Print this page
21-12-2015

Πρωταθλητής με Μάστερ o Aχιλλέας Παπαδημητρίου!

Rate this item
(0 votes)
Με τις καλύτερες αναμνήσεις αποχαιρετά ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου το 2015. Μετά τη μεταγραφή στη Νάντ και τη γέννηση της κορούλας του, που ήρθε για να συμπληρώσει την οικογενειακή του ευτυχία, εδώ και λίγες μέρες το… νεοποακτηθέν πτυχίο Master μοιάζει με… κερασάκι στην τούρτα της φετινής αξέχαστης χρονιάς του “πρεσβευτή” μας στη Γαλλία.
 
Ο 35χρονος πτυχιούχος οικονομικών από την Αμαλιάδα κατάφερε να συνδυάσει την μόρφωση και τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις με απόλυτη επιτυχία και εδώ και λίγες μέρες ολοκλήρωσε τις πρώτες μεταπτυχιακές σπουδές του. Και μάλιστα με έναν τίτλο Μάστερ από Πανεπιστήμιο της Αγγλίας.
 
«Πρόκειται για το τμήμα « Εnvironmental Μanagement» στο κέντρο πολιτικής περιβάλλοντος και ανάπτυξης του SOAS , το πανεπιστήμιο του Λονδίνου..Η πτυχιακή μου αφορούσε στην επίδραση των περιβαλλοντολογικών δαπανών στη παραγωγικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας» δηλώνει εμφανώς ενθουσιασμένος στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑ.Σ.Α.Π το διεθνές λίμπερο της γαλλικής Νάντ.
 
Θιασώτης από την πρώτη στιγμή της αξίας και χρησιμότητας του επιμορφωτικού προγράμματος Dual Career το ΠΑ.ΣΑ.Π, το οποίο είχε χαρακτηρίσει ως «όπλο» στη ζωή ενός αθλητή μετά το τέλος της καριέρας του”, μας εξηγεί γιατί επέλεξε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο τομέα.
 
«Ο λόγος που ασχολήθηκα με το εν λόγω αντικείμενο, είναι γιατί απλά ότι το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον και πάντα ήθελα να διευρύνω τις γνώσεις μου σε αυτόν τον τομέα. Ούτως η άλλως θέλω διαρκώς να βρίσκομαι κοντά στις επιστήμες και στα γράμματα, οπότε για μένα ήταν μια καλή ευκαιρία παράλληλα με τη καριέρα μου στον αθλητισμό. .Άλλωστε αποτελεί ένα πολύτιμο εφόδιο για τη ζωή μετα τον αθλητισμό, αφού, όπως είναι γνωστό, εμείς ο αθλητές είμαστε αναγκασμένοι κάποια στιγμή μετά την καριέρα μας στα γήπεδα, να αλλάξουμε αντικείμενο. Επομένως σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση θα πρέπει να διαθέτουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια γίνεται…» υποστηρίζει ο… χαζομπάμπάς Παπαδημητρίου.
 
Αναγνωρίζοντας λοιπόν ο ίδιος από τη θεωρία, στην πράξη την αξία της «Διπλής Καριέρας» ο πρώην Ειδικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών εξήρε για μια ακόμη φορά την σπουδαία πρωτοβουλία του ΠΑ.Σ.Α.Π και τη σημασία που δίνει εδώ και χρόνια ο Σύνδεσμος στον τομέα της επιμόρφωσης των αθλητών.
 
«Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στο σπουδαίο έργο του ΠΑ.Σ.Α.Π σχετικά με τη διπλή σταδιοδρομία. Υπάρχουν πολλά προγράμματα πλέον που ειναι άκρως ευέλικτα, επομένως ένας αθλητής έχει τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσει, τόσο σε επίπεδο προπτυχιακών, όσο και σε μεταπτυχιακά . Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που ολοκλήρωσα το συγκεκριμένο πρόγραμμα το συντομότερο δυνατόν παράλληλα με την οικογένεια μου και τον αθλητισμό. Ενδεικτικό νομίζω είναι το γεγονός, ότι η γέννηση της κόρης μου ήρθε την περίοδο που ξεκίνησα τη πτυχιακή μου, αλλά με σωστό προγραμματισμό τα κατάφερα».
 
Για αυτό και ο πτυχιούχος άσος μας για μια ακόμη φορά προτρέπει τους αθλητές επιπρόσθετα με την αθλητική τους ενασχόληση να στραφούν και να αξιοποιήσουν κατάλληλα τη δυνατότητα που τους δίνει ο ΠΑ.Σ.Α.Π μέσω των επιμορφωτικών προγραμμάτων Dual Carrer. Ώστε να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια και να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες για την μετάβαση στην μετά-αθλητισμό εποχή με πιο… βατό και ομαλό τρόπο.
 
«Νομίζω πως ο κάθε αθλητής θα πρέπει να δώσε μεγάλη βάση στο κομμάτι αυτό. Βλέπουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των αθλητών μετα τη καριέρα τους χάνουν τα χρήματα τους ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επαγγελματικά ή ψυχολογικά. Αναμφισβήτητα νομίζω πως οι σπουδές και η ενασχόληση με αλλά πράγματα αποτελείται μία σπουδαία επιλογή…».
 
Θεωρώ ότι με νίκη η ομάδα μας τελειώνει με θετικό πρόσημο τον πρώτο γύρο, από εκεί και πέρα θα έχουμε αρκετό χρόνο στην διακοπή του πρωταθλήματος να προπονηθούμε στα λάθη και τις αδυναμίες μας ,ώστε στον δευτερό γύρο να μπορέσουμε να επιτύχουμε και υψηλότερους στόχους.
 
Πηγή: pasap.eu