Print this page
29-05-2013

Xαριτωνίδης: «Ο προπονητής είναι και μαθητής»

Rate this item
(0 votes)

Τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ Κώστας Χαριτωνίδης συμβουλεύοντας τους πιο νέους προπονητές να επιδιώκουν την επιμόρφωση τους. Παράλληλα αναφέρθηκε στα εξειδικευμένα σεμινάρια που θα γίνουν το καλοκαίρι με καλεσμένους κορυφαίους προπονητές με την ευκαιρία των 30 ετών από την ίδρυση του ΣΕΠΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν 21-24 Ιουνίου καλεσμένοι του ΣΕΠΠΕ ο Σιλβάνο Πράντι και ο Μαουρίτσιο Μορέτι και στην Αθήνα αντίστοιχα στις 30-31 Αυγούστου και 1-2 Σεπτέμβρη οι Καρς Κίραλι, Λανγκ Πινγκ και Φιλίπ Μπλέιν. Κατά την διάρκεια των σεμιναρίων  θα τιμηθούν σημαντικά πρόσωπα που έχουν προσφέρει στον Σύνδεσμο και στον Ελληνικό Αθλητισμό και έχουν φέρει κόσμο στα γήπεδα.

Κατά την τοποθέτηση το στη συζήτηση εκτός από τις προτάσεις που κατέθεσε ο Κώστας Χαριτωνίδης τόνισε:

«Βλέπω ότι γίνεται μια σημαντική προσπάθεια από την ΕΣΑΠ και εγώ είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύω πάντα στα πρόσωπα. Μαζευτήκαμε και πέρυσι και ζητήσαμε να γίνει μια επιμόρφωση των προπονητών και δόθηκε η ευκαιρία σε κάποιους προπονητές να παρακολουθήσουν τα τελικά του World League και κάποιο προολυμπιακό που έγινε στη Βουλγαρία με τη συμμετοχή πολύ καλών ομάδων. Προσωπικά πήγα στο Προολυμπιακό τουρνουά και πήρα μια πολύ καλή γεύση για το τι θα δω στους Ολυμπιακούς αγώνες. Στεναχωρήθηκα που ήταν μόνο πέντε οι προπονητές που συμμετείχαν. Σίγουρα κάποιοι είχαν πολύ σημαντικούς λόγους αλλά οι προπονητές πρέπει πάντα να ενημερώνονται. Ακόμα και τώρα που δεν είμαι ενεργός προσπαθώ να ενημερώνομαι. Οι προπονητές χρειάζονται πρόοδο Πέρυσι κάναμε κάποια σεμινάρια . Φέτος θα φέρουμε τον Σιλβάνο Πράντι, τον Φιλίπ Μπλέιν, τον Μαουρίτσιο Μορέτι και θέλω να δω πόσοι θα είμαστε εκεί . Κανονικά πρέπει να έρθουν οι προπονητές από όλη την Ελλάδα. Εγώ πιστεύω στον Έλληνα προπονητή. Αλλά ο προπονητής εκτός από προπονητής σε κάποια ομάδα είναι ταυτόχρονα και μαθητής και θα πρέπει να επιμορφώνεται συνεχώς. Ακόμα και από το internet μπορούν να ενημερώνονται οι προπονητές».

Όσο για την ανάπτυξη και τη σχέση προπονητών -αθλητών είχε να πει:

«Πρώτη φορά βλέπουμε τα τελευταία χρόνια αθλητές 17-18 ετών να αγωνίζονται στην Α1 Ανδρών. Αυτοί οι αθλητές θέλουν από τους προπονητές ειδική διαχείριση. Πρέπει εμείς να μπούμε στη ψυχολογία τους».

Για τη διαιτησία και το video referee:

«Είναι καλό το σύστημα video referee αλλά χρειάζεται βελτίωση. Για να λειτουργήσει καλά θα πρέπει και οι διαιτητές να είναι καλοί και να επιμορφώνονται. Όταν θα είναι καλοί οι διαιτητές και το βίντεο θα λειτουργεί καλύτερα».

Τέλος, ο Κώστας Χαριτωνίδης αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα στο κομμάτι της ανάπτυξης έχοντας καταθέσει κατά καιρούς αρκετές εκθέσεις για το κομμάτι αυτό έχοντας εργαστεί και στις μικρές Εθνικές ομάδες.

 

Αναβάθμιση υποδομών και ανάπτυξη «απαίτησαν» οι προπονητές

«Συνεργασία και καλύτερες συνθήκες εργασίας»

 
melkas.jpgxaritonidis.jpgesap-proponitsve.jpgstrantzalis.jpgkoutsonikas.jpg

AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.