Print this page
19-03-2020

Επιστολή της Ε.Σ.Α.Π. προς τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Rate this item
(0 votes)
Ο πρόεδρος Παντελής Ταρνατόρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. απέστειλαν την ακόλουθη επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με τα όρια αποδέσμευσης των συμβολαίων των αθλητών:

 

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία όλων των σωματείων- ΤΑΑ του Πρωταθλήματος μας, αλλά και γενικότερα  των ανθρώπων του επαγγελματικού βόλεϊ, σε σχέση με την πορεία που έχει πάρει τις τελευταίας ημέρες η πανδημία του κορονοϊού και των συνεπειών του.

Με πρόσφατη απόφαση του ΔΣ μας υιοθετήσαμε την γραμμή όλης της αθλητικής οικογένειας και αποφασίσαμε την αναστολή λειτουργίας του πρωταθλήματος μας έως και την 22-3-20, με  δεδομένο ότι η αναστολή αυτή ήδη είναι οριακή σε σχέση με την φυσιολογική συνέχιση του πρωταθλήματος και την λήξη αυτού σύμφωνα την ισχύουσα προκήρυξή του  και τους Κανονισμούς του .

Ωστόσο, όπως διαμορφώνεται, πλέον , η κατάσταση, πολύ δύσκολα θα  μπορέσουμε να επανέλθουμε μέχρι τις 23/03/2020 σε ρυθμούς κανονικότητας και ομαλότητας καθώς οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες ,με αποτέλεσμα να αποτελεί "κοινό μυστικό" ότι θα υπάρξει ανάγκη για νέα παράταση της αναστολής των αθλητικών εκδηλώσεων  (άγνωστο για πόσο, ακόμα,  χρονικό διάστημα) δεδομένο που με βάση τις εναπομένουσες αγωνιστικές και το τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της  VOLLEYLEAGUE,  καθιστά πολύ δύσκολη, αν όχι μαθηματικά αδύνατη την ολοκλήρωσή του  μέσα στα χρονικά όρια που μας ορίζει η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίες Βόλεϊ και τα οποία  -κατ΄απώτατο χρόνο-  τοποθετούνται  στις 15 Μαίου 2020.

Εάν μέχρι τότε δεν έχουμε ολοκληρώσει το πρωτάθλημα μας  όλοι οι αλλοδαποί αθλητές μας αποδεσμεύονται αυτομάτως βάσει διεθνών κανονισμών καθώς λήγουν τα διεθνή πιστοποιητικά μετεγγραφής που τους συνδέουν με τις ομάδες -μέλη μας».