Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
16-10-2014

Η Ορεστιάδα «επιστρέφει» και φιλοξενεί τον Α΄όμιλο του League Cup «Νίκος Σαμαράς»

Rate this item
(0 votes)
Με τους αγώνες της Α΄ φάσης του 4ου League Cup «Νίκος Σαμαράς» που θα γίνουν από την Παρασκευή έως και την Κυριακή (17-19 Οκτωβρίου) ανοίγει κι επίσημα η αγωνιστική περίοδος στο επαγγελματικό βόλεϊ.
Οι 12 ομάδες χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους των τριών ομάδων διεκδικούν ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για το φάιναλ-4 της διοργάνωσης. Προκρίνονται οι πρώτες ομάδες των ομίλων που θα γίνουν στην Ορεστιάδα, στην Τούμπα και στην έδρα της ΜΕΝΤ, στο Βραχάτι και στην έδρα του Παμβοχαϊκού και στο Ρέντη την έδρα του νταμπλούχου Ολυμπιακού.

Στην Ορεστιάδα, το τριήμερο θα ανοίξει με τον αγώνα μεταξύ της κατόχου του τίτλου ΑΕΚ και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Η γηπεδούχος Ορεστιάδα έχει ρεπό αλλά θέλει να γιορτάσει την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία με την παρθενική της παρουσία σε Λιγκ Καπ που φέρει το όνομα του «θρύλου» Νίκου Σαμαρά.

Το Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2013-14 τελείωσε από τον Έβρο με την ΑΕΚ να κατακτά τον τίτλο στην Αλεξανδρούπολη. Η «Ενωση» έχοντας κάνει δύο βασικές αλλαγές στο ρόστερ της τις τελευταίες ημέρες με την προσθήκη του Δημήτρη Ωρολογά και του ορεστιαδίτη Γιάννη Δημητρούδη στοχεύει στη διατήρηση των κεκτημένων με πρώτο στόχο την πρόκριση στο φάιναλ-4. Μάλιστα στον ημιτελικό της τελευταίας διοργάνωσης είχε νικήσει τον Εθνικό 3-0 και σήμερα οι δύο ομάδες θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες στο γήπεδο.
«Περιμέναμε καιρό αυτή τη στιγμή…. Έχουμε μελετήσει τους αντιπάλους μας κι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε. Ξέρουμε ότι ο Εθνικός είναι έμπειρη ομάδα ενώ η Ορεστιάδα έχει τον ενθουσιασμό που έχουν όλες οι ομάδες που ανεβαίνουν κατηγορία», δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ Χόρχε Ελγκέτα και πρόσθεσε: «Περιμένω ότι θα είναι δυο δυνατά παιχνίδια και για να τα κερδίσουμε θα πρέπει να πιάσουμε πολύ καλή απόδοση. Το γεγονός ότι είμαστε η ομάδα που κατέχει τον τίτλο δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στις άλλες να θέλουν να μας νικήσουν. Όμως έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες για να προκριθούμε στο Final-4».

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δια στόματος Σάκη Μουστακίδη δεν έχει άμεσο στόχο την διάκριση στο Λιγκ Καπ, αλλά θέλει να χρησιμοποιήσει τη διοργάνωση ως «όχημα» για να μπει δυνατά στο πρωτάθλημα. «Οι αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα δεν βοηθούν την ομάδα μου και τη διοργάνωση. Είναι θετικό που το τουρνουά γίνεται στον Έβρο και που η Ορεστιάδα επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία. Θέλω να δω την ομάδα μου να ανεβάζει στροφές ενόψει του πρωταθλήματος», είπε ο τεχνικός του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης.

Ο τεχνικός της Ορεστιάδας και οικοδεσπότης του Α΄ομίλου Κώστας Δεληκώστας είπε: «Η πόλη περιμένει αυτό το τουρνουά για να δει την ομάδα που ετοιμάζουμε εδώ και καιρό. Αντικειμενικές δυσκολίες μας ανάγκασαν να κάνουμε αλλαγές της τελευταίας στιγμής, συνεπώς το τουρνουά θα είναι ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας». Με την Ορεστιάδα θα αγωνιστεί το Σάββατο και ο νεοαποκτηθής Βραζιλιάνος Γκιλιέρμε Φερέιρα ντα Σίλβα.
 
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ LEAGUE CUP «ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ» 2014-15
Α΄ΟΜΙΛΟΣ (Έδρα: Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» - Ορεστιάδα)
1η αγωνιστική – Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014
20.00: Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Α.Ε.Κ.
Διαιτητές: Τσεπκινλής, Ιωαννίδης. Παρατηρητής: Σαρδάνης. Επόπτες: Σταματόπουλος, Τονονίδης. Γραμματεία: Βενετίδης.
2η αγωνιστική – Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014
19.00: Α.Ο.Ορεστιάδας – Α.Ε.Κ.
Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τσεπκινλής. Παρατηρητής: Σαρδάνης. Επόπτες: Σταματόπουλος, Σαρμίδης. Γραμματεία: Γκαρίλης.
3η αγωνιστική – Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014
19.00: Α.Ο.Ορεστιάδας – Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης. 
Διαιτητές: Στεργιόπουλος, Τσεπκινλής. Παρατηρητής: Σαρδάνης. Επόπτες: Σταματόπουλος, Τονονίδης. Γραμματεία: Βενετίδης.
 
 
ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ
2013-14: ΑΕΚ
2012-13: Ολυμπιακός
2011-12: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου
Βρίσκεστε εδώ: News League Cup «N.Samaras» Η Ορεστιάδα «επιστρέφει» και φιλοξενεί τον Α΄όμιλο του League Cup «Νίκος Σαμαράς»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject