Print this page
16-05-2017

H θρυλική ιστορία των «κόκκινων» και των «πράσινων»

Rate this item
(0 votes)
Μεγάλες δόξες του ελληνικού βόλεϊ που αγωνίστηκαν στο παρελθόν στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 15 Μαΐου στο γυμναστήριο «Ν.Παξιμάδας» στην Πετρούπολη στον αγώνα μνήμης με σκοπό να δώσουν μήνυμα ενότητας κατά της βίας και ταυτόχρονα να μαζέψουν τρόφιμα για την Δημοτική Αποθήκη Τροφίμων του Δήμου Πετρούπολης.
Όπως και πέρυσι, την πρωτοβουλία την ανέλαβε ο Σωτήρης Αμαριανάκης που είναι υπεύθυνος αθλητισμού στον Δήμο Πετρούπολης. Το γήπεδο γέμισε με μικρά παιδιά και ανθρώπους του βόλεϊ, ενώ το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Γιώργος Καραμπέτσος μαζί με μέλη του ΔΣ.

Το εναρκτήριο σφύριγμα έγινε από τον πρώην πρόεδρο της ΕΟΠΕ και παλιό διεθνή διαιτητής Θανάση Μπελιγράτη. Οι δύο ομάδες «κοκκινοπράσινοι» και «πρασινοκόκκινοι» αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 (25-22, 21-25), ενώ ο Σωτήρης Αμαριανάκης δέχτηκε κόκκινη κάρτα από την κόρη του Ελένη που ήταν μία από τους διαιτητές του αγώνα.

Αθλητές που αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό ήταν οι Αμαριανάκης, Μιχαλόπουλος, Γκιούρδας, Φάκας, Τερζάκης, Μουστακίδης, Θεοδωρίδης, Δ. Καζάζης, Ντράγκοβιτς, Ξεροβάσιλας, Κουρνέτας.

Και στις δύο ομάδες αγωνίστηκαν οι Τριανταφυλλίδης, Μηνούδης, Ψάρας, Χατζηαντωνίου και Στέλιος Καζάζης. Παρών και ο έφορος εκείνης της εποχής Γιώργος Κατσαρός, παρέα με τον πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο.

Από τον Παναθηναϊκό βρέθηκαν στην Πετρούπολη, οι Σιδηρόπουλος, Δημητριάδης, Ζακυνθινός, Μαυράκης, Σπανός, Οικονόμου, Ανδρεόπουλος.

Προπονητές ήταν οι Γιάννης Λάιος, Στέφανος Πολύζος, Μιχάλης Γεωργαντής, Νίκος Ηλιόπουλος, Παρών ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θανάσης Μπελιγράτης και ο νυν Γιώργος Καραμπέτσος. Φυσικοθεραπευτής ο Δημήτρης Καραθανάσης.

Διαιτητές ήταν οι οι Ράπτης, Βαρθαλίτης, Γεωργουλέας, Γεωργόπουλος, Γεροθόδωρος, Πέρος, Κουτσούλας, Μουλά Ε, Κυριοπούλου, Αμαριανάκη, Μαυρικίδης.