Print this page
16-07-2013

Παντελής Ταρνατόρος: «Προβληματιστήκαμε αλλά δεν αιφνιδιαστήκαμε»

Rate this item
(0 votes)
Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος σε συνέντευξη του στο volleyleague.gr αναφέρθηκε για τις επιπτώσεις των εσόδων από την κεντρική χορηγία του ΟΠΑΠ, για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν. Επίσης σχολίασε την παρέμβαση των εκπροσώπων του ΠΑΣΑΠ στη ΓΣ της ΕΣΑΠ, την προ-αδειοδότηση των ΤΑΑ, αλλά και τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να βρεθούν νέες χορηγίες. Τόνισε, πάντως, πως η ΕΣΑΠ «ήταν προετοιμασμένη» για τις εξελίξεις και παραδέχτηκε πως θα γίνουν μειώσεις οι οποίες δεν θα βαρύνουν μόνο τους αθλητές και τους προπονητές.

«Σήμερα ίσως ήταν ένα από τα πιο δύσκολα και πιο σοβαρά συμβούλια και ΓΣ από καταβολής της ΕΣΑΠ. Κάναμε έναν απολογισμό της περσινής σεζόν που ήταν πολύ επιτυχημένη. Το βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν το μέλλον. Τα δεδομένα είναι πως ο κεντρικός μας χορηγός, ο ΟΠΑΠ, έχει μειώσει τις χορηγίες κατά μεγάλο ποσοστό και αυτό μας βρήκε προβληματισμένους αλλά όχι μη προετοιμασμένους. Επειδή ζούμε και ξέρουμε που βρισκόμαστε και βλέπουμε το περιβάλλον γενικότερα στη χώρα μας και στα αθλητικά δρώμενα, η ΕΣΑΠ εδώ και δύο μήνες έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα το οποίο είναι πρόγραμμα διαχείρισης και σε επίπεδο των ΤΑΑ του ΔΣ με σκοπό να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα τα οποία έχουν προκύψει. Είμαστε πολύ ψύχραιμοι. Είμαστε πολύ ψύχραιμοι. Τα πράγματα τα βλέπουμε πολύ ρεαλιστικά. Είναι δεδομένο πως πρέπει να γίνει επαναπροσδιορισμός του προϋπολογισμού των ομάδων. Πρέπει να γίνει μία συζήτηση με τους αθλητές, τους προπονητές και τους διαιτητές και όλους τους φορείς που εμπλέκονται με το νέο πρωτάθλημα της Α1. Πρέπει να συζητήσουμε τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει και είμαι βέβαιος πως θα βρούμε τις λύσεις».

Οι μειώσεις πως θα επιμεριστούν;

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Κανένα μέλος της ΕΣΑΠ δεν πιστεύει πως επειδή μειώνονται τα ποσά από τον ΟΠΑΠ άρα όλες οι μειώσεις θα πάνε στους αθλητές και προπονητές. Η λογική είναι να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να δούμε ποια είναι η κατάσταση διότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η διατήρηση της φερεγγυότητας, της ανταγωνιστικότητας και της αξιοπιστίας. Η φερεγγυότητα και η αξιοπιστία είναι δύο δεδομένα που δεν διαπραγματευόμαστε. Για αυτό και σήμερα κατατέθηκαν οι φάκελοι της προ-αδειοδότησης. Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για την ΕΣΑΠ. Στο επόμενο ΔΣ στις 3 Αυγούστου θα έχουμε εικόνα για το ποιες ομάδες θα μπορούν να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα».

Για την παρουσία των εκπροσώπων του ΠΑΣΑΠ...

«Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για μας. Το ότι ήρθαν ξαφνικά στη μέση της Γ.Σ. βεβαίως και τους δεχτήκαμε. Με τον ΠΑΣΑΠ εδώ και αρκετό καιρό είμαστε έχουμε αρχίσει συζητήσεις. Έγινε άλλη μία εποικοδομητική συζήτηση. Είμαστε σε καλό δρόμο. Όπως έχω ξαναπεί οι δύο φορείς έχουν πολλά κοινά αλλά και διαφορές. Σίγουρα σε κάποια πράγματα διαφωνούμε αλλά πάνω απ΄ όλα υπάρχει καλή διάθεση. Τους εξηγήσαμε τα νέα δεδομένα. Τα άκουσαν και προβληματίστηκαν και αυτοί. Συμφωνήσαμε πως πρέπει να κάτσουμε μαζί για να κάνουμε το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό».

Ποια είναι τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στο επαγγελματικό βόλεϊ;

«Δεν θα μείνουμε στη λογική του «δεν υπάρχουν λεφτά». Δεν θα μπούμε στη λογική πως επειδή τα χρήματα λιγοστεύουν θα κάνουμε κι εμείς εκπτώσεις. Η ΕΣΑΠ έχει την ετοιμότητα, λίγα αλλά ικανά στελέχη να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις. Με λιγότερα χρήματα θεωρούμε πως θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, πολλές εκδηλώσεις, το Λιγκ Καπ και ότι άλλο είναι διαφήμιση και προωθεί το προϊόν μας που είναι η Α1».

Έγινε συζήτηση για το εάν τα ΤΑΑ θα μπορέσουν να βρουν ισοδύναμα έσοδα για να καλύψουν τη μείωση της χορηγίας του ΟΠΑΠ;

«Δεν χρειάζονταν να γίνει η μείωση του ΟΠΑΠ. Αυτό έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να το κάνουν όλα τα ΤΑΑ. Η κατάσταση είναι δύσκολη στη διαφημιστική αγορά, αλλά έχουμε μία λύση... Είμαστε προετοιμασμένοι γιατί ξέραμε πως κάποια στιγμή πιθανόν η χορηγική παροχή από τον ΟΠΑΠ να ήταν μειωμένη. Είμαστε προετοιμασμένοι. Η ΕΣΑΠ έχει τις υπηρεσίες και σε κεντρικό επίπεδο θα βρεθούν οι κεντρικές χορηγίες ώστε να καλύψουν τη μείωση της ψαλίδας από τη μείωσης της χορηγίας του ΟΠΑΠ».

Media