Print this page
21-03-2020

Τηλεδιάσκεψη της ΕΣΑΠ με τις Ευρωπαϊκές Λίγκες βόλεϊ

Rate this item
(0 votes)
Τηλεδιασκέψεις με τους προέδρους των λιγκών βόλεϊ ανδρών στην Ιταλία, στην Γαλλία, στην Γερμανία, στο Βέλγιο και σε άλλες χώρες μέλη της V.L.A. είχε προεδρος της Ε.Σ.Α.Π. Παντελής Ταρνατόρος και συζήτησαν την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στο ευρωπαϊκό επαγγελματικό βόλεϊ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των αυστηρών μέτρων που έχουν εξαγγελθεί για την αντιμετώπιση της με αποτέλεσμα να έχουν σταματήσει όλα τα πρωταθλήματα.

 
Οι εκπρόσωποι των λιγκών της Γερμανίας και του Βελγίου επιβεβαίωσαν πως ματαίωσαν οριστικά τα πρωταθλήματα. Στο Βέλγιο αναδείχτηκε πρωταθλήτρια η πρώτη ομάδα που ήταν στη βαθμολογία μέχρι τη διακοπή ενώ στη Γερμανία δεν θα υπάρξει πρωταθλητής. Οπως είπαν οι πρόεδροι των δύο λιγκών πήραν την απόφαση διακοπής μετά την απόφαση των κυβερνήσεων πως θα χρηματοδοτήσουν το 70% όλων των εξόδων της διοργανώτριας και των συλλόγων.

Ο εκπρόσωπος της Ιταλίας είπε πως θα υπάρξει αναμονή και θα εξαντληθούν χρονικά όλα τα περιθώρια ώστε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα εντός των αγωνιστικών χώρων αλλά παραδέχτηκε πως με τον ρυθμό που αυξάνονται τα θύματα στη χώρα λόγω της πανδημίας τα περιθώρια στενεύουν.

Ο εκπρόσωπος της Γαλλίας είπε πως οι σύλλογοι θέλουν να κλείσουν τη σεζόν με όποιες ζημιές και να διαλύσουν τις ομάδες αλλά η διοργανώτρια που στο Δ.Σ. αποτελείται και απο τεχνοκράτες και όχι μόνο εκπροσώπους των ομάδων υποστήριξε πως θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και ζήτησε από τις ομάδες να κάνουν υπομονή για εύλογο χρονικό διάστημα και ορίζοντα μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. Παντελής Ταρνατόρος εξέφρασε την άποψη πως η διοργανώτρια της Volley League σε συνενόηση με τα σωματεία, τους αθλητές και την αθλητική ηγεσία της χώρας θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα αγωνιστικά και όχι στα χαρτιά με υπουργική απόφαση και αναφέρθηκε σε εναλλακτικές λύσεις τις οποίες θα τις ανακοινώσει μετά την τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των Τ.Α.Α. το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Μαρτίου 2020.