Print this page
15-10-2013

Η τιμή των Τούρκων στο Νίκο Σαμαρά και τα δάκρυα της Έλενας (φωτό)

Rate this item
(1 Vote)
Ήταν Σάββατο απόγευμα, όταν δάκρυσαν και οι τοίχοι στο Κλειστό Γυμναστήριο του Σουφλίου. Έχουν περάσει δέκα μήνες από τον αδόκητο χαμό του Νίκου Σαμαρά, αλλά κανένας ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο αετός του Έβρου πέταξε τόσο ψηλά, που δεν θα τον δούμε ξανά.
Ήταν η στιγμή που κλήθηκε η σύζυγος του αδικοχαμένου βολεϊμπολίστα, η Έλενα, προκειμένου να τιμηθεί για άλλη μια φορά μετά θάνατον ο σύζυγός της. Και είναι γεγονός ότι σχεδόν όλες τις προηγούμενες είχαμε δει την Έλενα ψύχραιμη, όσο γίνεται, να αποδέχεται τις πλακέτες και τις λοιπές τιμές. Κανείς δεν θα ξεχάσει την στιγμή που στην Ορεστιάδα σήκωσε τον μικρό Στρατή στα χέρια και το ThrakiSportS με τον Γιώργο Πανταζίδη κατέγραφε εκείνη την ξεχωριστή στιγμή, κανείς δεν θα ξεχάσει και τις στιγμές μετά την άνοδο της Λήμνου, όταν είχαμε την εκπληκτική εικόνα ο μικρός Στρατής να σηκώνει το κύπελλο του πρωταθλητη  στα χέρια της μαμάς Έλενας και τον μπαμπά Νίκο να καμαρώνει από ένα πόστερ ακριβώς από πίσω. Αλλά σε όλες αυτές τις στιγμές, η Έλενα είχε καταφέρει να συγκρατήσει τα δάκρυά της.
 
Στο Σουφλί ήταν μια ξεχωριστή βράβευση. Δεν ήταν μόνο που προς τιμήν του Νίκου Σαμαρά διοργανώθηκε ένα τουρνουα με την συμμετοχή των τριών ομάδων της ζωής του: της Ορεστιάδας με την οποία μεγαλούργησε την δεκαετία του '90, του Ηρακλή με τον οποίο κέρδισε τον μοναδικό τίτλο της καριέρας του και την Λήμνο που δημιούργησε από το μηδέν. Ήταν και που παραβρέθηκε στην όλη εκδήλωση μέχρι και ο γενικός διευθυντής της Φενέρμπαχτσέ Ιμπραήμ Σαχίμ Γιουρνάς, που μάλιστα προσέφερε στην Έλενα μία σπάνια φωτογραφία από την ημέρα που υπέγραψε ο Νίκος Σαμαράς στον τουρκικό σύλλογο και παρουσιάστηκε η κίτρινη φανέλα με το Νο 9. Ήταν μια στιγμή ξεχωριστή στιγμή, ένας ιστορικός τουρκικός σύλλογος να τιμά έναν Έλληνα που φόρεσε την φανέλα του. Και ήταν μια στγμή που δεν μπόρεσε κανέναν να αφήσει ασυγκίνητο.