Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
04-03-2014

Δημήτρης Ριζόπουλος: «Η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα μου»

Rate this item
(1 Vote)
Μετά από 20 χρόνια στα γήπεδα και έξι μήνες πριν συμπληρώσει τα 30 του χρόνια ο Δημήτρης Ριζόπουλος πήρε την πρώτη του ατομική διάκριση. Ο ακραίος του Γ.Σ.Λαμία αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής (MVP) της 18ης αγωνιστικής καθώς ήταν ο κορυφαίος στο 3-0 επί του πρωτοπόρου (μέχρι το Σάββατο) Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Ο Δημήτρης είναι ο δεύτερος υιός της οικογένειας του προπονητή και καθηγητή των ΤΕΦΑΑ Κώστα Ριζόπουλου που έχει μεγάλη προσφορά στο ελληνικό βόλεϊ. Ο μεγάλος υιός, ο Λάζαρος είναι 6 χρόνια μεγαλύτερος, αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας και πιλότος στα ελικόπτερα «απάτσι».

«Ξεκίνησα το βόλεϊ το 1994 στις Σέρρες και σε ηλικία 10 ετών. Ήταν η χρονιά που ο πατέρας μου ίδρυσε την Γυμναστική Ένωση Σερρών η οποία μέχρι σήμερα πρωταγωνιστεί», θυμάται ο Δημήτρης ο οποίος στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Δόξα Δράμας, στον Αριστοτέλη Σκύδρας, στην Πανελλήνιο, στη Λαμία (2005-06 και 2009-10), στον Μίλωνα, στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στον ΠΑΟΚ, στον Φοίνικα Σύρου, στον Άρη και από το καλοκαίρι του 201 πάλι στη Λαμία.

Νικήσατε τον Εθνικό στον οποίο στο παρελθόν έχεις αγωνιστεί...

«Ο Εθνικός έχει κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα αλλά το τελευταίο διάστημα έχει κάνει κοιλιά. Αν καταφέρει να λύσει γρήγορα τα προβλήματα θα βρει το δρόμο του. Εκμεταλευτήκαμε και την απουσία των Ανδρεάδη, Γραμματικάκη και πήραμε αυτό που θέλαμε. Ηταν μία μεγάλη νίκη. Το σημαντικό ήταν ότι δεν χαλαρώσαμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και δεν αφήσαμε τον Εθνικό να αντιδράσει διότι είχαμε καλή τακτική στο σερβίς».

Θεωρείς την ομάδα σου αδικημένη από τη βαθμολογική θέση που βρίσκεται;

«Θα μπορούμε να ήμασταν σε καλύτερη θέση. Περάσαμε πολύ περίεργη σεζόν με τραυματισμούς, ατυχίες, παραιτήσεις, αλλαγή προπονητή, αλλαγές παικτών αλλά ο κορμός της ομάδας άντεξε και μαζί με τη διοίκηση και τον κόσμο καταφέραμε μέσα σε μία σεζόν να φτιάξουμε δύο νέες ομάδες. Το μυστικό ήταν το οικογενειακό κλίμα και η σκληρή δουλειά. Στόχος μας είναι να κρατηθούμε μέσα στην πρώτη 6αδα. Θα είναι μία ακόμα επιτυχημένη σεζόν για την Λαμία που εδώ και μία δεκαετία έχει διάρκεια και συνέπεια στην Volleyleague».

Που αφιερώνεις τον τίτλο του MVP;

«Είναι η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα αυτή τη διάρκιση. Την αφιερώνων στην ομάδα και στους φιλάθλους της Λαμίας που μας έχουν στηρίξει. Φυσικά είναι αφιερωμένο στην οικογένεια μου που πάντα με στηρίζει, με βοηθάει και με συμβουλεύει».

Βρίσκεστε εδώ: News Συνεντεύξεις Δημήτρης Ριζόπουλος: «Η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα μου»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject