Print this page
07-02-2017

Η ώρα του Κυπέλλου με τρία ντέρμπι σε Βραχάτι, Χαλκίδα και «Παλατάκι»

Rate this item
(0 votes)
Μετά τους αγώνες της 15ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» σειρά έχει η Γ΄φάση (των «16») του Κυπέλλου Ελλάδας 2016-17. Οι 12 ομάδες της Volley League «Πάμε Στοίχημα» θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους στα προημιτελικά. Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου θα γίνουν επτά αγώνες και

σε τρεις από αυτές θα έχουμε αναμετρήσεις μεταξύ των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας.

Ο ΠΑΟΚ δύο ημέρες μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα υποδεχτεί τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Στην Χαλκίδα θα έχουμε μονομαχία του τοπικού Ηρακλή και του Ηρακλή Πετοσφαίριση 2015, ενώ στο Βραχάτι ο Παμβοχαϊκός θα φιλοξενήσει τον Φοίνικα Σύρου.

Την Πέμπτη θα κριθεί το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά στην αναμέτρηση Ολυμπιακού - Παναχαϊκής.

Οι επτά από τις οχτώ αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής της Γ’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών διεξάγονται την Τετάρτη (8/2) και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

14:30 ΠΑΟΚ - ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Η αυλαία ανοίγει με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται στο PAOK Sports Arena τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Ο Δικέφαλος που προέρχεται από την εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό θέλει να μαζέψει τις δυνάμεις του και να επικεντρωθεί στη νοκ άουτ αναμέτρηση για το Κύπελλο. Ο προπονητής Γιάννης Καλμαζίδης ανέφερε: «Είναι ένας αγώνας νοκ άουτ και χρειάζεται προσοχή. Εμείς πρέπει να ανασυνταχτούμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Χρειάζεται να δουλέψει λίγο και ο εγωισμός».

Στον Εθνικό δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με τον Σακη Μουστακίδη να σημειώνει: «Σίγουρα είναι λίγο… περίεργη η ώρα του αγώνα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αγωνιζόμαστε στην έδρα ενός εκ των διεκδικητών των τίτλων. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε από την πλευρά μας, παίξαμε καλά με τον Παναθηναϊκό κι έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε».

16:00 ΟΦΗ - Παναθηναϊκός ΑΟ

Ο πρωτοπόρος και αήττητος του 1ου υποομίλου του Α’ ομίλου της Α2 Ανδρών ΟΦΗ, υποδέχεται τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται στη 2η θέση της Volleyleague.

Για τους γηπεδούχους ο αυριανός αγώνας είναι πολύ σημαντικός καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας βόλεϊ θα αντιμετωπίσει μια ομάδα του βεληνεκούς του Παναθηναϊκού ενώ το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο.
«Εμείς προσπαθούμε να διοργανώσουμε μια γιορτή και για τον κόσμο και για τον Παναθηναϊκού και θέλουμε να φανούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε», είπε ο Δημήτρης Ζλατιλίδης με τον Θρακιώτη τεχνικό του ΟΦΗ να συμπληρώνει: «Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας και ο κόσμος στο Ηρακλειο πρώτη φορά θα έχει την ευκαιρία να δει ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο κόσμος του ΟΦΗ είναι κατ εξοχήν ποδοσφαιρικός αλλά τώρα είναι μια καλή ευκαιρία για να δει και μια ομάδα υψηλού επιπέδου όπως είναι ο Παναθηναϊκός».

Από την άλλη μεριά, ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει στην Κρήτη χωρίς προβλήματα και αναζητά το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση. Ο πασαδόρος του ΠΑΟ, Θάνος Μαρούλης δήλωσε στην επίσημη σελίδα της ομάδας: «Πρόκειται για ένα επικίνδυνο παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυθούμε και να δείξουμε χαλαρότητα, καθώς ο ΟΦΗ διαθέτει παίκτες με εμπειρία από Α1 και θα ρισκάρει, γιατί μόνο κέρδη μπορεί να έχει από το συγκεκριμένο ματς. Θέλουμε ένα καλό παιχνίδι από την ομάδα μας χωρίς να αφήσουμε το παραμικρό δικαίωμα στον αντίπαλο. Τα νοκ άουτ παιχνίδια είναι πάντα επικίνδυνα και για εμείς το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι να περάσουμε στο Final-4 και να διεκδικήσουμε το Kύπελλο».

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί Livestreaming από το http://www.crete2day.gr/

18:00 ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - ΑΟ Φοίνικας Σύρου

Το πιο αμφίρροπο ζευγάρι της 1ης αγωνιστικής της Γ’ φάσης του Κυπέλλου Ανδρών βρίσκει αντιμέτωπους στο Βραχάτι τον Παμβοχαϊκό (7ος με 24 βαθμούς) και τον Φοίνικα Σύρου (6ος με 26 βαθμούς).

«Προερχόμαστε από τρία αρνητικά αποτελέσματα με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό (δικαιολογημένα) και μια κακή εμφάνιση με την Κηφισιά», σχολίασε ο τεχνικός των γηπεδούχων Κώστας Δεληκώστας ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και συμπλήρωσε: «Είμαστε σε φάση αναδιάρθρωσης λόγω του νέου πασαδόρου και πρέπει να προσαρμοστεί η ομάδα σε ένα πιο γρήγορο παιχνίδι. Θεωρώ ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο με την Σύρο και θα γίνει αμφίρροπο ματς, καθώς ο αντίπαλος μας παρά την ήττα του στο ματς με την Κύζικο είναι φορμαρισμένος».

Χωρίς προβλήματα ταξίδεψε κι ο Φοίνικας στο Βραχάτι με τον Ντούσκο Νίκολιτς να τονίζει αρχικά «ελπίζω πως θα έχουμε μία καλύτερη διαιτησία απ’ ότι στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος. Δεν έχω μιλήσει στα δύο χρόνια που είμαι εδώ, σέβομαι τους πάντες αλλά θα ήθελα τον ίδιο σεβασμό και προς εμένα και τον σύλλογο μου». Όσον αφορά την αναμέτρηση στο Βραχάτι ο Σέρβος τεχνικός σημείωσε: «Είμαστε δύο ισοδύναμες ομάδες και στο πρωτάθλημα χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να βγει ο νικητής. Έχουν κάνει κάποιες αλλαγές, με πιο σημαντική αυτή του πασαδόρου, δεν έχουμε πολύ καλή εικόνα, αλλά θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Έχουμε δύσκολο έργο καθώς δεν ήμασταν τυχεροί στην κλήρωση, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε στο Κύπελλο».

19:00 Ε.Α. Πατρών - ΑΟΠ Κηφισιάς

Στο κλειστό της ΕΑΠ η ομάδα της Αχαΐας υποδέχεται τον ΑΟΠ Κηφισιάς με τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ να είναι το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα καθώς επιστρέφει ως αντίπαλος (είχε αγωνιστεί τη διετία 2009-2011) και η διοίκηση της ΕΑΠ θα τον τιμήσει για την προσφορά του στον σύλλογο.

«Το παιχνίδι μπορούμε να το δούμε από δυο πλευρές, το ένα είναι το γιορτινό σκέλος που μετά από 5 χρόνια η ΕΑΠ θα παίξει με ομάδα από τη Volleyleague και το άλλο είναι από αγωνιστικής πλευράς, καθώς θα παίξουμε με ομάδα που διαθέτει παίκτες υψηλού επιπέδου που μέχρι στιγμής τους έβλεπε από την τηλεόραση. Ο βασικός στόχος της ΕΑΠ ήταν να φτάσει και να αγωνιστεί στην έδρα της με ομάδα από volleyleague ώστε να δει από κοντά το επίπεδο της υψηλότερης κατηγορίας», τόνισε ο τεχνικός των γηπεδούχων (που βρίσκονται στην 3η θέση του 1ου υποομίλου του Β’ ομίλου της Α2 Ανδρών) Άρης Αγγελόπουλος και συμπλήρωσε:

«Είναι μια μεγάλη στιγμή για το σωματείο που μόνο κέρδη θα έχει σε όλα τα επίπεδα. Θα είμαι ευχαριστημένος αν διεκδικήσουμε πράγματα απέναντι σε μια ομάδα που παίζει σε άλλη ταχύτητα και αυτό είναι καλό γιατί θα μας τραβήξει και εμάς να ανεβάσουμε ταχύτητα. Καλούμε τον κόσμο να έρθει αύριο στο γήπεδο και να στηρίξει αυτή την ομάδα και την προσπάθεια που κάνουν τα νέα παιδιά στο χώρο του Πατρινού βόλεϊ».

Χωρίς προβλήματα θα ταξιδέψει στην Πάτρα ο ΑΟΠ Κηφισιάς, που προέρχεται από την σημαντική νίκη στην έδρα του Παμβοχαϊκού με τον Κώστα Αρσενιάδη να σημειώνει:
«Δεν έχουμε πλήρη εικόνα για την ΕΑΠ, η οποία είναι μια νεανική, δυναμική και ιδιαίτερα φιλόδοξη ομάδα. Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι, όπως όλα τα παιχνίδια του Κυπέλλου και δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο μας παρόλο που αγωνίζεται σε χαμηλότερη κατηγορία. Χρειάζεται σοβαρότητα για να πάρουμε την πρόκριση και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

19:00 ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

Στη Χαλκίδα έχουμε την κόντρα των… ημίθεων με τον τοπικό Ηρακλή να υποδέχεται τον συνονόματο της Θεσσαλονίκης.

«Είναι μια καλή ευκαιρία να προχωρήσουμε στο θεσμό του Κυπέλλου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Ηρακλής δεν παραμένει μια καλή ομάδα επειδή φύγανε οι ξένοι του. Αντιθέτως παίζει πλέον χωρίς άγχος κι είναι πολύ ψηλά στη βαθμολογία, αλλά κι εμείς έχουμε μια νότα αισιοδοξίας με το νέο ρόστερ. Δείξαμε καλά στοιχεία στον αγώνα με την Ορεστιάδα κι έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε», τόνισε ο Σπύρος Γκολίτσης.
Ο Ηρακλής που μετά τον αγώνα με την Παναχαϊκή για το πρωτάθλημα ταξίδεψε κατευθείαν στην Χαλκίδα, θα αγωνιστεί και σ’ αυτό το παιχνίδι χωρίς τον Χρήστο Στεφανίδη με τον Γιάννη Ορφανό να τονίζει:

«Σίγουρα οι τελευταίες νίκες είναι σημαντικές, αλλά δεν πρέπει να επηρεαστούμε και να αρκεστούμε σ’ αυτές. Είναι μια διαφορετική διοργάνωση, θέλουμε να προχωρήσουμε αν και η κλήρωση δεν μας ευνόησε, Η Χαλκίδα είναι βελτιωμένη ,έχει ενισχυθεί και σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή η δομή της ομάδας κάθε παιχνίδι είναι ένα ξεχωριστό κίνητρο για όλους».

20:00 Εθνικός ΟΦΠΦ - ΑΠΣ Κύζικος

Ο πρωτοπόρος του 2ου υποομιλου του Α’ ομίλου της Α2 Ανδρών Εθνικός Πειραιά υποδέχεται στο ‘Π. Σαλπέας’ την Κύζικο Νέας Περάμου που παλεύει για την παραμονή της στη Volleyleague.

«Αναγνωρίζουμε τη δυσκολία του αγώνα, μιας και παίζουμε με ομάδα της Volleyleague. Η Κύζικος παρουσιάζεται ενισχυμένη και προέρχεται από μεγάλη νίκη, ενώ έχει 4 ξένους και κάθε εβδομάδα παίζει σε υψηλό επίπεδο. Για εμάς το παιχνίδι κυπέλου εντάσσεται στην προετοιμασία μας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και κυρίως για τα πλέι οφ. Είναι μια καλή ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Υπόσχομαι ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί», δήλωσε ο τεχνικός του Εθνικού Σάκης Ψάρρας.

Η Κύζικος Νέας Περάμου με τον Νίκο Νεόφυτο πλέον στον πάγκο της, προέρχεται από την σπουδαία νίκη επί του Φοίνικα Σύρου που της επιτρέπει να αισιοδοξεί για τη μάχη που δίνει για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Ωστόσο όπως παραδέχθηκε κι ο εμπειρος ακραίος Μιχάλης Σαρικεΐσγολου: «Ο βασικός μας στόχος είναι η παραμονή, αλλά θα θέλαμε να προχωρήσουμε και στο Κύπελλο. Έχουμε καλή ψυχολογία μετά την τελευταία νίκη, είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά το παιχνίδι θέλει προσοχή. Ο Εθνικός μπορεί να είναι στην Α2 αλλά έχει πολλούς αθλητές με εμπειρία στην Α1 και θέλει προσοχή. Αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει θα κερδίσουμε».

20:30 ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου - ΑΟ Ορεστιάδας

Η Νικη Αιγινίου, που βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας του 1ου υποομίλου του 2ου ομίλου της Α2 Ανδρών  υποδέχεται την ουραγό της Volleyleague Ορεστιάδα.

«Για μας είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι γιατί θέλουμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας με ομάδα μεγάλης κατηγορίας» είπε ο τεχνικός των γηπεδούχων Θανάσης Στράντζαλης και συνέχισε: «Η Ορεστιάδα είναι σίγουρα το φαβορί, αλλά τις πιθανότητες που έχουμε θα τις διεκδικήσουμε κι η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως προέκυψε η διασταύρωση των ζευγαριών κι οι τέσσερις ομάδες που εμπλέκονται έχουν τις δικές τους ελπίδες για να βρεθούν στο φάιναλ φορ».

Από την άλλη, η Ορεστιάδα έχοντας βασική προτεραιότητα να φορτσάρει στο πρωτάθλημα για τη δύσκολη μάχη της παραμονής, θέλει να αφήσει την κούραση στην άκρη και να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο. Ο τεχνικός της Μπάμπης Σταματόπουλος σχολίασε: «Αύριο είναι ένα παιχνίδι Κυπέλλου και πάντα ο θεσμός αυτό έχει εκπλήξεις άμα υποτιμήσεις τον αντίπαλο. Εμείς στόχο μας έχουμε τη σωτηρία αλλά και αυτό το παιχνίδι θα μας κάνει καλό γιατί η ομάδα χτίζεται αγώνα με αγώνα».

Πηγή: volleyball.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ

Φάση των «16»

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

Γυμναστήριο «PAOK Sports Arena», 14.30: ΠΑΟΚ - Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Δεληκωστίδης, Παρατηρητής: Κάλλης
Επόπτες: Δρανίτσας, Κουκουμάκας, Γραμματεία: Γεροβασίλη

Γυμναστήριο ΟΦΗ, 16.00: ΟΦΗ - Παναθηναϊκός ΑΟ
Διαιτητές: Καραπουλάκης, Βογιατζής, Παρατηρητής: Κοκοτσάκης, Γραμματεία: Καραλή

Γυμναστήριο «Γ. Τριαντάφυλλος», 18.00: Παμβοχαϊκός - ΑΟ Φοίνικας Σύρου
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Ονόπας, Παρατηρητής: Ράπτης
Επόπτες: Κτενάς, Καραγιαννόπουλος, Γραμματεία: Κτενά

Γυμναστήριο Κανήθου, 19.00: Ηρακλής Χαλκίδας - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015
Διαιτητές: Κουτσούλας, Μουλά Ειρ., Παρατηρητής: Ανδρονικίδης
Επόπτες: Οικονομοπούλου, Κυργιαλάνη, Γραμματεία: Τριανταφύλλου

Γυμναστήριο ΕΑΠ, 19.00: ΕΑ Πατρών - ΑΟΠ Κηφισιάς
Διαιτητές: Πετούσης, Γεράνιος, Παρατηρητής: Ιορδανίδης, Γραμματεία: Μάμμου

Γυμναστήριο «Π. Σαλπέας», 20.00: Εθνικός ΟΦΠΦ - ΑΠΣ Κύζικος
Διαιτητές: Γεωργουλέας, Οικονόμου Β., Παρατηρητής: Πέρρος
Επόπτες: Αντωνόπουλος, Γεωργάκη, Γραμματεία: Μπίτσικα

Γυμναστήριο Αιγινίου, 20.30: ΜΑΣ Νίκη - ΑΟ Ορεστιάδας
Διαιτητές: Αβραμίδης, Σταυριανίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Γραμματεία: Καρακούλια

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» 18.00: Ολυμπιακός - Παναχαϊκή
Διαιτητές: Κυριοπούλου, Νικολόπουλος, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος
Επόπτες: Σκριμπώνης, Μαύρος, Γραμματεία: Μπενίση

 

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ - Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου
Νικητής ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας / Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015  - Νικητής Ολυμπιακός /  Παναχαϊκή Πετοσφαίριση
Νικητής ΕΑ Πατρών / ΑΟΠ Κηφισιάς - Νικητής ΟΦΗ / Παναθηναϊκός
Νικητής ΠΑΟΚ / ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΓΑΣ Παμβοχαϊκός / ΑΟ Φοίνικας Σύρου
Νικητής ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου / ΑΟ Ορεστιάδας - Εθνικός ΟΦΠΦ / ΑΠΣ Κύζικος

*Σε περίπτωση που ομάδα της Α2 προκριθεί στα προημιτελικά και έχει κληρωθεί να αντιμετωπίσει ομάδα της Volley League «Πάμε Στοίχημα», τότε ο σύλλογος της Α2 στα προημιτελικά θα είναι γηπεδούχος.