Print this page
02-12-2013

Τζούλιαν Τόρρες: «Μόνο στη Μαγιόρκα και στην ΑΕΚ»

Rate this item
(1 Vote)
Ο Τζούλιαν Γκαρθία Τόρρες βρήκε την Ιθάκη του στην ΑΕΚ, όπως εξομολογήθηκε στους συμπατριώτες τους και συγκεκριμένα στο blogspot «El sexto set» το οποίο έκανε θέμα με τους ξενητεμένους Ισπανούς βολεϊμπολίστες. Διαβάστε μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του «ταύρου» της AEK:
«H ιδέα που έχουμε στην Ισπανία για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι λανθασμένη. Γνωρίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε οικονομική κρίση θα πίστευε κανείς ότι το πρωτάθλημα θα ήταν κακό. Αλλά απ΄ ότι διαπίστωσα είναι σε αρκετά καλό επίπεδο. Υπάρχουν 6 ομάδες πολύ καλές και 6 σε ικανοποιητικό επίπεδο. Οι περισσότερες ομάδες παίζουν πολύ καλά στην έδρα τους και είναι δύσκολο να κερδίσεις στα γήπεδά τους. Εμείς υπολογίζουμε κάθε βαθμό γιατί είμαστε μια ομάδα που ανέβηκε τώρα στην πρώτη κατηγορία και ο στόχος είναι η παραμονή, αν και προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι περισσότερο».
 
Για την προσαρμογή του στην ΑΕΚ είπε:

«Η υποδοχή που μου έγινε στην ΑΕΚ ήταν πολύ καλή. Κατά την άφιξη μου ήταν εκεί ο πρόεδρος της ομάδας, ο μάνατζερ και δυο σπόνσορες εκτός από τον Γκενς και τον μάνατζέρ μου. Μόνο στην πρώτη μου χρονιά, όταν υπέγραψα για την Πάλμα ντε Μαγιόρκα, είχαν έρθει τόσο σημαντικά στελέχη της ομάδας για να με συναντήσουν. Εδώ σε κάνουν να νιώθεις σημαντικός και σου δίνουν μεγάλη αξία».
 
Για τα κριτήρια επιλογής των ξένων παικτών από τις ελληνικές ομάδες ο Τόρρες τόνισε:
 
 
«Στην Ελλάδα οι ομάδες δεν κοιτάζουν την ηλικία των παικτών. Τους φτάνει να είναι καλοί, όχι πόσο χρονών είναι. Υπάρχουν ομάδες που έχουν παίκτες 35 χρονών οι οποίοι αποδίδουν πολύ καλά και προσφέρουν πολλά στο παιχνίδι τους. Ενώ στην Ισπανία και στη Γαλλία τους έμπειρους παίκτες όπως εγώ, τους κρίνουν με την ηλικία περισσότερο παρά με την απόδοση. Δυο ομάδες με ρώτησαν φέτος αν θα αποσυρθώ στο τέλος της σεζόν. Παρά τα 32 μου χρόνια είμαι . μικρό παιδί (γέλια). Ελπίζω ότι έχω ακόμη αρκετή βενζίνη».