Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
21-02-2017

Προημιτελικοί Κυπέλλου Ανδρών: Η ώρα της πρόκρισης στο φάιναλ-4

Rate this item
(1 Vote)
Ώρα Κυπέλλου την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου καθώς διεξάγονται οι τέσσερις αγώνες της προημιτελικής φάσης στη διοργάνωση των ανδρών και θα γίνουν γνωστές οι τέσσερις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Final 4.

PAOK Sports Arena, 17:00, ΠΑΟΚ - ΓΑΣ Παμβοχαϊκός
Στο PAOK Sports Arena ΠΑΟΚ και Παμβοχαϊκός θα βρεθούν για τρίτη φορά τα τέσσερα τελευταία χρόνια αντίπαλοι σε προημιτελικό Κυπέλλου (2014, 2015 οι προηγούμενες χρονιές) με τον ΠΑΟΚ να μετρά δυο προκρίσεις σε αγώνες που έγιναν στο Βραχάτι (μάλιστα ο περσινός αγώνας διεξήχθη ακριβώς ένα χρόνο πριν στις 23/2/2016).

«Θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση αυτή απέναντι στον Παμβοχαϊκό, που είναι μια ομάδα φιλόδοξη με καλή πορεία φέτος», σχολίασε ο Γιάννης Καλμαζίδης και συμπλήρωσε: «Θεωρώ πως εφόσον μπούμε συγκεντρωμένοι και παρουσιαστούμε όπως πρέπει, θα μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση και να φτάσουμε στο Final-4 του θεσμού».

Στον Παμβοχαικό ο Αινείας Τζελάτης αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με το πέλμα του ωστόσο είναι στην αποστολή και υπολογίζεται κανονικά από τον Κώστα Δεληκώστα με τον Θρακιώτη τεχνικό να δηλώνει:
«Η διοργάνωση του Κυπέλλου έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και για μας το αυριανό παιχνίδι είναι σημαντικό. Φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ αλλά κι εμείς έχουμε τις δικές μας πιθανότητες και θα τις διεκδικήσουμε. Αν παίξουμε στα όρια μας πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση».


Ορεστιάδας 17.00, ΑΟ Ορεστιάδας - ΑΠΣ Κύζικος
Στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» της Ορεστιάδας ο τοπικός ΑΟ υποδέχεται την Κύζικο δέκα ημέρες μετά την αναμέτρηση τους στο ίδιο γήπεδο για τη Volleyleague με τον αγώνα να μεταδίδεται μέσω live streaming από το www.radioevros.gr.

Στους γηπεδούχους παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του Μορέλο (δεν έπαιξε με τον Ολυμπιακό) κι όπως τόνισε ο τεχνικός της ομάδας Μπάμπης Σταματόπουλος: «Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι συγκριτικά με το πρόσφατο του πρωταθλήματος, ένας άλλος θεσμός, όλα είναι διαφορετικά. Έχουμε ξεχάσει το προηγούμενο ματς, δεν μπορούμε τα σταθούμε εκεί, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Κι οι δυο ομάδες έχουμε τον ίδιο στόχο στο πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα το Final 4 είναι μια ευκαιρία για να έχουμε μια διάκριση».

Χωρίς προβλήματα θα ταξιδέψει στον Έβρο η Κύζικος με τον Νίκο Νεόφυτο να σημειώνει από την πλευρά του: «Είχαμε δύο σερί εκτός έδρας αναμετρήσεις σε Ορεστιάδα, Πάτρα και έχουμε μπροστά μας κι ένα ακόμη ταξίδι, αλλά θα πηγαίνουμε στην Ορεστιάδα για να κάνουμε αυτό που πρέπει και να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί. Όλοι στην ομάδα πιστεύουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε στο Final 4. Το πιο σημαντικό είναι να μείνει η ομάδα στην κατηγορία αλλά από τη στιγμή που έχουμε την ευκαιρία δεν θα την αφήσουμε. Ποτέ δεν μπαίνεις σε ένα αγώνα για να χάσεις και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας».


Κανήθου, 19.00, ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας - Ολυμπιακός ΣΦΠ

Στην Χαλκίδα ο τοπικός Ηρακλής αντιμετωπίζει για τέταρτη φορά φέτος τον Ολυμπιακό που έχει επικρατήσει τόσο στους δύο αγώνες πρωταθλήματος, όσο και στην αναμέτρηση του Λιγκ Καπ.

Για τους γηπεδούχους παραμένει αμφίβολος ο Μάκης Κανέλλος (προέρχεται από θλάση στη γάμπα) κι όπως είπε ο Σπύρος Γκολίτσης: «είναι χαρά μας που υποδεχόμαστε ξανά τον Ολυμπιακό, Από τέτοια παιχνίδια μόνο κέρδη έχουμε ως ομάδα. Δεν έχουμε καθόλου άγχος, θα μπούμε στο ματς για να κανουμε το παιχνίδι μας και πιστεύω θα μας βοηθήσει να γίνουμε ακόμη καλύτεροι για τη δύσκολη συνέχεια».

Ο αήττητος (σε όλες τις διοργανώσεις εντός συνόρων) θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στη Γλυφάδα με τον Σλόμπονταν Μπόσκαν να δηλώνει: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς αυτός ο προημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας και φυσικά θέλουμε την πρόκριση στον ημιτελικό. Στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ορεστιάδα που σίγουρα δεν είναι τις ίδιας δυναμικότητας με εμάς, συνεχίσαμε τις καλές εμφανίσεις και αγωνιστήκαμε με σοβαρότητα και συγκέντρωση. Είμαι ικανοποιημένος με το γεγονός αυτό και περιμένω ανάλογη συνέχεια κόντρα στον Ηρακλή Χαλκίδας».

 

 

 

 

 

Ζηρίνειο, 19.00, ΑΟΠ Κηφισιάς - Παναθηναϊκός ΑΟ

Πέρσι οι δύο τους συνέθεταν το ένα ζευγάρι των ημιτελικών (είχε επικρατήσει με 3-2 η Κηφισιά) αλλά φέτος μόνο ένας εκ των δύο θα βρεθούν στο Final 4.

«Για μας είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι κόντρα σε μία ομάδα που θεωρείται από τα φαβορί για την κατάκτηση του ;φετινού τίτλου και θα χρειαστεί να κάνουμε μια υπέρβαση για να κερδίσουμε. Θεωρώ ότι έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε και έχουμε και το χαρακτήρα ως ομάδα για να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Κώστας Αρσενιάδης ο οποίος την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει για τη συμμετοχή του Χριστοφιδέλη (πρόβλημα στη μέση) με τον έμπειρο τεχνικό να συμπληρώνει: «Με προβληματίζει πάρα πολύ η κούραση από το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη και αυτή η αλλαγή στην ημέρα διεξαγωγής του αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Από κει και πέρα η πολύ καλή προϊστορία των τελευταίων ετών στο θεσμό, δείχνει ότι η Κηφισιά όταν θέλει κάτι μπορεί και το πετυχαίνει κι αυτό θα διεκδικήσουμε κόντρα σε έναν πολύ καλό και δυνατό Παναθηναϊκό».

Στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα κι όπως τόνισε ο αρχηγός της ομάδας Σωτήρης Πανταλέων: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σε μια έδρα που έχει δυσκολέψει πολλούς αντιπάλους. Είναι μια νοκ άουτ αναμέτρηση που οδηγεί στο Final-4 του Κυπέλλου, άρα είναι για εμάς ένα κομβικό παιχνίδι. Από τη μεριά μας, θέλουμε να μπούμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα λάθη, ώστε να έρθει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε»!


Τα ζευγάρια του Final 4
Υπενθυμίζουμε ότι μετά απο κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 17/2 τα ζευγάρια των ημιτελικων του Final 4 (18-19 Μαρτίου) διαμορφώθηκαν ως εξής:
Νικητής Ηρακλής Χαλκίδας/Ολυμπιακός - Νικητής ΠΑΟΚ/Παμβοχαϊκός
Νικητής ΑΟΠ Κηφισιάς/Παναθηναϊκός - Νικητής Ορεστιάδα/Κύζικος

Πηγή: volleyball.gr

Βρίσκεστε εδώ: News Hellenic Cup Προημιτελικοί Κυπέλλου Ανδρών: Η ώρα της πρόκρισης στο φάιναλ-4
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject