Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
21-10-2019

Αυγενάκης: «Είμαι στο βόλεϊ με την καρδιά μου»

Rate this item
(1 Vote)
Η παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στην κλήρωση του πρωταθλήματος Volley League 2019-20 αλλά και τα όσα ανέφερε σχετικά με το ελληνικό βόλεϊ έδωσαν το στίγμα της αθλητικής ηγεσίας για την «επόμενη μέρα» στο άθλημα αλλά και στον επαγγελματικό αθλητισμό:

«Είμαι εδώ με την καρδιά μου γιατί πραγματικά αγαπώ το άθλημα… Χαίρομαι γιατί υπάρχει αδελφοσύνη παραγόντων και παικτών στους μεγάλους εμπορικούς συλλόγους. Δεν είμαι χαρούμενος γιατί ομάδα όπως η ΑΕΚ δεν θα είναι στην κλήρωση. Το στοίχημα είναι να βρούμε τις λύσεις και σιγά, σιγά θα βρούμε όλοι το βηματισμό μας.

Ο αθλητισμός δε μπορεί να είναι κρατικοδίαιτος. Κι έρχομαι στην ΕΡΤ… Πρέπει να συνδράμει και ο ιδιωτικός τομέας… Καταθέσαμε στο Υπουργείο οικονομικών κίνητρα φορολογικά. Το δεύτερο είναι η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια, τρίτον ο φόρος των μεταγραφών.
Δεν κάτσαμε με σταυρωμένα χέρια και έχουμε προχωρήσει στη διαβούλευση του νομοσχεδίου που φέρνουμε ως νέα πολιτική ηγεσία

Δεν έχει λογική η ΕΡΤ να χρηματοδοτεί τον ελληνικό αθλητισμό. Με ποια μελέτη και ποια αξιολόγηση έγινε το μοίρασμα των χρημάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση; Με το "μάτι" χάριζε ποσά; Αυτό το πράγμα δεν γίνεται να συμβαίνει. Η μετάβαση όμως πρέπει να είναι ομαλή. Δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργού να αποφασίζει. Το βόλεϊ πρέπει να μπαίνει στα σπίτια των Ελλήνων και αυτή την προσπάθεια θα κάνουμε. Θα κάτσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι και θα βρούμε λύση».

Ο υφυπουργός αθλητισμού αναφέρθηκε και στο «Σπίτι του Βόλεϊ»:

«Πολύ σύντομα θα βάλουμε μπροστά να λειτουργήσει η Παιανία και το σπίτι του βόλεϊ, όπως πρέπει να λειτουργεί. Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα πάρει και η αλήθεια είναι ότι έχω σοκαριστεί από το μπάχαλο που επικρατεί εκεί. Στις εγκαταστάσεις έχουν ξηλωθεί τα πάντα. Ωστόσο ακόμα και τώρα κάνουν προπόνηση αθλητές που στοχεύουν σε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020. Μέχρι τώρα οι Εθνικές ομάδες φιλοξενούνταν σε άλλα κλειστά γυμναστήρια, αλλά πρέπει να έχουν σταθερή έδρα και αυτή είναι η Παιανία».

Χαλβατζής: «Η συμβολή της ΕΡΤ»

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ Νεκτάριος Χαλβατζής εκ μέρους της ομοσπονδίας είπε: «Εκ μέρους του προέδρου που απουσιάζει εκτός Αθηνών, σας εύχομαι καλή χρονιά. Ο κ. Καραμπέτσος λόγω περιοδείας για το ανδρικό βόλεϊ λείπει και γίνεται καταγραφή όλων των αγοριών σε όλη την Ελλάδα. Εύχομαι υγεία στους αθλητές που είναι οι πρωταγωνιστές, οι παράγοντες το ίδιο για να διοικούν αυτό το όμορφο άθλημα. Είχαμε δύο προκρίσεις Εθνικών ομάδων στους 16 της Ευρώπης μετά από πολλά χρόνια. Ευχαριστούμε την ΕΡΤ που με την συμβολή του κ. Αυγενάκη έδειξε τα παιχνίδια τους και εύχομαι πραγματικά το βόλεϊ να μπει σε όλα τα σπίτια. Πρέπει να μπουν γυναίκες και άνδρες ισομερή στην δημόσια τηλεόραση για να έχουμε πράγματι το βόλεϊ σε όλη την Ελλάδα. Υγεία και πάλι σε όλους και καλούς αγώνες».

Η κλήρωση του πρωταθλήματος Volley League 2019-20

Ταρνατόρος: «Θα δουλέψουμε για να μην έχουμε άλλα προβλήματα»

Αυγενάκης: «Είμαι στο βόλεϊ με την καρδιά μου»

Οι βραβεύσεις των κορυφαίων και η μπάλα του Κοκκινάκη

 

Media

Βρίσκεστε εδώ: News Ε.Σ.Α.Π. Αυγενάκης: «Είμαι στο βόλεϊ με την καρδιά μου»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject