Print this page
05-04-2018

H ΕΣΑΠ το έκτο τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Λιγκών (VLA)

Rate this item
(0 votes)
Η ιστορική πρώτη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Ευρωπαϊκών Λιγκων βόλεϊ ανδρών (VLA) πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Μαρτίου στο Παρίσι με την συμμετοχή και της ΕΣΑΠ.

Κατά τις διήμερες εργασίες συγκροτήθηκε το πρώτο Δ.Σ. της VLA ενώ πριν τις αρχαιρεσίες η ΕΣΑΠ έγινε ομόφωνα δεκτή ως το έκτο τακτικό μέλος της Ενωσης.

Την ΕΣΑΠ εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Παντελής Ταρνατόρος, ενώ τα ιδρυτικά μέλη της Ενωσης, είναι οι λίγκες της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Γαλλίας, του Βελγίου και της Γερμανίας.

Η Γενική Συνέλευση καθόρισε όλα τα βασικά σημεία του καταστατικού που θα παρουσιαστούν στην τελική τους μορφή στην επόμενη συνεδρίαση.

 

Πρώτος πρόεδρος ο Φιλίπο Μπουν

Ο Βέλγος Φιλίπ Μπουν (Philippe Boone) εξελέγη πρώτος πρόεδρος της VLA. Πρόκειται για έναν έμπειρο παράγοντα και αναγνωρισμένο ηγέτη του βελγικού βόλεϊ που πρωτοστάτησε στη δημιουργία της VLA από τον Ιούλιο του 2017 στο περιθώριο της εκδήλωσης Volley Market που διοργάνωσε η ιταλική λίγκα.

Ο Γάλλος Αλέν Γκριγκέ (Alain Griguer) εξελέγη αντιπρόεδρος και ταμίας της VLA.

Ο Πολωνός Βόιτσεκ Τσάικα (Wojciech Czayka) εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της VLA.

Ο Iταλός Μάσσιμο Ρίγκι (Massimo Righi) ως Διευθύνων Σύμβουλος της Ιταλικής Λίγκας θα εκτελέσει χρέη Γενικού Γραμματέα της VLA

Ο Γερμανός Μάικλ Εβερς (Michael Evers), και ο Παντελής Ταρνατόρος είναι τα άλλα μέλη του νέου εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου.

Η έδρα της VLA θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Serie A (Ιταλική Λίγκα) στη Μπολόνια της Ιταλίας.

Δύο Επιτροπές

Επίσης, δημιουργήθηκαν δύο Στρατηγικές Επιτροπές:

Η Αγωνιστική Επιτροπή που θα έχει ευθύνη για τις διοργανώσεις, τον προγραμματισμό, το καλεντάρ.. Επικεφαλής θα είναι ο Γερμανός Μάικλ Εβερς.

Η Επιτροπή Αθλητών που θα έχει ευθύνη τις σχέσεις των αθλητών με τις Ενώσεις, τα συμβόλαια κλπ. Επικεφαλής θα είναι ο Παντελής Ταρνατόρος.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λιγκών Βόλεϊ (VLA) προς τις αθλητικές ηγεσίες των χωρών θα είναι ο πρόεδρος Φιλίπ Μπουν, ενώ εκπρόσωπος της VLA στην Παγκόσμια ομοσπονδία (FIVB) και στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (CEV) θα είναι ο Ιταλός Ντιέγκο Μόσνα (Diego Mosna), που είναι επίτιμος πρόεδρος της ιταλικής λίγκας βόλεϊ ανδρών.

Παρουσιάστηκε η πρώτη ιστοσελίδα της VLA (www.volleyleagues.org) που φιλοξενεί το βασικό οργανόγραμα της Ενωσης και σύντομα θα αρχίσει την λειτουργία της με ροή ειδήσεων από όλες τις ευρωπαϊκές λίγκες μέλη της VLA.
 
To επόμενο διοικητικό συμβούλιο προγραμματίστηκε να γίνει στο Βερολίνο 25-26 Ιουνίου 2018, ενώ για τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται να γίνει στην Ελλάδα. Μάλιστα με την ευκαιρία της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου υπάρχει σκέψη να συνδυαστεί με την επίσημη παρουσίαση της δράσης της VLA αλλά και με σεμινάρια που αφορούν σε τομείς του επαγγελματικού βόλεϊ.