Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
15-03-2019

All Star Game 2006: Στο Μετς με Αγιους Βασίληδες και MVP τον Μαρτσέλο Σάκι

Rate this item
(0 votes)
Το 9ο All Star Game και το πρώτο που διοργάνωσε η ΕΣΑΠ μετά την αυτονομία της από την ΕΟΠΕ διεξήχθη στις 23 Δεκεμβρίου 2006 στο γυμναστήριο του Μετς στην Αθήνα και λόγω και της περιόδου των Χριστουγέννων υπήρχε εορταστικό κλίμα. Μέρος των εσόδων διατέθηκαν στα παιδικά χωριά SOS ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Χρήστου Παπαδόπουλου που «έφυγε» τις πρώτες ώρες του 2006.

 

Οι Έλληνες νίκησαν 2-1 (25-20, 20-25, 15-13) και πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχτηκε ο Βραζιλιάνος ακραίος Μαρτσέλο Σάκι της ΑΕΚ παρότι αγωνίζονταν στην ομάδα των ηττημένων.

 

Στον διαγωνισμό των επιθέσεων νικητής αναδείχθηκε ο Ερνάντο Γκόμεζ και στα σερβίς ο Θανάσης Ψάρρας. Απόντες ήταν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Ντάντε και Μαρσελίνιο που πήραν άδεια από τον Ντος Σάντος για να ξεκουραστούν από το Μουντιάλ που είχε προηγηθεί αλλά και ο Αντρέϊ Κράβαρικ.
  

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 17.00. Στην υποδοχή κορίτσια πρόσφεραν τον απογευματινό καφέ και όλα έτοιμε για το Nescafe All Star Game. Δυνατή μουσική και χορευτικά έδωσαν από την αρχή το νόημα μιας πραγματικής γιορτής που δεν βγήκε ούτε από το κλίμα το εορταστικό, καθώς «Άγιοι Βασίληδες» μοίραζαν δώρα στο κοινό. Το Laser show εντυπωσίασε ανώ η παρουσίση τύπου NBA των Ελλήνων και ξένων All Star «έκλεψε» την παράσταση.

Στο διαγωνισμό καρφώματος ή καλύτερης επίθεσης νίκησε ο Ερνάντο Γκόμεζ του Παναθηναϊκού, ο οποίος κάρφωσε υποδειγματικά και πήρε 4 δεκάρια από την κριτική επιτροπή. Στον αντίστοιχο διαγωνισμό στο σερβίς ο Σάκης Ψάρρας της ΕΑ Πατρών με το χαρακτηριστικό «ψιλοκρεμαστό» σερβίς πλησίασε περισσότερο το... στόχο μέσα στο γήπεδο και αναδείχτηκε νικητής.

Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους δύο διαιτητές της αναμέτρησης τον Σάββα Ιορδανίδη και Γιώργο Γεωργουλέα. Ο πρώτος ορίστηκε για το ματς τιμής ένεκεν λόγω της αποχώρησης του από την ενεργό δράση μετά από 34 χρόνια και ο δεύτερος αναδείχθηκε κορυφαίος διαιτητής για το 2006.
 

Πριν το πρώτο σερβίς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του προπονητή Χρήστου Παπαδόπουλου ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Λίγκα του Βόλεϊ απένειμε στη σύζυγο του αείμηνστου προπονητή τιμητική πλακέτα για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα. 

 
Διαιτητές: Σάββας Ιορδανίδης, Γιώργος Γεωργουλέας.
 
Τα σετ: 2-1 (25-20, 20-25, 15-13)

ΕΛΛΗΝΕΣ ALL STARS (Προπονητής: Αλέκος Λεώνης  - Ηρακλής): Ανδρέας Ανδρεάδης (Παναθηναϊκός), Σωτήρης Πανταλέων (Παναθηναϊκός), Χρύσανθος Κυριαζής (ΠΑΟΚ), Λάμπης Μπαμπαλιούτας (ΠΑΟΚ), Θόδωρος Μπάεφ (Παναθηναϊκός), Νίκος Καραγιάννης (ΠΑΟΚ), Μένιος Ρουμελιώτης (Παγκράτι), Νίκος Σμαραγδής (Ηρακλής), Μάριος Γκιούρδας (Ολυμπιακός), Στάθης Ντονάς (Παγκράτι), Θανάσης Ψάρρας (ΕΑ Πατρών), Βασίλης Κουρνέτας (Ολυμπιακός), Νίκος Ρουμελιώτης (Ολυμπιακός), Αχιλλέας Παπαδημητρίου (Πανελλήνιος), Χριστόδουλος Ιωακειμίδης (Πανελλήνιος). Προπονητής: Αλέκος Λεώνης (Ηρακλής).

ΞΕΝΟΙ ΑLL STARS (Προπονητές: Φρανσίσκο Ντος Σάντος - Παναθηναϊκός), Βλάντιμιρ Μπογκογιέφσκι - ΠΑΟΚ): Γιόρντι Γκενς (ΑΕΚ), Ερνάντο Γκόμεζ (Παναθηναϊκός), Πολ Μουνιόθ (Λαμία), Μίνας Βιαφάρα (Λαμία), Φρανκ Ντεπεστέλ (Ηρακλής), Μίλοραντ Κόβατς (Ορεστιάδα), Τζούλα Μέστερ (Πανελλήνιος), Μάρκους Νίλσον (Ηρακλής), Μάρτιν Μεάνα (Ολυμπιακός), Μάρκο Νάραντσιτς (Πανελλήνιος), Κουρτ Τόπελ (Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Μπερνάρντο Ζίλσον (ΕΑ Πατρών), Στιβ Μπρίνκμαν (ΕΑ Πατρών), Μαρσέλο Σάκι (ΑΕΚ), Νέναντ Σιμεούνοβιτς (Αρης). 

 

Επιμέλεια Κώστας Ασημακόπουλος - ΕΣΑΠ - Μάρτιος 2019

 

 

Βρίσκεστε εδώ: News Ιστορία - History All Star All Star Game 2006: Στο Μετς με Αγιους Βασίληδες και MVP τον Μαρτσέλο Σάκι
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject