Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
21-02-2013

Συνέντευξη Κώστα Στιβαχτή: «Θα προσπαθήσω να... μείνω Ιταλία»

Rate this item
(0 votes)
Ο Κώστας Στιβαχτής έγινε το πέμπτη μέλος (Tζούριτς, Φράγκος, Πελεκούδας, Ψάρρας) της ελληνικής κοινότητας στο εφετινό πρωτάθλημα της Serie A΄στην Ιταλία. Ο 33χρονος διεθνής πασαδόρος από το πρωί της Τρίτης βρίσκεται στην πόλη Καστελάνα Γκρότε της Νότιας Ιταλίας.

Ο Κώστας Στιβαχτής έγινε το πέμπτη μέλος (Tζούριτς, Φράγκος, Πελεκούδας, Ψάρρας) της ελληνικής κοινότητας στο εφετινό πρωτάθλημα της Serie A΄στην Ιταλία. Ο 33χρονος διεθνής πασαδόρος από το πρωί της Τρίτης βρίσκεται στην πόλη Καστελάνα Γκρότε της Νότιας Ιταλίας. Το υποδέχτηκαν οι παράγοντες του συλλόγου και ο προπονητής της ομάδας Φλάβιο Γκουλινέλι ο ο οποίος τον ρωτούσε να του πει τα νέα από το ελληνικό πρωτάθλημα, τον Ηρακλή και τον Ολυμπιακό στους οποίους θήτευσε ως προπονητής. Ο Στιβαχτής μίλησε στο volleyleague.gr για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του αλλά και για την πρώτη αναμέτρηση στην Ιταλία κόντρα στη Λατίνα του Ανδρέα Φράγκου.

«Ο Γκουλινέλι ήταν πολύ οικείος. Μου είπε πως πέρασε πολύ όμορφα στην Ελλάδα και πως πάντα παρακολουθεί το ελληνικό πρωτάθλημα και τους Έλληνες παίκτες».

Έχεις αρχίσει να μαθαίνεις ιταλικά;

«Ναι, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να επικοινωνώ καλύτερα. Τώρα επικοινωνώ στα αγγλικά αλλά όλα τα παιδιά στην ομάδα είναι πολύ φιλικοί μαζί μου και με κάνουν να αισθάνομαι βολικά. Το ίδιο και ο Γκουλινέλι που θυμάται και λίγα ελληνικά».

Το σπίτι είναι ωραίο, μένεις μόνος σου;

«Το σπίτι που μένω είναι λίγο έξω από την πόλη. Μου υποσχέθηκαν πως θα μου κλείσουν ένα σπίτι λίγο πιο κοντά στο γήπεδο. Είναι πολύ ήσυχα και έχεις ηρεμία να αφιερωθείς στις προπονήσεις».

Κάποιον Έλληνα συνάντησες;

«Μία ελληνίδα φίλη του ιταλού πασαδόρου της ομάδας που έχει καταγωγή από την Κέρκυρα και ξέρει λίγα ελληνικά. Γενικά η περιοχή είναι κλασικός ιταλικός νότος και έχει αρκετές ομοιότητες με την Ελλάδα».

Τι σου έκανε εντύπωση με το που πήγες στη νέα σου ομάδα;

«Το οργανωμένο περιβάλλον και ο σεβασμός όλων προς τους παίκτες. Δεν ξεχωρίζουν κάποιους από τα ονόματα. Είναι όλοι ίσιοι και όλοι έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις. Η πόλη είναι μικρή και μου είπαν πως η τοπική κοινωνία στηρίζει πολύ την ομάδα θα περιμένω να το ζήσω».

Πρώτη σου εμπειρία θα είναι εκτός έδρας με τη Λατίνα;

«Ναι θα συναντήσω τον Ανδρέα Φράγκο και μετά παίζουμε εντός έδρας με τη Ραβένα των Πελεκούδα, Ψάρρα».

Με τα υπόλοιπα παιδιά που είναι στην Ιταλία έχεις μιλήσει;

«Οχι ακόμα. Όλα έγιναν γρήγορα. Θα μιλήσω σίγουρα. Ο Πελεκούδας μου έστειλε μήνυμα για καλή επιτυχία».

Ο στόχος που έχει η νέα σου ομάδα ποιος είναι;

«Να μπούμε στα πλέι οφ και να περάσουμε στην β΄φάση. Μετά λογικά θα πέσουμε πάνω στην Τρεντίνο ή τη Ματσεράτα και όλοι αντιλαμβάνονται πως θα είναι δύσκολο να φτάσουμε πιο ψηλά. Αν όμως πετύχουμε αυτό τον στόχο θα είμαστε ευχαριστημένοι».

Ποια είναι η ευχή που κάνεις;

«Έμεινε χωρίς ομάδα για πέντε μήνες αλλά ελπίζω να έκανα το σωστό. Ελπίζω και εύχομαι να μπορέσω να ανταπεξέλθω στις νέες μου υποχρεώσεις και να καταφέρω να κάνω καριέρα στο ιταλικό πρωτάθλημα».

Βρίσκεστε εδώ: News Συνεντεύξεις Συνέντευξη Κώστα Στιβαχτή: «Θα προσπαθήσω να... μείνω Ιταλία»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject