Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
16-01-2014

Θανάσης Πρωτοψάλτης: «Ο Θεός μου έδωσε άλμα και τον ευχαριστώ...»

Rate this item
(0 votes)
 Έβγαλε το καπέλο του στον προπονητή του στην Κηφισιά Κώστα Αρσενιάδη αλλά και στον Μάκη Δημητριάδη που πίστεψε στο ταλέντο του στην Εθνική Παίδων...
Μίλησε για την οικογενειακή κατάσταση που ζει στην Κηφισιά και τον πήχη της τετράδας που ολοένα και αυξάνεται αλλά και για τον Παναθηναϊκό που δεν τον πίστεψε το προηγούμενο καλοκαίρι.
 
Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης, MVP της 12ης αγωνιστικής και πρωταγωνιστικής της νίκης της Κηφισιάς στην Σύρο επί του Φοίνικα, έκανε ποδαρικό για το 2014 στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» των καναλιών Novasports και μίλησε για όλους και για όλα. Αναλυτικά η συνέντευξη του Θανάση Πρωτοψάλτη έχει ως εξής:

Για τον ίδιο: «Το «κοντός» και «ψηλός» δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, είναι μόνο για τους προπονητές αυτά. Σημασία έχει αυτό που κάνεις στο γήπεδο, η υποδοχή, η επίθεση, η άμυνα. Ο Θεός μου έδωσε άλμα και τον ευχαριστώ γι' αυτό. Η μητέρα μου όταν ήμουν μικρός με έβαζε να πηδάω σ' ένα «τζάμπινγκ» και αυτό μου έκανε καλό».

Για την νίκη στη Σύρο: «Δεν περιμέναμε το διπλό στον Φοίνικα, αυτή είναι η αλήθεια. Κυνηγούσαμε βαθμό εκεί αλλά ήρθε το 3-0 που δεν το  περιμέναμε. Ήμασταν εξαιρετικοί, ο Φοίνικας ήταν χωρίς ρυθμό, τους πιέσαμε και νικήσαμε. Ήταν απροετοίμαστοι. Δεν κάναμε λάθη και είναι ένα στοιχείο για το οποίο μας πιέζει στις προπονήσεις ο Αρσενιάδης».

Για τον κόσμο του Φοίνικα: «Ήταν το καλύτερο του τριημέρου μας στη Σύρο. Τελείωσε το παιχνίδι και μας χειροκρότησαν οι φίλοι της Σύρου. Φωνάξαμε στο κέντρο του γηπέδου «Κηφισιά» και ο κόσμος του Φοίνικα μας επιβράβευσε για την εμφάνισή μας και τη νίκη».

Για τους στόχους: «Γλυκαθήκαμε και θέλουμε το κάτι παραπάνω. Θέλουμε να μπούμε στην πεντάδα και γιατί όχι στην τετράδα. Κανείς από εμάς δεν πίστευε την πορεία μας πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Πιστεύαμε στην οκτάδα και στην παραμονή. Στην αρχή την τετράδα την λέγαμε για αστείο αλλά μετά το πιστέψαμε. Από κάτω μας είναι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, καλές ομάδες που μας πιέζουν και θα μας πιέσουν ακόμη περισσότερο. Το αν θα παραμείνουμε όμως στην τετράδα εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Βέβαια είναι πιο δύσκολο να «γλυκαθείς» μετά την είσοδό σου στην τετράδα. Αν τελειώσουμε μέσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος, θα διαγράψουμε όλα τα άλλα και θα ξεκινήσουμε από την αρχή».

Για την υποστήριξη του Δήμου Κηφισιάς: «Ο Δήμαρχος μας έκανε δώρο την διασκέδαση μετά το ματς στη Σύρο. Στην Κηφισιά αγαπάνε όλοι το βόλεϊ, δεν υπάρχει μουρμούρα στην ομάδα ότι αποτέλεσμα και να φέρουμε. Αρκεί στην διοίκηση να παίζουμε ωραία και να ευχαριστούμε τον κόσμο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα».

Ποια ομάδα τον έχει εντυπωσιάσει: «Ο Εθνικός είναι πολύ καλή ομάδα. Στο μεταξύ μας ματς ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με εξαιρετικά στατιστικά. Το ευχαριστήθηκα πιο πολύ απ' όλα. Ο Ολυμπιακός με γεμίζει. Θέλει χρόνο να επιστρέψουν οι τραυματίες του και να παίξει όπως και πέρυσι διεκδικώντας τους στόχους του, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Δεν ρισκάρεις με τραυματίες και παιχνίδια. Ο έτοιμος Ολυμπιακός με υγιή Γιορντάνοφ με τρομάζει».

Για Εθνική ομάδα: «Το ότι κλήθηκα με κάνει να θέλω να βελτιωθώ, να προσπαθήσω να γίνω καλύτερος και πάλι με την αξία μου να είμαι εκεί. Δεν μου άρεσε που ήμουν τυχερός με την ατυχία του φίλου μου του Κοκκινάκη. Ήμαστε σαν αδέλφια και μόλις κτύπησε τον πήρα τηλέφωνο για να δω τι είχε πάθει.  Θέλω να πω ευχαριστώ πάντως στον Σωτήρη Δρίκο που πίστεψε σε μένα. Δεν θέλω να χάνω, δεν μ' αρέσει καθόλου. Κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να κερδίσω. Κι αυτός είναι ο λόγος που δεν παίζω ποτέ τυχερά παιχνίδια. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Μάκη Δημητριάδη που ήταν ο προπονητής στο Παιδικό και Εφηβικό και ήταν ο μόνος από την Ελλάδα που πίστευε σε μένα παρά τον πόλεμο που δέχονταν από κάποιους». 

Τι έγινε στην Σλοβακία: «Χειρότεροι δεν ήμασταν από τους άλλους, απροετοίμαστοι ναι. Με λίγη προετοιμασία ακόμη και την Φιλανδία και την Ουκρανία που δύσκολα χάσαμε μπορούσαμε να τις νικήσουμε και να παίξουμε ένα ωραίο παιχνίδι με την Σλοβακία. Στο πρώτο παιχνίδι δώσαμε δικαίωμα στην Σλοβακία να κτυπήσει από το σέρβις. Μετά κρατήσαμε καλύτερα γι' αυτό και παίρναμε σετ».

Για το ταλέντο που υπάρχει στην Εθνική: «Δεν μας λείπει ταλέντο αλλά η προετοιμασία. Τώρα για το Ευρωπαϊκό που θέλουμε να πάμε πρέπει να προετοιμαστούμε καλύτερα. Μπορούμε να διακριθούμε. Τα παιδιά που είναι στην Εθνική δεν θεωρούν την θέση τους δεδομένη. Δουλεύουν και δουλεύουν πολύ. Βλέπεις στο βλέμμα τους πως θέλουν την διάκριση. Έχουμε καλούς παίκτες, προπονητές, θέληση. Λείπει ένα καλό αποτέλεσμα από την Εθνική για να πάρει μπροστά. Επίσης πάντα χρειάζεται η σωστή οργάνωση. Βασικά όμως είναι το θέμα της προετοιμασίας. Τέσσερα φιλικά και λίγες προπονήσεις κάναμε πριν πάμε στην Σλοβακία. Χρειάζεται περισσότερη προπόνηση και φιλικά».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Όλοι οι αθλητές στην Κύπρο έβλεπαν την Ελλάδα σαν Παράδεισο και ήθελαν να έρθουν εδώ. Δυστυχώς με το πρόβλημα της χώρας είμαστε σε μεταβατικό στάδιο αλλά ελπίζω να πάμε καλύτερα. Το πρωτάθλημα κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο. Το πρωτάθλημα δεν το κάνουν μόνο τα πολλά λεφτά. πρέπει να είναι ανταγωνιστικό και να μπορεί ο καθένας να νικήσει τον άλλο. Κι αυτό γίνεται φέτος στο πρωτάθλημα μας».

Για τον Κώστα Αρσενιάδη: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα γιατί με βοήθησε πολύ φέτος, με βοήθησε να καταλάβω τι ρόλο έχω στο βόλει. Πιστεύω ότι βρήκε το κουμπί μου γιατί δεν είμαι εύκολος χαρακτήρας και αυτό βγήκε θετικά για την ομάδα και μένα».

Για τον Παναθηναϊκό: «Δεν ήμουν στις προτεραιότητες του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι. Το κατάλαβα, μου το είπαν και έψαξα για άλλη ομάδα. Δεν ήθελα κι εγώ να μείνω γιατί είχα κουραστεί με όσα είχαν συμβεί τα δύο τελευταία χρόνια. Είχα μιζεριάσει».

Για την δική του βελτίωση: «Θέλω να βελτιώσω περισσότερο την υποδοχή και την άμυνά μου. Ένας ψηλός δεν παίζει άμυνα ούτε κάνει υποδοχή σαν έναν κοντό.
Τα ινδάλματά του: Μου άρεσε πολύ ο Γάλλος Σαμικά και ο Ιταλός Σαβάνι».

Αν ήθελε να γίνει απο μικρός βολειμπολίστας: «Στις αρχές ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής. Μια χρονιά έπαιξα λίγο μπιτς βόλει και μου άρεσε και συνέχιζα να παίζω μπιτς κάθε καλοκαίρι».

Για τους γονείς του: «Τους οφείλω πολλά γιατί πάντα με στήριζαν. Δεν μου είπαν ποτέ όχι σε τίποτε. Είναι το στήριγμα μου».
Βρίσκεστε εδώ: News Συνεντεύξεις Θανάσης Πρωτοψάλτης: «Ο Θεός μου έδωσε άλμα και τον ευχαριστώ...»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject