Print this page
22-05-2018

Γιάννης Ορφανός: «Η κατάθεση ψυχής και το χειροκρότημα των αντιπάλων»

Rate this item
(3 votes)
Μετά την ανάδειξη της κορυφαίας ομάδας της Volley League Πάμε Στοίχημα 2017-18 από τους προπονητές ήρθε η σειρά να δούμε τις εντυπώσεις των προπονητών των 12 ομάδων, τις επιλογές τους, την αποκάλυψη της δυσκολότερης και ωραιότερης στιγμής για την ομάδα τους, την πρόταση τους για το fair play της περιόδου 2017-18 αλλά και την ευχή τους για την σεζόν 2018-19.

 

Kάθε ημέρα θα γίνεται η παρουσίαση ενός προπονητή. H όγδοη παρουσίαση ανήκει στον Γιάννη Ορφανό που για δεύτερη σεζόν ήταν προπονητής του Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015.



Επιλογές κορυφαίων 2017-18: Γιάννης Ορφανός (Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015)

Πασαδόρος: Φαμπιάν Ντρίζγκα (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

Διαγώνιος: Τέιλορ Χαντ (ΑΠ Κηφισιάς)

Ακραίος: Ραφαήλ Κουμεντάκης (ΠΑΟΚ)

Ακραίος: Γερούν Ράουβερντινκ (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

Κεντρικός: Γκλαντσόουν Τζούνιορ Μαγκαλάες (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός)

Κεντρικός: Γιώργος Πετρέας (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

Λίμπερο: Δημήτρης Ζήσης (ΑΟ Φοίνικας Σύρου)

Κ20: Στέλιος Τζιουμάκας (Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015)

Προπονητής: Κώστας Αρσενιάδης (ΑΟΠ Κηφισιάς)

   

 

Για τον στόχο και την επιλογή του προπονητή που «δεν θέλει να έχει αντίπαλο»: «Ολοκληρώσαμε με επιτυχία άλλη μία σεζόν με πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα και φιναλίστ στον τελικό του κυπέλλου. Εκπληρώσαμε με το παραπάνω τους αρχικούς στόχους που είχαμε θέσει. Ο κόσμος είδε κατάθεση ψυχής στο γήπεδο ακόμα και στα ματς που χάσαμε. Η φανέλα του Ηρακλή είναι βαριά και σταδιακά η ομάδα ξεπερνάει τις δυσκολίες και αποκτά αξιοπιστία. Η ομάδα στηρίχτηκε και πάλι σε Ελληνες αθλητές, έβγαλε χαρακτήρα και είχε μεγάλη δύναμη την έδρα της και η μοναδική αλλαγή που κάναμε τον Ιανουάριο ήταν η απόκτηση του Σμαραγδή στη θέση του τραυματία Κιόση που ήταν ο μεγάλος άτυχος και του εύχομαι γρήγορη επιστροφή. Μεγάλο κομμάτι σε αυτή την επιτυχία έχει ο κόσμος αλλά και οι παράγοντες που στηρίζουν το βόλεϊ. Ο Ολυμπιακός και η Κηφισιά ήταν οι μοναδικές ομάδες που μας νίκησαν στην έδρα μας και ειδικά η Κηφισιά με 3-0 σετ οπότε θα επιλέξω τον Κώστα Αρσενιάδη ως προπονητή που δεν θέλω αντίπαλο».

 

Το fair play της σεζόν 2017-18: «Το χειροκρότημα των οπαδών του ΠΑΟΚ προς την ομάδα μας στον τελικό του Κυπέλλου στη Ρόδο. Τις ομάδες που κάνουν τη διαφορά και έχουν παράδοση στο βόλεϊ τις χειροκροτούν πάντα και οι αντίπαλοι». 

 

Η πιο δύσκολη στιγμή: «Ο αγώνας που δώσαμε στο Αιγίνιο με τη Νίκη για την 5η αγωνιστική. Πηγαίνουμε χωρίς τον τραυματία Κώστα Προύσαλη. Στο 1ο σετ τραυματίζεται και ο Χρήστος Κιόσης με χιαστούς. Παρόλα αυτά νικήσαμε αυτόν τον αγώνα 3-1 σετ».

 

Η κορυφαία στιγμή: «Η νίκη που κάναμε επί του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό 3-2 σετ παρότι χάναμε με 2-0 σετ και προκριθήκαμε στον τελικό». 

 

Η ευχή για τη σεζόν 2018-19: «Εύχομαι τη νέα σεζόν να αναδείξουμε περισσότερους νέους βολεϊμπολίστες γιατί είναι αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη του άθλημα μας».

 

 

 

 

Σάκης Μουστακίδης: «Εύχομαι επιτυχίες για Εθνικές ομάδες και Εθνικό»  

Γιώργος Οικονομίδης: «Ναυαρχίδα του βόλεϊ η ΕΣΑΠ, γρήγορη επιστροφή στη Νίκη»  

Οσκαρ Κάσμαρτσικ: «Εύχομαι του χρόνου να πάρω το πρωτάθλημα»

Κώστας Δεληκώστας: «Μαζί με επαγγελματίες παράγοντες να βελτιώσουμε το βόλεϊ»

Κώστας Αρσενιάδης «Εύχομαι γεμάτα γήπεδα με φίλους του βόλεϊ και όχι οπαδούς»

Σάκης Ψάρρας: «Εύχομαι την πλήρη αποποδοσφαιροποίηση του αθλήματος μας»

Σπύρος Γκολίτσης: «Εμπιστοσύνη στους Έλληνες, εκπομπές για το βόλεϊ»

 

Related items