Print this page
23-02-2016

Τρεις προημιτελικοί σε Λαμία, Κυψέλη, Κηφισιά

Rate this item
(0 votes)
Το πρώτο εισιτήριο για το Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών βρήκε κάτοχο (ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-1 τον Παμβοχαϊκό στο Βραχάτι), ωστόσο το καρέ των φιναλίστ θα ολοκληρωθεί αύριο με την ολοκλήρωση των τριών αγώνων της προημιτελικής φάσης.


Παναθηναϊκός - Ηρακλής (17:00, Κυψέλη, Μυλωνάκης - Μουλά Λ.)
Το πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας θα διεξαχθεί στο κλειστό της Κυψέλης με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ηρακλή.

Οι δύο ομάδες βρεθήκαν αντιμέτωπες πριν από 10 ημέρες στην Θεσσαλονίκη για την 17η αγωνιστική της volleyleague με τον Ηρακλή να επικρατεί 3-0.

Στον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τη χρησιμοποίηση του Βραζιλιάνου διαγώνιου Γουίντσον Φερέιρα, με τους πράσινους να αναζητούν την επιστροφή τους μετά από τέσσερα χρόνια σε τελική φάση Κυπέλλου κι όπως τόνισε ο Μάκης Κανέλλος: «Αν και μαθηματικά διατηρούμε τις ελπίδες μας για την είσοδο στην «4άδα» του πρωταθλήματος, το Κύπελλο αποτελεί τον βασικό και πιο ρεαλιστικό μας στόχο. Μετά και το αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Ηρακλή προ ολίγων ημερών, θα είμαστε πολύ προσεκτικοί και σοβαροί απέναντι σε αυτή την ομάδα. Πιθανότητα, μία νίκη σε εκείνο το παιχνίδι να μας αποπροσανατόλιζε. Σημαντικό ρόλο θα παίξει το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε στην έδρα μας, ευελπιστώ ο κόσμος να δώσει δυναμικό «παρών» και από κει και πέρα να φτάσουμε στη νίκη, που μας εξασφαλίζει την πρόκριση στο Final 4 του Κυπέλλου».

Οι κυανόλευκοι προέρχονται από την συμμετοχή τους στο Final 4 του League Cup και παρόλο που ο βασικός τους στόχος είναι η παραμονή στη μεγάλη κατηγορία επιζητούν την παρουσία τους σε ένα δεύτερο Final 4.
«Δεν το συζητάμε ότι έχουμε την φιλοδοξία να περάσουμε και στο Final 4 του Κυπέλλου για να δώσουμε μεγάλη χαρά και στον κόσμο μας που θα δει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες την ομάδα να αγωνίζεται στην τελική φάση μιας διοργάνωσης», είπε ο τεχνικός του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός, ο οποίος δεν υπολογίζει στον τραυματία Πιπέργια και συμπλήρωσε: «Το ότι κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα δεν έχει καμία σημασία. Τώρα είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να έχει το πλεονέκτημα της έδρας και δεδομένου ότι δύσκολα θα προλάβει να μπει στην πρώτη τετράδα έχει πολύ μεγάλο κίνητρο».

ΓΣ Λαμία - Ολυμπιακός (Χαλκιοπούλειο, 18:30, Φραγκάκης - Νικολόπουλος)
Στο Χαλκιοπούλειο κοντράρονται τα δύο… άκρα της Volleyleague καθώς η ουραγός της βαθμολογίας Λαμία υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που προέρχεται από την κατάκτηση του League Cup ‘Νίκος Σαμαράς’ στην Σύρο.

Ο Πέτιο Ντραγκίεφ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα καθώς έχουν επανέρθει όλοι οι αθλητές που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών ή είχαν ταλαιπωρηθεί από ιώσεις.
«Η βασική μας προτεραιότητα είναι η παραμονή στην κατηγορία, αλλά θέλουμε να τιμήσουμε το θεσμό του Κυπέλλου με μια πολύ καλή παρουσία απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο όπως είναι ο Ολυμπιακός. Εμείς θα μπούμε μέσα στο γήπεδο για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και από κει και πέρα αν μας δώσει δικαιώματα ο αντίπαλος θα διεκδικήσουμε την πρόκριση», δήλωσε ο κεντρικός της Λαμίας Γιάννης Μαδούρας.

Η αποστολή των ερυθρόλευκων αναχώρησε για την Λαμία με τον Ρομπέρτο Πιάτσα να παίρνει μαζί του και τον Φράντιτσεκ Όγκουρτσακ (είχε αποχωρήσει στους πρώτους πόντους του τελικού του League Cup).
«Χαρήκαμε και πανηγυρίσαμε για την κατάκτηση του League Cup, αλλά τώρα έχουμε αφήσει πίσω τον τελικό στη Σύρο. Στο μυαλό μας βρίσκεται η αναμέτρηση του Κυπέλλου με τη Λαμία, όπου θέλουμε φυσικά την πρόκριση και ύστερα θα κοιτάξουμε το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη», δήλωσε ο Μαυροβούνιος ακραίος των ερυθρόλευκων Μπόζινταρ Τσουκ.

ΑΟΠ Κηφισιάς - Εθνικός Αλεξανδρούπολης (19:00, Ζηρίνειο, Κουτσούλας - Κυριοπούλου)
Στο Ζηρίνειο ο ΑΟΠ Κηφισιάς αντιμετωπίζει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τέσσερις ημέρες πριν από την αναμέτρηση των δύο ομάδων στον Έβρο για την 19η αγωνιστική της Volleyleague.

Στη γηπεδούχο ομάδα ο Κώστας Αρσενιάδης υπολογίζει κανονικά στον Ζόραν Γιοβάνοβιτς (δεν είχε αγωνιστεί στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ) με τον έμπειρο τεχνικό να δηλώνει: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Παίζουμε με έναν αντίπαλο που ενισχύθηκε ιδιαίτερα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, έχει έμπειρους αθλητές και έχει υψηλές βλέψεις. Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι θα γίνει ένα σπουδαίο παιχνίδι, αφού το κίνητρο της πρόκρισης στο Final 4 του Κυπέλλου είναι πολύ μεγάλο. Το ότι θα παίξουμε ξανά την Κυριακή για το πρωτάθλημα δεν σημαίνει κάτι καθώς το ενδιαφέρον και των δύο ομάδων είναι στραμμένο μόνο στον αυριανό αγώνα»

Η αποστολή του Εθνικού ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς προβλήματα καθώς ο Σάκης Μουστακίδης δεν υπολογίζει μόνο στον Ανέστη Δαλακούρα (ο οποίος είναι εδώ και καιρό εκτός δράσης).

«Για τον Εθνικό σίγουρα αποτελεί στόχο η πρόκριση του στο Final 4 του Κυπέλλου, κάτι που δεν έχουμε πετύχει στο παρελθόν και θα προσπαθήσουμε για να τα καταφέρουμε αν και η αποστολή μας αύριο είναι αρκετά δύσκολη. Παίζουμε στην έδρα μιας πολύ καλής ομάδας που έχει κι αυτή φιλοδοξίες, αλλά όπως έχουμε αποδείξει χτυπάμε όλα τα παιχνίδια και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο. Δεν έχει καμία σχέση το ματς Κυπέλλου με αυτό του πρωταθλήματος που ακολουθεί και το μυαλό μας είναι μόνο στον αυριανό αγώνα».

Πηγή: volleyball.gr

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ
Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016
Γ.Τριαντάφυλλος, Βραχάτι, 5.30μ.μ (ΕΤ-3): Παμβοχαϊκός - ΠΑΟΚ 1-3 (18-25, 25-22, 23-25, 19-25)
Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016
Πανελληνίου 17.00: Παναθηναϊκός - Ηρακλής Πετ.2015
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Λεμονιά Μουλά. Παρατηρητής: Βαρθαλίτης. Επόπτες: Διαμάντης, Μαριδάκης. Γραμματεία: Μπίτσικα
Ζηρίνειο Κηφισιάς, 19.00: ΑΟΠ Κηφισιά - Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Διαιτητές: Κουτσούλας, Κυριοπούλου. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος. Επόπτες: Ράντσιου, Λιδωρικιώτη. Γραμματεία: Παπασηφάκη.
Χαλκιοπούλειο, Λαμίας 18.30: Γ.Σ.Λαμία - Ολυμπιακός
Διαιτητές: Φραγκάκης, Νικολόπουλος. Παρατηρητής: Ακαρέπης. Επόπτες: Καλαντζής, Χαμπιλού. Γραμματεία: Τσάβου.