Print this page
06-01-2015

Δημήτρης Εφραιμίδης: «Ήξερα πως θα μου δοθεί ευκαιρία»

Rate this item
(0 votes)

Ο MVP της 11ης αγωνιστικής Δημήτρης Εφραιμίδης είναι η μεγάλη αποκάλυψη του εφετινού πρωταθλήματος. Στην αρχή της σεζόν ξεκίνησε από τη πιο δύσκολη... διαδρομή καθώς βρισκόταν τέταρτος ακραίος πίσω από τον Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς, τον Μπράνλεϊ Λόουσον και τον Γιάννη Κυριακίδη.

Ο Κυριακίδης πήγε στον Άρη, ο Λόουσον επέστρεψε στις ΗΠΑ και ο 24χρονος ακραίος αναγκαστικά πήρε θέση βασικού ακραίου σε μία ομάδα που στοχεύει ακόμα και στον τίτλο. Έχοντας κάνει για πολλά χρόνια στίβο στα αγωνίσματα της ταχύτητας ο Δημήτρης Εφραιμίδης είχε την ικανότητα να «τρέξει» γρήγορα και τον δικό του ρόλο και μέσα σε χρόνο ρεκόρ να αναδειχτεί ως ένας από τους καλύτερους ακραίους του πρωταθλήματος, ενώ αποτελεί και μία επιπλέον δυνατή παρουσία στο κλειστό κλαμπ των Ελλήνων ακραίων.

«Ξεκίνησα από τη θέση του βοηθητικού αλλά δεν αγχώθηκα όταν βρέθηκα ξαφνικά βασικός. Δεν πιέστηκα, με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής μου και είχα αυτοπεποίθηση. Από αγώνα σε αγώνα η ομάδα ανεβάζει τα ποιοτικά της στοιχεία».

Όλη η οικογένεια Εφραιμίδη είναι μεγαλωμένη μέσα στα γήπεδα. Ο μπαμπάς Νίκος ήταν ποδοσφαιριστής, ο αδελφός του Νικήτας αγωνίζεται λίμπερο και μάλιστα θα τον αντιμετωπίσει στον αγώνα της προσεχούς αγωνιστικής με τον Φοίνικα στη Σύρο, η αδελφή του Βάσια έκανε στίβο και έπαιζε βόλεϊ και η μαμά Παναγιώτα υποστήριζε όλη την οικογένεια.

«Αφιερώνω τη διάκριση αυτή στους συμπαίκτες μου και στην οικογένεια μου που τόσο πολύ με έχει στηρίξει. Φυσικά και στην φίλη μου Γεωργία Τσουκαρή που παίζει στο Ανατόλια και ως βολεϊμπολίστρια με στηρίζει και ξέρει τι θυσίες κάνω».

Ο Δημήτρης Εφραιμίδης, μετά το στίβο, το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο το 2002 γράφτηκε στις ακαδημίες βόλεϊ του Ηρακλή. Με τον «γηραιό» κατέκτησε εννιά πανελλήνιους τίτλους με τις παιδικές και εφηβικές ομάδες και το καλοκαίρι του 2013 ζήτησε να φύγει για να πάει στην Μπρατισλάβα.

«Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν καλά εκεί διότι ο χορηγός εγκατέλειψε τον σύλλογο και η προσπάθεια έληξε άδοξα. Είχα προπονητή τον Μπράνκο Πιστοβιτς που έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα. Γύρισα στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2013 και ξεκίνησα προπονήσεις στον ΠΑΟΚ όπου το περασμένο καλοκαίρι με την έλευση του Γιάννη Καλμαζίδη ξεκίνησα μία νέα πορεία».

Περίμενες πως από τέταρτος ακραίους θα γίνεις βασικός;

«Δεν το περίμενα τόσο γρήγορα αλλά ήξερα πως θα μου δοθεί ευκαιρία. Έχω μάθει να κάνω υπομονή και να περιμένω τις ευκαιρίες μου».

Κάνεις όνειρα με την Εθνική ανδρών στο Παγκόσμιο Λιγκ;

«Έχω αρκετές παρουσίες με την Εθνική Παίδων και την Εθνική Εφήβων, αλλά δεν έχω κληθεί ποτέ στην Εθνική ανδρών. Κάθε αθλητής παίζει και ονειρεύεται την Εθνική ανδρών. Έχω υπομονή, ξέρω πως εάν αξίζω να είμαι στην Εθνική ομάδα θα το δουν πρώτα οι προπονητές. Δε μπαίνεις με μέσον στην Εθνική ομάδα. Εμένα η δουλειά μου είναι να κάνω 4-5 ώρες προπόνηση την ημέρα».

Τι ξεχωριστό έχει ο ΠΑΟΚ εφέτος;

«Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είμαι σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, που έχει καλή οργάνωση, καλό προπονητή και εξαιρετικούς αθλητές. Όλα είναι ιδανικά και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι».

Τι εύχεσαι για τον εαυτό σου και τι περιμένεις από το βόλεϊ;

«Εύχομαι να φτιάξουν οι συνθήκες σε όλη τη χώρα και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Φυσικά εύχομαι να κατακτήσω τίτλο με τον ΠΑΟΚ και να δυναμώσουν κι άλλο οι ομάδες. Εύχομαι να ανέβουν πάλι και οι άλλες ομάδες που τώρα περνούν κρίση όπως ο Ηρακλής, η ΑΕΚ κλπ. Θέλω καλύτερες συνθήκες εργασίας γιατί ζω αποκλειστικά από το βόλεϊ. Εάν πιάσω την κορυφή στην Ελλάδα να μου δοθεί μια ευκαιρία για κάποια καλή ομάδα του εξωτερικού».

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει πρωτάθλημα;

«Ο ΠΑΟΚ κάνει βήματα προόδου και με την άνοδο του έχει ανεβάσει τον ανταγωνισμό. Φυσικά και μπορεί να πάρει πρωτάθλημα. Ενας τίτλος θα καθιερώσει το τμήμα στη συνείδηση των οπαδών του ΠΑΟΚ».



 

 

Εφραιμίδης Δημήτρης
ΓΕΝΝΗΣΗ ΠΟΛΗ ΥΨΟΣ ΘΕΣΗ ΔΙΕΘΝΗΣ
19/12/1990 1.94 Ακραίος
ΣΕΖΟΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΑΛΛΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
2014-15: Π.Α.Ο.Κ.
2013-14: Μπρατισλάβα (μέχρι 30/12/2013) Α1 Σλοβακίας
2012-13: Ηρακλής Γ.Σ.  Α1-10η
2011-12: Ηρακλής Γ.Σ. Πρωταθλητής Κυπελλούχος
2010-11: Ηρακλής Γ.Σ. Α1-2η φιναλίστ
2009-10: Ηρακλής Γ.Σ. Εφηβικό
2008-09: Ηρακλής Γ.Σ. Εφηβικό
2007-08: Ηρακλής Γ.Σ. Εφηβικό
2005-07: Ηρακλής Γ.Σ. Παιδικό
2002-05: Ηρακλής Γ.Σ. Μίνι - Παιδικό