Print this page
14-10-2016

Ντεμπούτο στο Λιγκ Καπ για Εθνικό, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Φοίνικα

Rate this item
(0 votes)
Στους αγώνες του Σαββάτου θα κάνουν ντεμπούτο στο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» και οι τέσσερις ομάδες που απόψε είχαν ρεπό. Πρόκειται για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στον Α΄όμιλο, τον Ολυμπιακό στον Β΄όμιλο, τον Παναθηναϊκό στον Γ΄όμιλο και τον Φοίνικα Σύρου στον Δ΄όμιλο.

Α΄ΟΜΙΛΟΣ: Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Ο Α΄όμιλος συνεχίζεται το Σάββατο με το ντέρμπι του Έβρου μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Α.Ο.Ορεστάδας. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει δημιουργήσει πολύ καλή παράδοση στο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» με τέσσερις παρουσίες σε φάιναλ-4 και το 2015 φιναλίστ στον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη έχει εντελώς νέο αγωνιστικό προφίλ καθώς από την περσινή ομάδα δεν έμεινε κανείς βασικός. Στηρίζεται σε Έλληνα διαγώνιο, τον Νίκο Παλέντζα και πασαδόρο τον έμπειρο Γιάννη Χαριτωνίδη. Την υποδοχή έχουν αναλάβει δύο καλοί ξένοι ακραίοι, ο Βραζιλιάνος Χουάρες Γκόμες και ο Κολομβιανός Βανέγκας.

Ανάμεσα τους το λίμπερο Γρηγόρης Κοντοστάθης που πέρυσι ήταν στον Ηρακλή Χαλκίδας αλλά ανήκε στον Εθνικό. Το κέντρο ενισχύουν ο Κάσσανδρος Στίγγας από τον Άρη και ο Δημήτρης Χατζόπουλος από την ΑΕΚ.

Β΄ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός

Στον Β΄όμιλο που γίνεται στην Χαλκίδα ρίχνεται στη μάχη ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός που στην πρεμιέρα είχε ρεπό. Οι «ερυθρόλευκοι» με τρεις τίτλους είναι οι πολυνίκες της διοργάνωσης και κατεβαίνουν στη Χαλκίδα με σκοπό να πάρουν το εισιτήριο για τα τελικά που θα γίνουν στην Κύπρο.

Το βάπτισμα του πυρός στον «ερυθρόλευκο» πάγκο θα πάρει ο Σέρβος προπονητής Σλόμπονταν Μπόσκαν. Από την περσινή ομάδα έμειναν οι Φιλίποφ, Κοκκινάκης, Σουλτανόπουλος, Γκούζντα, Στιβαχτής, επέστρεψε ο Γιώργος Στεφάνου από την Κηφισιά και αποκτήθηκαν ο διεθνής ακραίος Ανδρέας Φράγκος και τέσσερις ξένοι.

Το βαρύ πυροβολικό είναι ο Κολομβιανός διαγώνιος Λίμπερμαν Αγκάμεζ που επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από έξι χρόνια. Αποκτήθηκαν ακόμα ο Σέρβος ακραίος Τσούπκοβιτς που μαζί με τον Φράγκο αλλά και τον Κοκκινάκη θα είναι οι βασικοί ακραίοι, κεντρικοί ο Καναδός Νταφ και ο Βραζιλιάνος Άθος Κόστα.

Γ΄ΟΜΙΛΟΣ: Παναθηναϊκός

Στη μάχη του Γ΄ομίλου ρίχνεται από το Σάββατο και ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» για πολλούς και διάφορους λόγους δεν έχουν προκριθεί ποτέ σε φάιναλ-4 Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» και το Βραχάτι έχει συνδεθεί με πικρές εμπειρίες καθώς έχουν υποστεί από τον Παμβοχαϊκό τρεις αποκλεισμούς (2012-13, 2014-15 και 2015-16).

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει έξι παίκτες από την περσινή σεζόν μεταξύ αυτών ο πασαδόρος Θάνος Μαρούλης και ο κεντρικός Σωτήρης Πανταλέων που είναι στην βασική εξάδα. Σημείο αναφοράς αποτελεί η άφιξη του Κουβανού ακραίου Λαζάρο Μεργκαρέχο που μαζί με τον Σέρβο ακραίο Λαζάρ Τσίροβιτς και το λίμπερο Θεολόγο Δαρίδη που επέστρεψε από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης θα σηκώσουν το βάρος της υποδοχής.

Ο Αργεντινός διαγώνιος Χοσέ Λουίς Γκονζάλες που όμως είναι αμφίβολος για το Λιγκ Καπ λόγω θεραπείας που κάνει για αιμάτωμα στο μάτι και ο Χρίστος Μπέλος είναι οι δύο διαγώνιοι, ενώ το κέντρο ενισχύθηκε με τον Βραζιλιάνο Ρανγκέλ που πριν δύο χρόνια πήρε πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Αποκτήθηκε ακόμα ο νεαρός Θωμάς Δημηριάδης αλλά και πολλά νέα και ταλαντούχα παιδιά μεταξύ αυτών και ο Ανδρεόπουλος τζούνιορ, ο Χαράλαμπος που αγωνίζεται ακραίος.

Δ΄ΟΜΙΛΟΣ: Φοίνικας Σύρου

Ο Δ΄όμιλος συνεχίζεται το Σάββατο με την αναμέτρηση μεταξύ του Φοίνικα Σύρου και της Κύζικου Νέας Περάμου. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν για πρώτη φορά αντίπαλες στο Λιγκ Καπ. Ο Φοίνικας έχει στόχο την πρόκριση στο φάιναλ-4 της διοργάνωσης για 4η φορά, ενώ είναι ο κάτοχος του τίτλου στο 1ο Λιγκ Καπ το 2012.

Ο Φοίνικας ενισχύθηκε με τρεις νέους ξένους και διατηρήθηκε στη θέση του πασαδόρου ο έμπειρος Ιταλός Ματέο Πάρις. Αποκτήθηκαν ο Σέρβος διαγώνιος Μίλια Μρντακ, ο Αμερικανός κεντρικός Γκράισον Όβερμαν και ο Βραζιλιάνος ακραίος Ρεϊνάλντο ντε Ουτέιρο.

Επίσης αποκτήθηκε ο ακραίος Δημήτρης Εφραιμίδης από τον δις πρωταθλητή ΠΑΟΚ, ο ακραίος Άλβι Σούρδι από τον Παναθηναϊκό και ο κεντρικός Χρήστος Παπαδόπουλος από τον Ολυμπιακό. Δύο προσθήκες έγιναν από την Ορεστιάδα και συγκεκριμένα ο πασαδόρος Γιάννης Σκαρλατίδης και ο Αλέξανδρος Χήρας.