Print this page
06-02-2013

A.O.Φοίνικας Σύρου (Χρήστος Πάτρας): «Υπάρχει χώρος στην επαρχία να αναπτυχθεί το βόλεϊ»

Rate this item
(0 votes)

O προπονητής του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου Χρήστος Πάτρας μίλησε στο ραδιόφωνο του Sentra FM για τη νίκη επί του Εθνικού, το ντέρμπι που έρχεται με τον Ηρακλή, την ανάπτυξη του βόλεϊ και για τη ζωή στη Σύρο εν μέσω των απεργιών των ναυτικών.

O προπονητής του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου Χρήστος Πάτρας μίλησε στο ραδιόφωνο του Sentra FM για τη νίκη επί του Εθνικού, το ντέρμπι που έρχεται με τον Ηρακλή, την ανάπτυξη του βόλεϊ και για τη ζωή στη Σύρο εν μέσω των απεργιών των ναυτικών.

Για τα προβλήματα στην Σύρο από τις συνεχείς απεργίες:

«Ακόμα και σαν εκπαιδευτικός, που είναι το άλλο μου το επάγγελμα, βιώνω πρωτόγνωρες καταστάσεις. Καταλαβαίνω τους ανθρώπους εδώ, που έχουν πρόβλημα και ελλείψεις. Οι Κυκλάδες και ειδικότερα η Σύρος περνάει δύσκολες στιγμές. 

Ο Κοβάσεβιτς πήγε να κάνει υπέρηχο και δεν λειτουργούσε το μηχάνημα. Είναι τα γνωστά προβλήματα που έχουν τα νησιά. Η Σύρος με τόσο κόσμο και δεν έχει απλά πράγματα. Σε κάποια θέματα υπολειτουργούμε αλλά υπάρχει ισχυρή θέληση και εφευρετικότητα που καλύπτει τα κενά.

Για τον αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης:

«Το παιχνίδι με τον Εθνικό ίσως να ήταν το μοναδικό ματς, που κατα διαστήματα παίχτηκε βόλεϊ υψηλοτατου επιπέδου. Είναι κρίμα που δεν είχαμε τηλεόραση να το δει όλη η Ελλαδα. Το ματς ήταν συναρπαστικό, κάτι που μαρτυρούν και οι ανατροπές στο σκορ. Παίχτηκαν κάποιοι πολύ μεγάλοι πόντοι. Ειδικά ο πόντος του Κουρνέτα ήταν εντυπωσιακός και πολύ κρίσιμος. Είναι μια φάση που βλέπουμε μόνο από μεγάλους αθλητές, που έχουν το κουράγιο να κάνουν μια τέτοια φάση σε τόσο κρίσιμη στιγμή. Δίκαια βγήκε MVP γιατί εδώ και τρεις εβδομάδες ο Βασίλης, σκέφτεται τα πρβλήματα που έχουμε σαν ομάδα. Κάνει επιλογές που είναι πολύ δύσκολες.

Για την βελτίωση του Φοίνικα στον δεύτερο γύρο: 

«Με το καινούριο ρόστερ, από την στιγμή που ισορροπήσαμε σαν ομάδα, έχουμε αλλάξει φιλοσοφία. Εχουμε παίκτες υψηλού επιπέδου, παίκτες που μπορεί να δώσεις και να πάρεις πολλά πράγματα. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που είδαμε χθες. Μέσα στις δυσκολίες πήραμε αυτό που θέλαμε, κάτι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε στον πρώτο γύρο με τα παιδιά που είχαμε επιλέξει. Αυτή η ομάδα, έχει πολύ μέλλον και ψυχή. Τα αποτελέσματα θα έρχονται κάθε εβδομάδα, καθώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να πούμε ότι έχουμε ένα εύκολο ή δύσκολο παιχνίδι. Προχωράμε μέσα από τα προβλήματά μας. Δεν είναι τόσο εύκολο να έρθουν δυο παιδιά που έχουν να παίξουν βόλεϊ επτά μήνες και να προσφέρουν. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια γιατί είναι εξαιρετικοί αθλητές και επαγγελματίες. Έφτασαν άμεσα σε υψηλό επίπεδο, για αυτό ίσως και ο Κοβάσεβιτς έχει κάποια θέματα με το κορμί του. Ο τραυματισμός του δεν είναι τόσο σοβαρός. Πιο πολύ φοβήθηκε γιατί έχει περάσει διάφορα. Ένας αθλητής που ήταν πάντα γερός, του κακοφαίνεται όταν έχει απανωτές ατυχίες. 

Για τον αγώνα που έρχεται απέναντι στον Ηρακλή: 

«Σαν γνήσιος Θεσσαλονικιός, λέω ότι τα περσινά γεγονότα με τον Ηρακλή ανήκουν στο παρελθόν. Είναι γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα, αλλά η Σύρος δεν ήταν συνηθισμένη. Εμείς που είμαστε από τις μεγάλες πόλεις ξέρουμε ότι συμβαίνουν αυτά. Αυτοί οι οπαδοί δεν ανήκουν στο βόλεϊ. Έρχονται από το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα οι Συριανοί έχουν πολύ υψηλό επίπεδο. Χθες, μου έκανε εντύπωση, ότι χειροκροτούσαν προσπάθειες της Αλεξανδρούπολης. Αυτό που άρεσε πολύ, γιατί τέτοιες στιγμές πρέπει να ζούμε. Να σεβόμαστε τις προσπάθειες των αθλητών και των διαιτητών».

Για το βόλεϊ της επαρχίας: 

«Υπάρχει χώρος στην επαρχία να αναπτυχθεί το βόλεϊ. Υπάρχουν περιοχές, όπως οι Σέρρες και η Δράμα, που έχουν αδρανοποιηθεί και που στο παρελθόν έχουν δώσει μεγάλους αθλητές. Και μην ξεχνάμε την Ορεστιάδα, αυτή την δυναμη που θα επανέλθει στην μεγάλη κατηγορία και να ξαναφέρει την Θράκη σε πολύ υψηλά επίπεδα».