Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
18-04-2016

Παπαδόπουλος: «Θέλουμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία»

Rate this item
(0 votes)
Ένας από τους νέους αθλητές που κατάφερε να ξεχωρίσει στο εφετινό πρωτάθλημα και παρά τον έντονο ανταγωνισμό να εδραιωθεί στη θέση του ακραίου στην βασική ομάδα του Φοίνικα Σύρου είναι ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Ο πατρινός ακραίος έχει συνεχώς ανοδική πορεία και έχει συμβάλει τα μέγιστα ώστε να φτάσει ο Φοίνικας στους τελικούς με πλεονέκτημα έδρας. Για τους τελικούς με τον ΠΑΟΚ που αρχίζουν αύριο είπε:

«Η παρουσία μας στον τελικό επιβραβεύει και επιβεβαιώνει την σκληρή δουλειά που κάνουμε από το καλοκαίρι. Επιβεβαιώνει την διοίκηση και τον προππονητή για τις επιλογές τους αλλά και τις δικές μας φιλοδοξίες».

Εχεις αγωνιστεί και με τον Παμβοχαϊκό σε τελικούς με τον Ολυμπιακό. Τι ξεχωριστό έχουν αυτοί οι αγώνες;

«Ξέρεις πως όλα τα μάτια είναι πάνω σου και όλοι περιμένουν από εσένα το καλύτερο. Είναι η ώρα των πρωταθλητών και πρέπει να είσαι έτοιμος να δώσεις τα πάντα για τον τίτλο. Το μυαλό πρέπει να είναι καθαρό, το σώμα δυνατό και με την κατάλληλη προετοιμασία έχεις και αυτοπεποίθηση. Θεωρώ πως τα έχουμε όλα αυτά στην ομάδα μου».

Ο Φοίνικας εκπλήρωσε τους στόχους του με την παρουσία του στον τελικό;

«Πανηγυρίσαμε και χαρήκαμε την παρουσία μας στους τελικούς αλλά οι φιλοδοξίες μας και οι προσδοκίες μας δεν σταματούν εδώ. Ονειρευόμαστε την κατάκτηση του τίτλου. Θα είναι ένας άθλος αλλά και εγώ και οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές μου πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο Φοίνικας έχει την έδρα, ο ΠΑΟΚ τη φήμη της πιο δυνατής ομάδας. Ποιος είναι τελικά το φαβορί;

«Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί και θεωρητικά έχει πιο δυνατή ομάδα. Είναι ο περσινός νταμπλούχος και ενισχυμένος σε πολλούς τομείς. Εχουμε και εμείς τα όπλα μας. Στους αγώνες κόντρα στον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (σ.σ. ο Φοίνικας νίκησε και τους δύο αγώνες) αλλά και στο Λιγκ Καπ (ο ΠΑΟΚ νίκησε στον ημιτελικό 3-0) δείξαμε πως είμαστε ικανοί να τον κερδίσουμε. Στα δύο πρώτα σετ που χάσαμε στο Λιγκ Καπ θεωρώ πως εμείς ήμασταν άτυχοι και ο ΠΑΟΚ άγγιξε το τέλειο, έπιασε ταβάνι».

Ποιος τελικός θα είναι ο πιο καθοριστικός

«Ο πρώτος τελικός θα είναι το κλειδί. Αν καταφέρουμε να επιβληθούμε θα τονώσουμε την ψυχολογία μας και η πίεση θα περάσει στον ΠΑΟΚ. Μετά θα ανοίξει ο δρόμος για τον τίτλο».

Ονειρεύεσαι τον εαυτό σου πρωταθλητή;

«Με αυτή την σκέψη κοιμάμαι και ξυπνάω. Πιστεύω πως με τον Φοίνικα μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ μεγάλο και ξεχωριστό. Νιώθω πως μπορώ με αυτή την ομάδα να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα».

Ποιες είναι οι διαφορές των δύο ομάδων;

«Ο ΠΑΟΚ έχει πολλές επιλογές σε όλες τις θέσεις, έχει δύο Ολυμπιονίκες και δύο φοβερούς Κουβανούς αλλά και πολύ έμπειρους Έλληνες αθλητές. Επίσης έχει στιβαρή άμυνα και αγώνα με τον αγώνα παρουσιάζεται όλο και πιο δεμένος. Θεωρώ πως οι αγώνες που έδωσε ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό τον βοήθησαν να δέσει ακόμα περισσότερο. Κι εμείς έχουμε τα πλεονεκτήματα μας. Σε καλή μέρα στην υποδοχή μπορούμε να έχουμε πολλές επιλογές επιθετικά, έχουμε ενισχυθεί στο κέντρο και καθοριστική θα είναι η άμυνα και η αποτελεσματικότητα στο σερβίς μας».

Εχετε ενέργεια για πέντε αγώνες;

«Έχουμε πολύ ενέργεια και θέληση για να κάνουμε κάτι μεγάλο. Ξέρουμε πως αυτές οι στιγμές είναι ιστορικές για τον Φοίνικα, τη Σύρο και το ελληνικό βόλεϊ και θέλουμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία».

 

Στη φωτογραφία ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος (δεξιά) με τον Ανδρέα Ανδρεάδη

Βρίσκεστε εδώ: News Συνεντεύξεις Παπαδόπουλος: «Θέλουμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject