Print this page
05-01-2019

Τιμήθηκε η Εθνική ανδρών του 1980 και ο Απόστολος Χαριτωνίδης

Rate this item
(0 votes)
Η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών της περιόδου 1979-80 τιμήθηκε για πρώτη φορά από την διοίκηση της ΕΟΠΕ και έτσι μετά από 40 χρόνια θρύλοι του ελληνικού βόλεϊ βρέθηκαν και πάλι μαζί στο τερέν του «Μελίνα Μερκούρη».

Πρόκειται για την ομάδα που έφερε τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες με χρυσά μετάλλια σε Κύπελλο Ανοίξεως και στο Βαλκανικό πρωτάθλημα κόντρα στις υπερδυνάμεις της εποχής όπως η Βουλγαρία, η Γιουγκοσλαβία και η Ρουμανία. Προπονητής ήταν ο Πολωνός Γέρζι Βελτζ. Οικοδεσπότης ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ και τότε Γενικός Γραμματέας της ομοσπονδίας Θανάσης Μπελιγράτης που φωτογραφήθηκαν μαζί με τους παλαιμάχους.

Στη φωτογραφία εικονίζονται από δεξιά οι Ηρακλής Δωρειάδης, Μιχάλης Γεωργαντής, Γιώργος Καραμπέτσος, Γρηγόρης Μαλουσάρης, Θανάσης Μπελιγράτης, Στέφανος Πολύζος, Νίκος Ηλιόπουλος, Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος, Μιχάλης Κολιόπουλος, Γιάννης Λάιος.

 

 

O Aποστόλης Χαριτωνίδης

Επίσης τιμήθηκε ο βολεϊμπολίστας Απόστολος Χαριτωνίδης που πριν από 10 χρόνια έδωσε μεγάλη μάχη με την λευχαιμία. Οι γιατροί του έδιναν μόλις 10% πιθανότητες για να ζήσει. Μετά από πολύχρονο και επίπονο αγώνα με το θάνατο κατάφερε και βγήκε νικητής δίνοντας σε όλους παράδειγμα ζωής.  Ηταν μάλιστα ο πρώτος που συμπαραστάθηκε ενεργά και στον Δημήτρη Φίνο που πριν από ένα χρόνο πέρασε ανάλογη περιπέτεια υγείας. Την βράβευση έκανε ο ταμίας του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ Τάκης Καβαλιεράκης (αριστερή φωτό).