Print this page
27-01-2016

Σούρδι: «Εχω πολύ δρόμο μέχρι την καθιέρωση ως βασικός»

Rate this item
(3 votes)
Το όνειρο του ζει τις τελευταίες δύο ημέρες ο Άλβι Σούρδι μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού επί της Κηφισιάς με 3-1 που συνοδεύτηκε με το δικό του ντεμπούτο ως βασικός στη Volley League «Πάμε Στοίχημα» αλλά και την διάκριση του ως mvp της 14ης αγωνιστικής. Γόνος του Φώτη και της Αλκέτας που ήρθαν από την Κορυτσά το 2002 και από το 2008 υποστηρίζουν το μοναχογιό τους να ζήσει το όνειρο του στο βόλεϊ. Ο Άλβι έχει μεγάλο στόχο την καθιέρωση, ενώ παράλληλα σπουδάζει φυσιοθεραπεία στο ΙΕΚ Ακμή.
«Δε μπορώ ακόμα να πιστέψω πως έχουν γίνει όλα αυτά. Τα είχα στο μυαλό μου σαν όνειρο και έγιναν πραγματικότητα. Είμαι πολύ χαρούμενος για νίκη της ομάδας, για την εμφάνιση μου και τη διάκριση μου».

Που αφιερώνεις τον τίτλο του mvp;

«Στους συμπαίκτες μου, στον προπονητή μου και στους γονείς μου που μου έχουν συμπαρασταθεί».

Πως ξεκίνησες το βόλεϊ;

«Έμενα στο Κουκάκι και πήγαινα στην παιδική χαρά όπου τα παιδιά έπαιζαν βόλεϊ. Μου είπαν να αρχίσω προπονήσεις στον ΠΑΟ Κουκακίου και ξεκίνησα το 2008. Ημουν 13 ετών. Μετά από δύο χρόνια πήγα στον Πανελλήνιο. Πήραμε το πρωτάθλημα παίδων της ΕΣΠΑΑΑ και εκεί αναδείχτηκα πρώτη φορά mvp».

Η οικογένεια σου πότε ήρθε στην Ελλάδα;

«Κατάγομαι από την Κορυτσά και ήρθαμε οικογενειακώς στην Ελλάδα το 2002. Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα. Ο μπαμπάς μου είναι ράφτης και σιγά, σιγά έστησε τη δική του δουλειά. Είμαι πολύ χαρούμενος που του έδωσα χαρά. Ηταν στο γήπεδο την Δευτέρα και μου είπαν πως δάκρυσε από συγκίνηση όταν τελείωσε ο αγώνας. Με έχει στηρίξει πολύ και τον ευχαριστώ για όλα».

Πότε ειδοποιήθηκες πως θα έχεις το ρόλο του βασικού στον αγώνα κόντρα στην Κηφισιά;

«Από τη στιγμή που έφυγε ο Σιμεόνοφ η προπόνηση για τους ακραίους έγινε ακόμα πιο δύσκολη. Προσωπικά πάντα τα δίνω όλα στην προπόνηση και περιμένω. Δε μου είχε πει τίποτα ο κόουτς. Λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα μου έκλεισε το μάτι και μου έκανε νόημα να μπω στον αγώνα. Αυτό ήταν...».

Νίκησες την παλιά σου ομάδα. Ήθελες να αποδείξεις κάτι;

«Ημουν στην Κηφισιά ένα χρόνο και μπήκα για ένα σερβίς στον αγώνα με τον Φοίνικα και για λίγο στο τελευταίο σετ του αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6 με τον Εθνικό. Ήθελα να αποδείξω πως άξιζα μία καλύτερη ευκαιρία».

Πιστεύεις πως μπορείς να καθιερωθείς;

«Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος αλλά για την ώρα έχω πολύ δρόμο μπροστά μου. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ υψηλούς στόχους και η θέση του προπονητή είναι δύσκολη όταν εμπιστεύεται έναν άπειρο αθλητή. Ο Παναθηναϊκός είναι ακόμα μέσα στην διεκδίκηση της 4αδας, οπότε είναι λογικό να αναζητά και έναν πολύ καλό ξένο ακραίο. Θα περιμένω στη σειρά μου, θα δουλεύω σκληρά και θα περιμένω την επόμενη ευκαιρία».