Print this page
04-02-2015

Τακουρίδης, Κοκκινάκης «Στο Φιλέ»: «Διψάμε για το νταμπλ»

Rate this item
(0 votes)
Ο Μενέλαος Κοκκινάκης και ο Γιάννης Τακουρίδης ήταν οι καλεσμένοι της εκπομπής των καναλιών Novasports "Στο Φιλέ". Οι άσοι του Ολυμπιακού μίλησαν με τον Παντελή Λώλη για την κατάκτηση του League Cup για τους φετινούς στόχους του Ολυμπιακού, για την Εθνική ομάδα αλλά και για τον πιθανό αντίπαλό τους στον τελικό της Volleyleague ΠΑΟΚ.
 
Για την κατάκτηση του League Cup:
Κοκκινάκης: Σίγουρα χαρήκαμε πάρα πολύ αλλά είναι ο πρώτος τίτλος, δίνει δύναμη και ενέργεια για την συνέχεια όμως οι δύο βασικοί στόχοι που είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο δεν έχουν τελειώσει ακόμη. Γι' αυτό λίγη χαρά, χαμηλά τα κεφάλια, δουλειά για τους επόμενους δύο τίτλους.
Τακουρίδης: Εγώ σαν καινούργιος έχω καταφέρει κι έχω εγκλιματιστεί και καταλαβαίνω τη νοοτροπία του νικητή που υπάρχει στον Ολυμπιακό. Ήταν σαν ένα τεστ για τα επόμενα που θα ακολουθήσουν που είναι και οι πρώτοι μας στόχοι.
 
Για τον τελικό με τον Εθνικό:
Κοκκινάκης: Δεν είναι κόλπο το ότι χάνουμε το πρώτο σετ. Η ουσία είναι ποιος θα φτάσει στα τρία σετ. Αυτό εμείς το κάνουμε και φάνηκε ότι καταφέραμε την ανατροπή με απόδοση όσο χρειαστεί για να πετύχουμε. Ξέραμε ότι ο Εθνικός δεν είχε τίποτε να χάσει. Τον ξέρουμε από πέρυσι από τους τελικούς. Τον περιμέναμε καλό. Μετά το πρώτο σετ αποκτήσαμε ουσία, ενωθήκαμε περισσότερο και καταλάβαμε πως πρέπει να νικήσουμε για έναν τίτλο. Ήμασταν ένας Ολυμπιακός για τίτλο γιατί όλοι βοήθησαν. Κάναμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε στους κρίσιμους αγώνες, να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.
Τακουρίδης: Ίσως παίζει ρόλο ότι είμαστε το φαβορί, γι' αυτό δεν ξεκινάμε καλά. Στον ημιτελικό ο Άρης έπαιξε πιο δυνατά απ' ότι περιμέναμε. Το σημαντικό είναι ότι δείξαμε χαρακτήρα, ανεβήκαμε ψυχολογικά και αγωνιστικά και νικήσαμε. Κυρίως ψυχολογικά και με συγκέντρωση μετά το πρώτο σετ. Βελτιωθήκαμε και τακτικά αλλά σ' ένα τελικό μετράει η θέληση και ποιος πιστεύει ότι θα φτάσει πρώτος στον στόχο. Δεν πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να χάσουμε. Το να έχεις τον Κοκκινάκη ή όποιο άλλο παιδί από τον πάγκο είναι πολυτέλεια, ένα ισχυρό όπλο και έπαιξε μεγάλο ρόλο τακτικά. Δεν έχει σημασία ποιος παίζει, όλοι είναι μεγάλοι παίκτες. Ο Μένιος βγάζει και την καλή τρέλα στο παιχνίδι.
 
Αν σκέφτηκαν πιθανή απώλεια του League Cup:
Κοκκινάκης: Εμείς σαν Ολυμπιακός παίζουμε πάντα για τη νίκη.
Τακουρίδης: Κανείς δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να το χάναμε γι' αυτό και πήραμε τον τίτλο. Από την αρχή των ομίλων ανεξάρτητα από ποιόν παίζαμε σε ημιτελικό ή τελικό.
 
Για την φετινή πορεία του Ολυμπιακού:
Κοκκινάκης: Στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής δεν έχουμε ήττα και αυτό είναι το σημαντικό. Ίσως στην Ευρώπη θα μπορούσαμε και θέλαμε να παίξουμε λίγο καλύτερα και να περνούσαμε στην επόμενη φάση αλλά είχαμε Καζάν και Φριντρισχάφεν έμπειρη ομάδα και δύσκολη. Σιγά, σιγά πρέπει να βελτιωθούμε και εκεί και να καταφέρνουμε τέτοιες ομάδες να τις νικάμε. Ήταν πάντως χαμένη Ευρωπαϊκή χρονιά. Κερδίζουμε εμπειρία αλλά χάσαμε στην πρόκριση.
Τακουρίδης: Ίσως περιμέναμε κάτι καλύτερο, είχαμε φιλοδοξίες αλλά ο όμιλος είχε Ζενίτ ένα μεγαθήριο αν και παίξαμε καλά μαζί της και στα δύο παιχνίδια. Με την Φριντρισχάφεν μια παραδοσιακή ομάδα δεν πετύχαμε. Γενικά υπάρχει πάντα κέρδος και βάλαμε βάσεις για τις επόμενες χρονιές.
 
Για τους πολλούς ακραίους-κεντρικούς και τον συναγωνισμό:
Κοκκινάκης: Είναι δύσκολο αλλά και καλό γιατί ανεβαίνει ο συναγωνισμός. Πάντα κάποιος μπαίνει και βοηθάει. Παίζει ρόλο και η μέρα του καθενός. Είναι πολύ σημαντικό και για την προπόνηση γιατί δουλεύεις περισσότερο και βελτιώνεσαι. Ο προπονητής έχει παίκτες με διαφορετική ποιότητα και προσόντα. Υπάρχει πάντως πολύ καλή συνεργασία. Είναι φυσικά δύσκολο για τον προπονητή.
Τακουρίδης: Ο ανταγωνισμός βελτιώνει τους πάντες και κάθε αθλητής τον θέλει. Για τον προπονητή είναι ευχάριστος πονοκέφαλος. Είμαστε πλήρεις. Αν η δεύτερη ομάδα μας έπαιζε πρωτάθλημα θα έμπαινε τετράδα νομίζω. Στην προπόνηση πέφτουν κορμιά είναι σαν δυνατό ματς πρωταθλήματος.
 
Για τον MVP του τελικού:
Κοκκινάκης: Είναι σημαντικό ότι παίξαμε όλοι καλά. Ίσως κι εγώ τον Γιούρισιτς θα ψήφιζα. Είναι καλό παιδί και σοβαρός κι έπαιξε καλά και στον τελικό. Είναι οριακά όλα και ο Κλαρκ έπαιξε πολύ καλά.
Τακουρίδης: Ο Στεφάνου το αξίζει και βγήκε δίκαια. Έχει προσφέρει πολλά. Ο Στεφάνου με τον Χριστοφιδέλη σου δίνουν έξτρα ηρεμία. Αλλά δεν θα πω Στεφάνου γιατί θα με κράξει ο Χριστοφιδέλης. Ο Γιούρισιτς ίσως το άξιζε ήταν καταπληκτικός αλλά ίσως το άξιζε και ο Μένιος με την εμφάνισή του και την τρέλα του.
 
Πως είναι να έχεις στην υποδοχή τον Στεφάνου, τον Χριστοφιδέλη και τον Κοκκινάκη:
Κοκκινάκης: Θέλω να τους ευχαριστήσω που είναι συμπαίκτες μου και με βοηθούν τόσο πολύ. Οι δύο τους είναι κορυφαίοι παίκτες έμπειροι έχουν δεχτεί σερβίς από μεγάλους παίκτες. Δεν μου μιλάνε συνεχώς, μόνο όταν πρέπει και είναι σημαντικοί και για την δική μου καριέρα ειδικά στην υποδοχή. Όταν δεν τα καταφέρνω δεν λένε τίποτε. Σε μια σωστή ίσως μου μιλήσουν.
 
Για τον Τσουκ:
Κοκκινάκης: Τον ξέρουμε και τον περιμέναμε. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και στον Ρέντη είχε παίξει πολύ καλά και στον τελικό κάποια στιγμή μας απειλούσε μόνος του. Ο διαγώνιος δεν ήταν σε καλή μέρα είναι και νεαρός. Ο Εθνικός προσφέρει πολλά και βγάζει παίκτες όπως ο Κασαμπαλής που θα είναι καλύτερος σε λίγα χρόνια. 'Άλλωστε προπονητής μου στους παίδες ήταν ο κ. Μάκης Δημητριάδης που με βοήθησε πολύ και τον ευχαριστώ γι' αυτό.
Τακουρίδης: Ο Εθνικός είναι μια καλή ομάδα, ίσως η καλύτερη στο μπλοκ στο πρωτάθλημα με καλό σερβίς και χτίζεται σιγά, σιγά και βγάζει και νέα παιδιά. Κι εμένα με βοήθησε ο Γιώργος Περσιανλής και θέλω να του το αφιερώσω από εκεί που μας βλέπει. Του χρωστά πολλά και σαν άνθρωπος και σαν αθλητής.
 
Για τον Νίκο Σαμαρά:
Κοκκινάκης: Είναι σημαντικό που έχει πάρει η διοργάνωση το όνομά του, πρόσφερε πολλά στο ελληνικό βόλεϊ, είναι ένας θρύλος.
Τακουρίδης: Για μένα ήταν εκπληκτικός, είχα την τιμή να τον προλάβω ως αντίπαλος στον Μίλωνα και στην Αλεξανδρούπολη. Ήμουν πιτσιρικάς στον Άρη. Ένας τεράστιος αθλητής και είναι σημαντικό να τιμάται η μνήμη του.
 
Για τις σημαντικές στιγμές στο Λιγκ Καπ:
Κοκκινάκης: Τόσο η προσφορά στο ίδρυμα για τον μυελό των οστών όσο και τα κορίτσια που χόρευαν, είναι σημαντικές προσθήκες. Κάθε διοργάνωση μπορεί να βελτιώνεται και να απολαμβάνουμε το άθλημα που αγαπάμε τόσο εμείς όσο και ο κόσμος.
Τακουρίδης: Ναι για λίγες ώρες μπορούμε να ξεχνιόμαστε από τα προβλήματα. Αυτός είναι ο σκοπός του αθλητισμού. Δεν είναι επιχείρηση, είναι ένα ανθρώπινο έργο και να το δούμε και πιο σοβαρά στο μέλλον.
 
Για τον ΠΑΟΚ:
Κοκκινάκης: Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι αλλά όλοι σκεφτόμαστε την κόντρα με τον ΠΑΟΚ. Μεγάλοι σύλλογοι και οι δύο και θα είναι καλοί τελικοί αν γίνουν. Σκεφτόμαστε όμως και το Κύπελλο με τον Παμβοχαικό, θα είναι δύσκολο ματς και να ευχηθώ και περαστικά στον Άκη Ασπιώτη, να ξέρει ότι όλοι είμαστε δίπλα του. Θα τα καταφέρει είναι δυνατό παιδί.
Τακουρίδης: Θα δούμε αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να μας κοντράρει, είναι νωρίς. Εμείς κοιτάμε την δικιά μας ομάδα και έχουμε 13/13. Είναι καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ αλλά κερδίσαμε στην Πυλαία. Θα δούμε αν έχει διάρκεια. Εμείς θέλουμε το πρωτάθλημα και θα δούμε τι θα γίνει.
 
Για την Εθνική Ομάδα:
Κοκκινάκης: Χρειάζεται υπομονή σε όλα τα θέματα και γύρω από την ομάδα. Όλα θα γίνουν στην πορεία. Η ομάδα πέρασε στο World League κάναμε καλές εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό. Είναι μεγάλοι αγώνες με μεγάλο κίνητρο. Θέλουμε την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είμαστε όλοι φίλοι και περνάμε καλά στην Εθνική.
Τακουρίδης: Παίζει ρόλο το ύψος των παικτών έχει πολύς λόγος γι' αυτό αλλά η Εθνική δουλεύει θέλει υπομονή και όλα θα γίνουν. Το καλοκαίρι δείξαμε καλά πράγματα και είμαστε μια ομάδα νέα. Καλή δουλειά και θα συνεχίσουμε έτσι και οι επιτυχίες θα έρθουν. Το κλίμα είναι άριστο.