίες και μόνο 2-3 φορές έχουμε ανακοινώσεις διαμαρτυρίας. Απλά αυτό που προσπαθούμε να δώσουμε να καταλάβουν οι διαιτητές είναι ότι έχουμε πτώση των χορηγικών πακέτων. Η κατάσταση στην αγορά δεν έχει ορθοποδήσει. Οι ομάδες έχουν κάνει μειώσεις και άλλες βρίσκονται στο στάδιο της εξυγίανσης. Οι αθλητές έχουν τα δίκια τους κι έχουν βάλει πολύ νερό στο κρασί τους. Πρέπει να καταλάβουν και οι διαιτητές πως πρέπει να γίνουν ορισμένες μειώσεις. Ψάχνουμε τις ιδανικότερες λύσεις».

Οι χορηγίες σε ποιο επίπεδο βρίσκονται;

«Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες αυτή την περίοδο ώστε να καταλήξουμε στις καλύτερες συμφωνίες για την ΕΣΑΠ, τα ΤΑΑ και κυρίως για το μέλλον του επαγγελματικού βόλεϊ. Η αγορά έχει τα προβλήματα της αλλά μας στηρίζουν οι κεντρικοί χορηγοί μας που είναι ο ΟΠΑΠ και η NOVA κι αυτό μας δίνει δύναμη και μας γεμίζει αισιοδοξία».

Το «μνημόνιο» αθλητών – σωματείων και ομοσπονδίας τι ακριβώς είναι;

«Το πραγματικό στοίχημα για το βόλεϊ είναι να τηρηθούν τα όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ σωματείων – αθλητών και ομοσπονδίας στο περίφημο «μνημόνιο» που εφόσον τηρηθεί θα είναι πρωτοποριακό για το βόλεϊ και τον ελληνικό αθλητισμό. Μέσα σε αυτή τη συμφωνία περιλαμβάνονται πολλά. Είναι ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που ρυθμίζει τις σχέσεις των ΤΑΑ και των αθλητών και είναι ο μπούσουλας για τους παράγοντες σχετικά με τις υποχρεώσεις τους. Όλα τα τα ΤΑΑ έχουν την εξυγίανση προτεραιότητα τους. Μέχρι στιγμή τα πράγματα λειτουργούν με μία λογική. Η ρύθμιση αυτή θα είναι πρωτοποριακή για το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, ενώ για το βόλεϊ η μετατροπή των Τ.Α.Α. σε Ανώνυμες Εταιρίες θα βάλει το επαγγελματικό βόλεϊ σε μία νέα εποχή».