Print this page
01-04-2014

Νίκος Νεόφυτος: «Μακράν το καλύτερο...»

Rate this item
(0 votes)
Μία στροφή πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου και ο προπονητής Νίκος Νεόφυτος κάνει για λογαριασμό του volleyleague.gr τον απολογισμό και τις εκτιμήσεις για τις 12 ομάδες της Volleyleague ΟΠΑΠ αλλά και για το επίπεδο του πρωταθλήματος που από το Σάββατο θα μπει στην τελική ευθεία. 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: «Είναι μακράν το καλύτερο και το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Μπορεί να μην έχει την ποιότητα άλλων πρωταθλημάτων αλλά το γεγονός ότι έχουμε ανατροπές, εκπλήξεις και ομάδες που έκαναν μεγάλες υπερβάσεις όπως ο Εθνικός, η Κηφισιά αλλά και η ΑΕΚ έδωσαν μοναδικό τόνο. Εκτός από τη μεγάλη προβολή που υπάρχει μέσω των καναλιών της NOVA μου έκανε εντύπωση πως μπορεί κανείς να δει τους τηλεοπτικούς αγώνες μέσω Live Streaming στο εξωτερικό. Τις τελευταίες ημέρες ήμουν στην Αγγλία και είδα τα δύο ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού και Εθνικού - Κηφισιάς μέσω του laola1.tv».

«Πρώτο λόγο για τον τίτλο»

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: «Από αγώνα σε αγώνα ο Ολυμπιακός βελτιώνει ποιοτικά στοιχεία του παιχνιδιού του. Από τη στιγμή που σταμάτησαν οι ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις έδειξε πιο ξεκούραστος και πιο φρέσκος και σε αυτό βοήθησε η άνοδος του Κουρνέτα και του Γιορντάνοφ και φυσικά του Χριστοφιδέλη. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η επιστροφή του Κοκκινάκη αλλά και η πληρότητα των κεντρικών. Έχει ποιότητα στην υποδοχή και λύσεις από τον πάγκο και αυτό τον βοηθάει να ξεπερνάει τα προβλήματα τραυματισμών. Θα είναι σίγουρα στον τελικό των πλέι οφ και θα έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Ανοικτό παραμένει το θέμα της δεύτερης ομάδας του τελικού με τον Εθνικό, την Κηφισιά και τον Φοίνικα να έχουν μοιρασμένες πιθανότητες».

«Μέταλλο στην έδρα του»

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: «Έχει κάνει ήδη την υπέρβαση του ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην καλύτερη χρονιά μετά από 30 χρόνια. Έχει δύο καλούς ξένους, δύο νέους και οι υπόλοιποι είναι έμπειροι όμως το ρόστερ είναι «μικρό» και δεν υπάρχει η πολυτέλεια να αναπληρωθεί μια ατυχία. Η ομάδα κουράστηκε με αγώνες Τετάρτη, Σάββατο και μετακινήσεις στην Ευρώπη. Είναι λογικό που έκανε αυτή την κοιλιά. Εντός έδρας ο Εθνικός κρατάει το μέταλλο που είχε πάντα ως ομάδα έδρας αλλά για να πάρεις τίτλους πρέπει να κερδίζεις και εκτός έδρας τους μεγάλους αντιπάλους σου. Δύσκολα να πάρει την πρώτη θέση από τον Ολυμπιακό στην κανονική περίοδο αλλά θα διεκδικήσει με αξιώσεις την παρουσία του στον τελικό κι εκεί όλα μπορούν να γίνουν».

«Όλα να τα περιμένουμε»

Α.Ο.ΚΗΦΙΣΙΑ: «Κανείς μας δεν πίστευε πως η Κηφισιά θα διεκδικούσε την πρώτη θέση μία αγωνιστική πριν το τέλος. Είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους μέσα στην ομάδα. Αν έπαιζα... στοίχημα θα είχα χάσει πολλά λεφτά με την Κηφισιά διότι σε κάθε αγωνιστική θα περίμενα να κάνει κοιλιά. Αντίθετα, όχι μόνο δεν έκανε κοιλιά αλλά είχε πολύ σοβαρή πορεία και με μεγάλες εκτός έδρας νίκες. Αυτό δείχνει πως η ομάδα είναι καλοδουλεμένη και γίνεται σωστή διαχείριση από τον προπονητή. Χίλια μπράβο και στον Πρωτοψάλτη. Για μένα είναι ο MVP του πρωταθλήματος. Ειλικρινά δε μπορώ να προβλέψω τι άλλο μπορεί να κάνει η Κηφισιά. Εδώ που έφτασε όλα να τα περιμένουμε. Μπορεί να πάει και στον τελικό και να κάνει και την ιστορική υπέρβαση για το ελληνικό βόλεϊ».

«Δεν είναι αργά...»

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ: «Έχει το πιο πλήρες σύνολο στο πρωτάθλημα. Πίστευα και πιστεύω πως μπορεί να είναι στον τελικό του πρωταθλήματος. Αρχικά πίστευα πως θα έπαιζε επί ίσοις όροις με τον Ολυμπιακό. Τα αποτελέσματα στον Β΄ γύρο δεν ήταν τα αναμενόμενα αλλά αυτό είχε να κάνει με πολλές συγκυρίες και τραυματισμούς. Δεν είναι αργά για τον Φοίνικα. Ίσως τώρα που δεν έχει πάνω του τα φώτα να είναι και καλύτερα. Αν βρει τα ψυχικά αποθέματα και δεν έχει ατυχίες μπορεί να κάνει τη μεγάλη έκπληξη αλλά πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

«Από την διάλυση στον πρώτο τίτλο»

ΑΕΚ: Είναι μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη. Μπορεί η τελευταία γεύση να είναι πικρή που η ομάδα δεν πρόλαβε την 4αδα αλλά στη πραγματικότητα μιλάμε για μία άκρως επιτυχημένη χρονιά. Η 4αδα χάθηκε σε 2-3 ματς του Α΄ γύρου. Μην ξεχνάει κανείς πως στις 4 Αυγούστου πάρθηκε απόφαση διάλυσης της ομάδας και μετά από δύο μήνες η ομάδα μπήκε με προσδοκίες στο πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά. Επίσης κατακτήθηκε ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του τμήματος, το Λιγκ Καπ και η ομάδα μετά από 15 χρόνια μπήκε στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου. Η ΑΕΚ ανέβηκε ένα σκαλί και του χρόνου μπορεί να είναι από τις πρωταγωνίστριες για τον τίτλο.

«Αξιόπιστη δύναμη»

Γ.Σ.ΛΑΜΙΑ: «Η ομάδα για ένατη σεζόν εξασφάλισε με άνεση την παραμονή της στην Volleyleague κι αν δεν είχε τον τραυματισμό του Πέτι αλλά και διάφορους τραυματισμούς θα ήταν ακόμα πιο ψηλά. Επομένως μιλάμε για μία ακόμα πετυχημένη σεζόν που φέρνει τη Λαμία μέσα στις αξιόπιστες δυνάμεις. Σημειώστε πως η Λαμία προέρχονταν στη μετά Ανδρεόπουλου εποχή και έπρεπε να βρει τη νέα της ταυτότητα. Άντεξε τον ανταγωνισμό και ελπίζω να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό».

«Δεν πέτυχε»

ΠΑΟΚ: «Όλοι περιμέναμε περισσότερα από τον ΠΑΟΚ σε σχέση με τις κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι αλλά και τους στόχους που έβαλε η διοίκηση. Όλοι μιλούσαν για 4αδα και η ομάδα δεν άντεξε. Έφυγε γρήγορα εκτός στόχων κι αυτό αποδεικνύει πως η ομάδα δεν πέτυχε. Οι αλλαγές προπονητών επηρέασαν την ομάδα που μόλις τις τελευταίες αγωνιστικές βρήκε αγωνιστική ταυτότητα».

«Του άξιζε καλύτερη θέση»

Α.Σ.ΑΡΗΣ: «Αξιόμαχη ομάδα που όμως επηρεάστηκε πολύ από τις διοικητικές και οικονομικές δυσκολίες του Ερασιτέχνη. Με τους Φίνο, Παπαδόπουλο είχε ανάκαμψη η οποία σταμάτησε με την απομάκρυνση τους. Επίσης δεν έκανε καλό η ιστορία με τον Ντεσπέιν και η ομάδα έπαιζε καλύτερα πριν τις αλλαγές. Άξιζε στον Άρη καλύτερη θέση. Δε νομίζω να κινδυνεύσει με υποβιβασμό ακόμα και να πέσει στα πλέι άουτ».

«Από το ταβάνι στις περιπέτειες»

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ: «Έκανε αλλαγή σελίδας το καλοκαίρι αλλά δεν ήταν έτοιμος να δεχτεί και τις επιπτώσεις της μεταβατικής περιόδου. Μία ομάδα από μικρή επαρχιακή πόλη που ανέβηκε μαζί με τον Φοίνικα στην Volleyleague και έπιασε αμέσως... ταβάνι. Την πρώτη χρονιά στην 3η θέση και την δεύτερη χρονιά στην 2η θέση. Ήταν φυσιολογικό να έρθει και η κάμψη αλλά ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος και απογοητεύτηκε. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Η εμπειρία με έχει διδάξει πως πιο πάνω και από τους τίτλους η μεγαλύτερη επιτυχία είναι να έχεις διάρκεια σε υψηλό επίπεδο. Σίγουρα δεν είναι επιτυχημένη η σεζόν αλλά εάν καταφέρει και μπει στην 8αδα θα μείνει μια γλυκιά γεύση σε όλους στο Βραχάτι».

«Δεν του άξιζε»

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: «Οι αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό μου θύμισαν την περίοδο που ήμουν στην ΑΕΚ και η Ορίτζιναλ ανέλαβε τα ηνία του Ερασιτέχνη. Στην αρχή υπήρχε μεγάλη αισιοδοξία και για αυτό όλοι περίμεναν κάτι καλύτερο. Δε γνωρίζω τι προβλήματα υπάρχουν με τα ανοίγματα του παρελθόντος που η σημερινή διοίκηση προσπαθεί να διακανονίσει. Όλα αυτά επηρεάζουν την ομάδα. Όταν άρχισε να χάνει ακόμα και από τις ομάδες που ήταν στο ίδιο επίπεδο δημιουργήθηκε πρόβλημα ψυχολογίας. Ο Καλμαζίδης άλλαξε λεπτομέρειες και ψυχολογία και η ομάδα έδειξε ένα νέο πρόσωπο. Έκανε φοβερό ντεμαράζ στον Β΄γύρο αλλά ακόμα κι αυτό δεν έφτανε για να μπει στην 8αδα. Σίγουρα δεν ήταν επιτυχημένη η χρονιά. Δεν άξιζε στον Παναθηναϊκό τόσο άγχος και πίεση για τρίτη χρονιά».

«Δεν θα πέσει εύκολα»

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: «Είναι μια ομάδα που στηρίζεται σε οικογενειακή και φιλική προσπάθεια με μπόλικη τρέλα και πολύ συναίσθημα που πολλές φορές κυριαρχεί και “αδικεί” το τελικό αποτέλεσμα. Αν υπήρχε η δυνατότητα να αποκτηθούν οι ξένοι λίγο νωρίτερα η Παναχαϊκή θα ήταν πιο ψηλά. Δεν θα πέσει εύκολα. Έχει παίκτες που είναι αγωνιστές και μέχρι τον τελευταίο πόντο θα παλεύουν. Μακάρι να έχει διάρκεια η προσπάθεια που κάνουν οι ρουμελιώτηδες γιατί δεν είναι εύκολο να αντέξεις τον ανταγωνισμό».

«Την θαυμάζω»

ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ: «Πραγματικά θαυμάζω την προσπάθεια της Νίκης Αγινίου, της διοίκησης και του προπονητή μέσα από μία ομάδα μιας μικρής πόλης κάτω από τον Όλυμπο. Άλλες ομάδες μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό θα τα είχαν παρατήσει. Αντίθετα παλεύουν όλους τους αγώνες και δεν κέρδισαν τυχαία τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και την Λαμία. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια και εύχομαι να έχουν διάρκεια. Ακόμα κι αν πέσουν πρέπει να κρατήσουν δυνάμεις και να βρουν κουράγιο να συνεχίσουν την προσπάθεια που κάνουν εδώ και χρόνια στο βόλεϊ».