Print this page
08-08-2013

To AΣΕΑΔ απέρριψε τις προσφυγές Ορεστιάδας και Ηρακλή

Rate this item
(0 votes)
Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε τις προσφυγές του Α.Ο.Ορεστιάδας και του Γ.Σ.Ηρακλής κατά της απόφασης της ΕΣΑΠ για την επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-13 δικαιώνοντας την Ένωσης Επαγγελματικών Σωματείων. Έτσι ισχύει η απόφαση για υποβιβασμό του Γ.Σ.Ηρακλής και του Μίλωνα και παραμονή του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα:
1. Με την υπ΄αριθ. 69/2013 απόφαση του Γ΄ τμήματος του ΑΣΕΑΔ απερρίφθη η προσφυγή του ΑΟ Ορεστιάδας κατά της ΕΣΑΠ αναφορικά με την απόφασή της για την επικύρωση της τελικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος 2012-13, σύμφωνα με την οποία παρέμεινε στην Α1 Εθνική Κατηγορία η ομάδα του Παναθηναικού, ενώ υποβιβαστηκαν οι Μίλων και Ηρακλής.
 
Το ΑΣΕΑΔ έκρινε ότι δεν συνέτρεχε λόγος προβιβασμού της Ορεστιάδας μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, αφού δεν είχε άμεσο έννομο συμφέρον προς τούτο. Με την ίδια απόφαση έγινε δεκτή και η πρόσθετη παρέμβαση του Παναθηναικού υπέρ της απόφασης της ΕΣΑΠ.
 
2. Με την υπ΄αριθ. 68/2013 απόφασή του το ΑΣΕΑΔ απέρριψε και την αντίστοιχη προσφυγή του Ηρακλή για τους ίδιους λόγους καθώς έκρινε ότι ο Ηρακλής οφείλει να εκτίσει την ποινή του τελεσίδικου υποβιβασμού του στην Α2 ανεξάρτητα από τον αριθμό των υποβιβαζομένων ομάδων και το ποιές θα είναι αυτές.
 
Και στις δύο υποθέσεις την ΕΣΑΠ εκπροσώπησε ο νομικός της σύμβουλος Χρήστος Ηλιάδης.