Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
19-02-2016

Η επιστροφή του Νίκου Νεόφυτου στη Σύρο

Rate this item
(0 votes)
Τέσσερα χρόνια πέρασαν από τη μέρα που ο Νίκος Νεόφυτος αποχαιρετούσε τη Σύρο έχοντας κατακτήσει με τον Φοίνικα το 1ο Λιγκ Καπ αλλά και τη 2η θέση στο πρωτάθλημα πίσω από τον Ηρακλή. Ο έμπειρος τεχνικός είναι και πάλι στο νησί προσκεκλημένος της διοίκησης του Φοίνικα για να παρακολουθήσει τους αγώνες του φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».

 

«Είμαι συγκινημένος που γύρισα στη Σύρο. Φτιάξαμε μία ομάδα που ήρθε από την Α2 πρωταθλήτρια και κατέκτησε το Λιγκ Καπ και έφτασε μέχρι τους τελικούς της Volley League. Εκείνη η ομάδα, ήταν η ομάδα των ρεκόρ. Καμία ομάδα προερχόμενη από την Α2 δεν είχε πετύχει αυτές τις επιδόσεις. Επι πλέον ήταν η δεύτερη νησιωτική ομάδα μετά την Τενερίφη που είχε εξασφαλίσει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά δεν συμμετείχαμε γιατί το γυμναστήριο της Σύρου δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Αν γινόταν ο 5ος τελικός θα το είχε πάρει και επίσημα το πρωτάθλημα και γι αυτο φυσικά φρόντισαν κάποιοι να μην γίνει ο αγώνας τότε που έπρεπε. Στο μυαλό και στην καρδιά όλων ο Φοίνικας ήταν πρωταθλητής εκείνη τη χρονιά.».

Τι θυμάσαι από το 1ο Λιγκ Καπ που κατακτήσατε;

«Ηταν καινούργια διοργάνωση και επειδή έλειπαν οι διεθνείς όλες οι ομάδες δεν είχαν πάρει στα σοβαρά τη διοργάνωση. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα. Ο Φοίνικας ήταν σοβαρός και τον έγραψε η ιστορία. Πήρε κούπα προερχόμενος από την Α2. Ήταν ένας τίτλος για το νησί. Έχει τη σημασία της αυτή η επιτυχία και μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να πάρει και εφέτος τον τίτλο ο Φοίνικας».

Ποια είναι η εκτίμηση σας για το εφετινό φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ;

«Στον Α΄ημιτελικό υπάρχει φαβορί και αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Βέβαια σε ένα ματς νοκ άουτ όλα γίνονται και για τον Ηρακλή αυτός είναι ο πραγματικός τελικός. Ο Β΄ημιτελικός είναι ανοικτός. Ο ΠΑΟΚ είναι ενισχυμένος αλλά ακόμα παρουσιάζει κενά. Αργότερα σίγουρα θα είναι καλύτερος. Ο Φοίνικας είναι αξιόμαχος και θα ρισκάρει για να εκμεταλευτεί τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ κυρίως στην υποδοχή. Το πιο σημαντικό για όλους είναι πως η διοίκηση του Φοίνικα αλλά και κάποιοι εξωδιοικητικοί παράγοντες έχουν το βόλεϊ στην πρώτη γραμμή και αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους. Οι ομάδες της περιφέρειας είναι η κινητήριος δύναμη το αθλήματος και θα είναι σημαντικό να κάνουν διακρίσεις τα επόμενα χρόνια».

Βρίσκεστε εδώ: News League Cup «N.Samaras» Η επιστροφή του Νίκου Νεόφυτου στη Σύρο
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject