Print this page
07-12-2013

Κλαρούδας vs Καζάζης

Rate this item
(1 Vote)
Λίγες ώρες πριν το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής στη Volleyleague ΟΠΑΠ μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού (Σάββατο 16.00 – NS-3) οι προπονητές των δύο ομάδων διασταύρωσαν τις απόψεις τους για τον σπουδαίο αγώνα.
 
Ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιώργος Κλαρούδας αναφέρθηκε στις ατυχίες της ομάδας του, το... στρίμωγμα του Ολυμπιακού και το πλεονέκτημα της έδρας, ενώ ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης μίλησε για την δυσκολότερη κατάσταση που αντιμετωπίζει από τότε που ανέλαβε τον Ολυμπιακό, για την σπουδαιότητα του ντέρμπι με την ΑΕΚ αλλά και για το τι πρέπει να γίνει εάν δεν βελτιωθεί άμεσα η ομάδα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΑΡΟΥΔΑΣ

«Ο Ολυμπιακός είναι στριμωγμένος...»

Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιώργος Κλαρούδας είπε για το ντέρμπι:

«Είμαστε σε καλή φάση παρότι μας κυνηγάνε συνέχεια οι ατυχίες. Εχουμε με διάστρεμμα τον Ρουμελιωτάκη, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τραυματία τον Παγιάν ο οποίος σταδιακά επανέρχεται. Γενικά είχαμε πολλές ατυχίες. Νωρίτερα είχαμε και τον Μαντέκα τραυματία. Το παλεύουμε πάντως, ξεπερνάμε τα προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο και προσπαθούμε να έχουμε καλή ψυχολογία».

Ποια είναι τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του Ολυμπιακού;

«Ο Ολυμπιακός δεν είναι στα καλύτερα του αυτή την περίοδο. Είναι στριμωγμένος βαθμολογικά. Έχει άσχημο πρόγραμμα. Παίζει με μας εκτός έδρας και με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη. Υπάρχει ανησυχία στον Ολυμπιακό. Ήδη γίνεται συζήτηση για μεταγραφές και πιστεύω πως θα αντιδράσουν οι παίκτες του. Πιστεύω όμως πως και εμείς θα είμαστε δυνατοί. Δεν πιστεύω πως μπορούν να αλλαχτούν και πολλά πράγματα και θα κατέβουμε να πάρουμε τη νίκη».

Πόσο θα επηρεάσει τις προσπάθειες σας το μικρό γήπεδο του Μίλωνα;

«Το γήπεδο θα είναι γεμάτο από οπαδούς μας. Βέβαια το γήπεδο είναι ακατάλληλο να παιχτεί ωραίο βόλεϊ, δεν έχει άνεση χώρο για άμυνες και για ψηλές μπάλες. Είναι χαμηλοτάβανο γήπεδο. Δεν βοηθάει και τις δύο ομάδες και σίγουρα βοηθάει τους σέρβερ και δυσκολεύει τους υποδοχείς. Το μόνο θετικό για μας είναι ότι θα έχουμε κοντά τους οπαδούς μας. Ευτυχώς εφέτος δεν έχουμε παρατράγουδα στα γήπεδα και αυτό είναι θετικό».


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΖΗΣ

«Έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια...»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης είπε:

«Η αλήθεια είναι ότι είμαστε σε πολύ δύσκολη περίοδο, ίσως η πιο δύσκολη από την αρχή που ανέλαβα προπονητής του Ολυμπιακού. Οι αντίπαλοι μας προσπαθούν να το εκμεταλευτούν αυτό και κάποιοι το έχουν καταφέρει πολύ καλά. Αυτή η ομάδα κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιδράσει. Σε κάθε ματς θέλουμε να ξεκινήσουμε την αντίδραση μας αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει. Πρέπει και ο εγωισμός μας και η ποιότητα να βγει στο γήπεδο ώστε να αντιμετωπίσουμε όλους τους αντιπάλους, όχι μόνο την ΑΕΚ. Αν δεν το κάνουμε θα δώσει ευκαιρία από τους αντιπάλους μας να παίρνει πράγματα από εμάς».

Τι είναι αυτό που έχει χαλάσει τη χημεία στην ομάδα του Ολυμπιακό που πέρυσι έκανε το τρεμπλ;

«Περνάμε μία παρατεταμένη περίοδο που δεν είμαστε αυτοί που πρέπει κι εμείς το ξέρουμε και στεναχωριόμαστε περισσότερο απ΄ όλους. Το να χαλάσει η χημεία σε μία ομάδα που κατά 90% έμεινε η ίδια είναι περίεργο. Δεν γίνεται μία ομάδα που μένει η ίδια να χαλάσει η χημεία. Η ουσιαστική προσθήκη ήταν μόνο ο Λεονάρντο Καλντέιρα και ο Βασίλης Κουρνέτας που όμως γνώριζε τα υπόλοιπα παιδιά στην ομάδα. Οπότε δεν θεωρώ ότι έγινε κάτι τρομερό και να αλλάξει η χημεία. Παγκοσμίως οι ομάδες που πετυχαίνουν τους στόχους τους, την επόμενη χρονιά χαλαρώνουν, αλλά στη συνέχεια βρίσκουν το ρυθμό τους. Περίμενα να υπάρχει μια χαλάρωση και γι αυτό στην αρχή της χρονιάς με προβλημάτιζε η έλλειψη φλόγας και οι τραυματισμοί. Ο καθένας μας με πρώτον εμένα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Είμαι ξεκάθαρος. Έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Αυτό που λείπει στην ομάδα δεν είναι το τεχνικό κομμάτι αλλά η έλλειψη φλόγας και εγωισμού».

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ...

«Παίζουμε με καλό και δυνατό αντίπαλο μέσα σε ένα ακατάλληλο γήπεδο για να παιχτεί υψηλού επιπέδου βόλεϊ. Η επιλογή του γηπέδου για τέτοιο αγώνα ήταν λάθος απ΄ όλες τις απόψεις. Παίζουμε με αντίπαλο που είναι διψασμένος. Η ΑΕΚ δείχνει δίψα για διάκριση κάτι που εμείς δεν δείχνουμε. Πρέπει να καταθέσουμε την ποιότητα μας σαν ομάδα αλλά και την ψυχή μας για να πάρουμε τη νίκη».

Αν δεν δούμε την βελτίωση από τον Ολυμπιακό τι θα συμβεί;

«Αν η ομάδα σε αυτά τα δύσκολα παιχνίδια δεν καταφέρει να βγει νικήτρια και να ξεφύγει από αυτή την δύσκολη κατάσταση, εάν δεν γίνει πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί κάτω και να πάρουμε αποφάσεις. Πρέπει να το κάνουμε για το καλό της ομάδας πάνω απ΄ όλα...».

Η πρόκριση στην Β΄φάση του Τσάμπιονς Λιγκ χάθηκε;

«Όταν έχεις την τύχη στα χέρια σου πρέπει να το εκμεταλεύεσαι. Από την στιγμή που την Τετάρτη δεν φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών οι ελπίδες πρόκρισης είναι ελάχιστες. Είχαμε την ευκαιρία στο Μαασέικ για πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν την αξιοποιήσαμε. Οι ελπίδες για πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι λίγες αλλά πρέπει να κάνουμε το χρέος μας και να νικήσουμε την Οστράβα στον τελευταίο αγώνα του ομίλου μήπως και πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του CEV Cup όπου με μία καλή κλήρωση να μπορέσουμε να πάμε στα ημιτελικά του CEV Cup».

 

Ακούστε τις συνεντεύξεις: ΕΔΩ