Print this page
26-11-2016

Ταρνατόρος: «Η ΕΣΑΠ πρέπει να πρωτοπορεί» (video)

Rate this item
(1 Vote)
Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Volley League TV αναφέρθηκε στα προβλήματα των ομάδων, για το Final 4 του Λιγκ Καπ στην Κύπρο, μίλησε για τα προβλήματα στις σχέσεις με την ΕΟΠΕ και αναφέρθηκε στην προσπάθεια ανέβρεσης νέων χορηγών.
Για το ξεκίνημα της σεζόν στην Volley League: «Είναι θετικά τα δεδομένα που έχουμε. Ξεκινήσαμε σύμφωνα με τον προγραμματισμό, δεν είχαμε τα προβλήματα των προηγούμενων ετών και οι ομάδες είναι ενισχυμένες και καλύτερες από την περσινή σεζόν».

Για τα προβλήματα των ομάδων: «Πάντα θα υπάρχουν κάποιες ομάδες οι οποίες θα αντιμετωπίζουν προβλήματα. Θεωρώ ότι αυτό το καλοκαίρι ήταν πολύ διδακτικό για όλους μας. Ξεκινήσαμε με την επιτροπή αδειοδότησης και θεωρώ ότι οι ομάδες ανταπεξήλθαν πάρα πολύ καλά. Ελπίζω οι ομάδες που έχουν προβλήματα να τα λύσουν άμεσα. Η ΕΣΑΠ θα είναι κοντά τους, αλλά πάνω από όλα πρέπει οι ίδιες οι ομάδες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.

Θεωρώ ότι δεν θα φτάσουμε στο σημείο να διαλυθούν ομάδες. Τα προβλήματα που υπάρχουν, μπορούν να επιλυθούν. Και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε προβλήματα και οι ομάδες ανταπεξήλθαν.

Για το Final 4 του Λιγκ Καπ στην Κύπρο: «Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Η ΕΣΑΠ πρέπει να πρωτοπορεί. Ο κόσμος το έχει δεχθεί πάρα πολύ θετικά και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Εάν η ΕΣΑΠ και η Κυπριακή ομοσπονδία κάνουμε αυτό που πρέπει, θεωρώ ότι θα τα πάμε πολύ καλά».

Για τις σχέσεις ΕΣΑΠ – ΕΟΠΕ: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ομοσπονδία είναι ένα προβληματικό μαγαζί. Η ΕΣΑΠ θα προσπαθεί πάντα να έχει συνεργασία με την ΕΟΠΕ. Πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα για να έχουμε μια αγαστή συνεργασία. Μέχρι στιγμής, η συνεργασία μας με τον Γιώργο Καραμπέτσο είναι πολύ καλή, αλλά πρέπει να γίνουν οι εκλογές για να έχουμε ένα οριστικό σχήμα στο ΔΣ, γιατί με τη προηγούμενη διοίκηση βάλαμε πολλά θέματα στο τραπέζι αλλά δεν υπήρχαν οι συνθήκες για να μπορέσουμε να τα επιλύσουμε».

Για το νέο Αθλητικό Νόμο και τις Ανώνυμες Εταιρείες: «Υπάρχει ένα προσχέδιο του αθλητικού νόμου. Εμείς αυτή τη στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα εσωτερικά μας. Να ξέρουμε τι θέλουμε για την επόμενη μέρα του πρωταθλήματός μας. Το σοβαρό θέμα που υπάρχει και για αυτό είμαστε σε διαβουλεύσεις είναι να δούμε έαν θέλουμε να έχουμε Ανώνυμες Εταιρείες ή να βρούμε ένα άλλο σχήμα που θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε.

Την τελευταία 4ετία το πρωτάθλημά μας συνεχώς ανεβαίνει, αν και οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες. Πρέπει να βρούμε μια λύση και να πάμε στην Πολιτεία να πούμε ότι το βόλεϊ είναι ένα διαφορετικό άθλημα και δεν μπορούμε να κινούμαστε στους ρυθμούς το ποδοσφαίρου. Είναι άλλα τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι η Πολιτεία θα έχει ανοιχτά αυτιά και θα υιοθετήσει το σχήμα που θα προτείνουμε για να δούμε καλύτερες μέρες».

Για την ανεύρεση νέων χορηγών: «Αναβαθμίζουμε το τμήμα μάρκετινγκ της ΕΣΑΠ. Κοιτάζουμε να βρούμε και νέους χορηγούς. Ο ΟΠΑΠ θέλουμε να είναι κοντά μας και θεωρούμε ότι ο ΟΠΑΠ και τη NOVA είναι αναπόσπαστα στοιχεία της επιτυχίας. Θέλουμε κοντά σε αυτές τις εταιρείες, να βρούμε κι άλλες, που θα εξασφαλίσουν το μέλλον της διοργανώτριας αρχής».

Media