Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
18-02-2014

Τέσσερα εισιτήρια για το φάιναλ-4 της Καλαμάτας αναζητούν κατόχους

Rate this item
(0 votes)
Τα τέσσερα εισιτήρια για το φάιναλ-4 του Κυπέλλου ανδρών που θα γίνει στην Καλαμάτα 15-16 Μαρτίου θα διεκδικήσουν οι οκτώ ομάδες της Volleyleague στους τέσσερις προημιτελικούς που θα γίνουν την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου. Οι αγώνες νοκ άουτ.
18.30: Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΑΕΚ
Το πρώτο χρονικά σερβίς στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου θα δοθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» μεταξύ του τοπικού Εθνικού και της ΑΕΚ. Ένα ζευγάρι που τις τελευταίες 20 ημέρες έχει βρεθεί αντιμέτωπο άλλες δύο φορές, με την Ένωση να κερδίζει και τα δύο ματς (στην Αλεξανδρούπολη τον ημιτελικό του Λιγκ Καπ και στην Γλυφάδα τον αγώνα για το β’ γύρο της Volleyleague).
«Έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς με την ΑΕΚ, αυτό είναι αλήθεια, όπως επίσης ότι και οι δύο ομάδες θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη και την πρόκριση στο Final 4», σχολίασε ο Θανάσης Μουστακίδης ο οποίος θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Ανδρέα Ανδρεάδη αλλά δεν μπορεί να υπολογίζει και πάλι στον Γιώργο Παπάζογλου (διάστρεμμα).
«Σίγουρα ψυχολογικά δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Κάποιες στιγμές πέφτεις, αλλά σηκώνεσαι και πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε αυτή την άσχημη περίοδο. Αυτό το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με τα δύο προηγούμενα που παίξαμε και με τη βοήθεια του κόσμου πιστεύω θα τα καταφέρουμε», συμπλήρωσε ο τεχνικός του Εθνικού.
Χωρίς προβλήματα και έχοντας αφήσει πίσω της την ήττα από τη Λαμία, η αποστολή της ΑΕΚ «πετάει» απόψε για την Αλεξανδρούπολη με στόχο τη νίκη-πρόκριση, με τον Άκη Φλαούνα να προσπαθεί να ρίξει το... βάρος στον Εθνικό.
«Είναι τελείως ξεχωριστό παιχνίδι και για διαφορετικό θεσμό. Οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν μελλοντικές...» δήλωσε με νόημα ο τεχνικός της Ένωσης και πρόσθεσε πως: «Η πίεση είναι προς τη γηπεδούχο ομάδα, η οποία θέλει να γυρίσει στα θετικά αποτελέσματα και θέλει να δείξει στον κόσμο της πως οι τελευταίες ατυχίες αποτελούν παρελθόν.
Εμείς πάμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι και την πρόκριση. Πάμε να παίξουμε όπως και στο League Cup, να βγάλουμε ενέργεια, να παίξουμε ομαδικά γιατί εμείς δεν έχουμε μεγάλα ονόματα όπως άλλες ομάδες, είμαστε ομάδα και θέλουμε να το αποδείξουμε. Αφήσαμε πίσω την ήττα στη Λαμία, έχουμε δουλέψει για τον Εθνικό και πάμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που θέλουμε».
 
19.00: Νίκη Αιγινίου - Ολυμπιακός
Στο Αιγίνιο η τοπική Νίκη υποδέχεται τον Ολυμπιακό, με τους γηπεδούχους να προέρχονται από την οδυνηρή εντός έδρας ήττα από την Παναχαϊκή, ενώ οι ερυθρόλευκοι από τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ.
«Προερχόμαστε από ένα κακό αποτέλεσμα που μας έχει πειράξει… Τώρα έχουμε μπροστά ένα παιχνίδι για ένα διαφορετικό θεσμό και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση, απαλλαγμένοι από το άγχος κι είναι μια ευκαιρία να βελτιώσουμε την ψυχολογία μας», τόνισε ο Γιάννης Μέλκας ο οποίος περιμένει από την ομάδα του: «Παίζοντας εντός θέλουμε να πιάσουμε κάποια στάνταρντ στην απόδοση μας, τα οποία δουλεύουμε συνέχεια. Έχουμε βέβαια να αντιμετωπίσουμε μια πολύ έμπειρη ομάδα αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο…»
Οι ερυθρόλευκοι όπως στους ‘16’ (νίκη με 3-1 στην έδρα του Φοίνικα) έτσι και στους ‘8’ αγωνίζονται εκτός έδρας με τον Δημήτρη Καζάζη να περιμένει ακόμη καλύτερη την ομάδα του.
«Είμαστε κουρασμένοι, αλλά δείξαμε και στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ ότι ανεβάζουμε την απόδοση μας και οι παίκτες μας ανταποκρίνονται στα δύσκολα. Ωστόσο δεν παύει να είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι μακριά από την έδρα μας και θέλει προσοχή», είπε ο τεχνικός των ερυθρόλευκων και συμπλήρωσε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, αφού θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο»
 
19.00: Παμβοχαϊκός - ΠΑΟΚ
Στο Βραχάτι ο 9ος στη βαθμολογία της Volleyleague Παμβοχαϊκός (15β.), υποδέχεται τον 8ο ΠΑΟΚ (20 β.) με τον Στέλιο Καζάζη να αντιμετωπίζει για δεύτερη φορά την ομάδα στον πάγκο της οποίας ξεκίνησε τη φετινή σεζόν.
Οι γηπεδούχοι προέρχονται από το εντυπωσιακό διπλό στην έδρα του Φοίνικα Σύρου και μετρούν δύο σερί νίκες με τον Στέλιο Καζάζη να κάνει λόγο «για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, οι οποίες θέλουν βέβαια για τους δικούς τους εντελώς διαφορετικούς λόγους τη νίκη και την πρόκριση στο Final 4. Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό που με απασχολεί είναι η δική μου ομάδα και το πώς θα σταθεροποιήσουμε κάποια πράγματα στην απόδοση μας».
Ο «δικέφαλος» ξεκίνησε με νίκη το 2014 (3-1 το Αιγίνιο), αλλά εκ τότε μετρά 4 σερί ήττες (με εξαίρεση τη νίκη που σημείωσε στην Ορεστιάδα για τους ‘16’ του Κυπέλλου), αλλά όλοι στον Δικέφαλο έχουν θέσει ως στόχο την παρουσία της ομάδας στο Final 4.
«Θέλουμε τη νίκη και την πρόκριση στο Final 4, αλλά η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη. Ο Παμβοχαϊκός δεν έκανε καλό πρώτο γύρο, όμως έχει έμπειρους παίκτες, δείχνει ότι ανεβαίνει κάτι που ισχύει και για εμάς», τόνισε ο Γιώργος Γιάτσης, που δεν θα έχει στη διάθεση του και σ’ αυτό το ματς τον Μιχάλη Χριστοφορίδη, με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να συμπληρώνει: «Έχουμε βελτιωθεί σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού, αλλά θέλουμε ακόμη περισσότερη βελτίωση σε κάποια άλλα προκειμένου να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πάντως κόντρα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό σε μεγάλα διαστήματα παίξαμε καλό βόλεϊ κι αυτό πιστεύω ότι θα κάνουμε και με τον Παμβοχαϊκό».
 
19.30: ΑΟ Κηφισιάς - Παναθηναϊκός
Δύο από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες της Volleyleague τίθενται αντιμέτωπες στο Ζηρίνειο, αφού τόσο ο γηπεδούχος ΑΟ Κηφισιάς όσο κι ο φιλοξενούμενος Παναθηναϊκός είναι αήττητοι μέσα στο 2014.
Ο ΑΟΚ τρέχει ένα σερί 6 αγώνων με ισάριθμες νίκες (τελευταία του ήττα στις 14/12 όταν ηττήθηκε από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο Ζηρίνιεο), αλλά ο Κώστας Αρσενιάδης έχει και πάλι αρκετά προβλήματα αφού οι Γιοβάνονιτς, Σουλτανόπουλος, Παπαγγελόπουλος, Μουρούτης είναι αμφίβολοι.
«Είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι, αφού βάσει αποτελεσμάτων παίζουν δύο εξαιρετικά φορμαρισμένες ομάδες. Θα είναι δύσκολο για εμάς με τα προβλήματα και τις πιθανές απουσίες που έχουμε, ενώ ο Παναθηναϊκός πέρα από το καλό του σερί και την σπουδαία νίκη που πέτυχε στην Αλεξανδρούπολη, δεν θα έχει άγχος κι αυτό τον κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο», δήλωσε ο τεχνικός του ΑΟΚ.
Ο Παναθηναϊκός μετρά πέντε σερί νίκες με τελευταία την εκτός έδρας επιτυχία στην Αλεξανδρούπολη, ωστόσο ο Γιάννης Καλμαζίδης προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους.
«Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ φορμαρισμένη Κηφισιά, αλλά κι εμείς τα πήγαμε αρκετά καλά στην Αλεξανδρούπολη. Βέβαια δεν έχουμε συνηθίσει τα συνεχόμενα παιχνίδια κι αυτό είναι ένα θέμα για την ομάδα μου. Εμείς έχουμε ως προτεραιότητα το πρωτάθλημα και την εξασφάλιση της παραμονής, αλλά όπως σε κάθε παιχνίδι θα μπούμε μέσα στο γήπεδο για να κάνουμε την προσπάθεια μας κι ότι βγει», σχολίασε ο προπονητής των «πράσινων».
 
To πρόγραμμα των προημιτελικών Κυπέλλου Ανδρών
Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2013 (νοκ όυτ)
Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» Αλεξανδρούπολη 18.30: ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΑΕΚ
Διαιτητές: Μπαντιανίδης, Αβραμίδης. Παρατηρητής: Μιχελινάκης
Γυμναστήριο  «Γ.Τριαντάφυλλος» Βόχας 19.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Κυριοπούλου, Γεωργουλέας. Παρατηρητής: Ακαρέπης
Γυμναστήριο Αιγίνιο 19.00: ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου - Ολυμπιακός ΣΦΠ
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Γεωργιάδης. Παρατηρητής: Κάλλης
Γυμναστήριο Ζηρίνειο Κηφισιάς 19.30: ΑΟ Κηφισιά - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Κουτσούλας, Ονόπας. Παρατηρητής: Ράπτης
 
Livestreaming A.O.Κηφισιάς - Παναθηναϊκός
Την αναμέτρηση Α.Ο.Κηφισιάς - Παναθηναϊκός θα μπορέσετε να την παρακολουθήσετε σε live streaming από το www.volleyball.gr, το www.sportshero.gr και το www.volleynews.gr
Βρίσκεστε εδώ: News Hellenic Cup Τέσσερα εισιτήρια για το φάιναλ-4 της Καλαμάτας αναζητούν κατόχους
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject