Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
23-11-2018

Φαρχάντ Σαλαφζούν: «Θα είμαι μαχητής της ΑΕΚ για να πάρει τίτλους»

Rate this item
(1 Vote)
Στην Ελλάδα βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, ο διεθνής Ιρανός πασαδόρος Φαρχάντ Σαλαφζούν και μετά από ολιγόωρη ξεκούραση θα μεταβεί στην πρώτη προπόνηση της «Ενωσης» για να γνωρίσει τους νέους συμπαίκτες του.

 

Θα φορέσει τη φανέλα με το νούμερο 4 που φοράει στην Εθνική Ιράν και μέχρι σήμερα είχε ο Αργεντινός Ελγκάρντο Λιόκα ο οποίος αύριο θα αποχωρήσει για την πατρίδα του. Ο Ιρανός πασαδόρος θα κάνει ντεμπούτο την Δευτέρα στο Μετς απέναντι στον Παμβοχαϊκό.

Ο 26χρονος Φαρχάντ είναι ο δεύτερος πασαδόρος της Εθνικής Ιράν που βρίσκεται στην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIVB και είναι ο πρώτος διεθνής Ιρανός που θα αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην ΑΕΚ.

«Είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ σε ένα πρωτάθλημα μακριά από το Ιράν και ανυπομονώ να δω και στο γήπεδο όσα καλά μου έχω πει, όσα έχω διαβάσει και όσα έχω δει σε βίντεο. Είμαι λίγο κουρασμένος από το ταξίδι αλλά είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ. Στο Ιράν τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για τους Ελληνες και από τις πρώτες στιγμές που είμαι εδώ διαπιστώνω την φιλοξενία και την αγάπη του κόσμου. Δεν περίμενα να με αναγνωρίσουν οπαδοί της ΑΕΚ στο αεροδρόμιο και εδώ στους δρόμους της πόλης. Μου έχει κάνει εντύπωση πως στους τοίχους των σπιτιών εδώ στην πόλη (σ.σ.Νέα Φιλαδέλφεια) υπάρχει γραμμένο το όνομα της ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει πως θα αγαπούν πολύ την ομάδα τους. Υπόσχομαι πως θα δώσω μάχη για να πετύχω τους υψηλούς στόχους. Η ΑΕΚ εάν πιστέψει στην κατάκτηση τίτλων και στο βόλεϊ, μόνο τότε θα τα καταφέρει. Ετσι έχω μάθει να αγωνίζομαι».

Όπως είπε στο volleyleague.gr ο Φαρχάντ Σαλαφζούν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του να έρθει στην Ελλάδα έπαιξαν οι πληροφορίες που έχει πάρει για την ΑΕΚ από τον συμπατριώτη του ποδοσφαιριστή Μασούντ, από τον Σέρβο προπονητής της Εθνικής Ιράν Ιγκόρ Κολάκοβιτς αλλά και επειδή η ΑΕΚ μέσα στο 2018 είναι πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο και στο ευρωπαϊό πρωτάθλημα μπάσκετ: «Ερχομαι σε ένα μεγάλο σύλλογο. Εχω διαβάσει και έχω δει πολλά βίντεο. Είχα προτάσεις από Σλοβενία και Γαλλία αλλά προτίμησα την ΑΕΚ και είμαι χαρούμενος για αυτό».

Για τους αγωνιστικούς στόχου του είπε: «Πιστεύω και μάχομαι πάντα για υψηλούς και άπιαστους στόχους. Μόνο αν πιστέψεις, μπορείς να τα καταφέρεις. Πιστεύω να δώσω στην ΑΕΚ την ποιότητα που θέλει για ανεβάσουμε το επίπεδο».

Όπως είπε, το ίνδαλμα του είναι ο Σαΐντ Μαρουφλακράνι που είναι ο βασικός πασαδόρος και αρχηγός του Ιράν, ενώ για το ελληνικό πρωτάθλημα γνωρίζει τον Ανδρέα Φράγκο από την θητεία του Ελληνα διεθνή ακραίου στον πρωτάθλημα του Ιράν, τον Καναδό Σμιτ και τον Φινλανδό Τερβαπόρτι και από την ΑΕΚ τον Γιώργο Τζιουμάκα: «Ξέρω πως στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί καλοί ξένοι παίκτες. Ανυπομονώ να αγωνιστώ και να παλέψω μαζί τους».

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ ΑΕΚ Μάνος Μακρής που μαζί με τον μάνατζερ του αθλητή Γιώργο Ελευθερίου υποδέχτηκαν τον αθλητή στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είπε: «Μετά από μεγάλη προσπάθεια πείσαμε τον αθλητή να έρθει στην ΑΕΚ. Μετά από διαπραγματεύσεις φέραμε στην ΑΕΚ και στο ελληνικό πρωτάθλημα έναν αθλητή με σπουδαίες προδιαγραφές. Προέρχεται από μία χώρα που είναι υπερδύναμη του παγκοσμίου βόλεϊ. Είμαστε χαρούμενοι. Ελπίζω να προσαρμοστεί άμεσα. Θα δώσει στην ΑΕΚ την ποιότητα που χρειάζεται για να κάνει την διαφορά στο πρωτάθλημα. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο μαζί με τους οπαδούς της ΑΕΚ».

K.ΑΣ.

 

2026158.jpg2026151.jpg2026152.jpg

Βρίσκεστε εδώ: News Συνεντεύξεις Α.Ε.Κ. Φαρχάντ Σαλαφζούν: «Θα είμαι μαχητής της ΑΕΚ για να πάρει τίτλους»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject