Print this page
23-12-2013

Ντίμα Φιλίποφ: «Θέλω να κερδίσω τον πατέρα μου» (video)

Rate this item
(0 votes)
Η Εθνική Ανδρών ξεκίνησε την προετοιμασία της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με τους διεθνείς να βρίσκονται στην Άγκυρα για δύο φιλικά με την Τουρκία σήμερα και αύριο.

Ο Ντίμα Φιλίποφ στην επιστροφή του στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη μίλησε για τις δοκιμασίες της Εθνικής ομάδας, για το γεγονός ότι θα βρει αντίπαλο τον πατέρα του Γιούρι Φιλίποφ με την Εθνική Ουκρανίας, την εμπειρία του στην Πολωνία αλλά και για τα δημοσιεύματα περί επιστροφής του...

«Χαίρομαι που επιστρέφω σε ένα γνώριμο γήπεδο. Έχουμε έναν στόχο μπροστά μας και μπορούμε να παίξουμε καλά και να προκριθούμε. Θα είναι δύσκολο σίγουρα, είναι καλές οι άλλες ομάδες αλλά έχουμε μια ευκαιρία να προκριθούμε και θα δώσουμε το 100% και λίγο παραπάνω για να προκριθούμε»

Για την αναμέτρηση με την Ουκρανία, που προπονητής είναι ο πατέρας του Γιούρι Φιλίποφ είπε:

«Έχω ξαναπαίξει μια φορά αντίπαλος με τον πατέρα μου αλλά σε συλλογικό επίπεδο, πριν από 5 χρόνια. Τα συναισθήματα θα είναι ανάμεικτα γιατί η πρώτη μου Εθνική που αγωνίστηκα ήταν της Ουκρανίας και θα είναι λίγο περίεργο για μένα. Σίγουρα θέλω να κερδίσω τον πατέρα μου και όλα τα παιχνίδια για να προκριθούμε. Εύχομαι να προκριθούμε ως πρώτοι και ο πατέρας μου καλύτερος δεύτερος. Η Ουκρανία είναι καλή ομάδα. Είναι όλη η Χάρκιβ που οι παίκτες είναι στην Εθνική Ουκρανίας».

Ο Φιλίποφ μίλησε και για την Πολωνία και την Γιαστρέμπσκι:

«Δεν έχω τις συμμετοχές που θα ήθελα στην Πολωνία. Σίγουρα το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, έχω δίπλα μου μεγάλα ονόματα, παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, τα γήπεδα είναι γεμάτα, νιώθω αθλητής εκεί πέρα. Επίσης έχω χάσει και 12 κιλά. Αισθάνομαι πολύ ωραία στην Γιαστρέμπσκι και το κλίμα είναι πολύ καλό. Ο Μπερνάρντι είναι ένας καλός προπονητής, έχει δικιά του φιλοσοφία και βοηθάει τους παίκτες του».

Για τις πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει πρόταση από ελληνική ομάδα:

«Δεν ισχύει τίποτα, δεν είχα κάποια πρόταση, είμαι στην Πολωνία, συνεχίζω εκεί όλη την χρονιά, και το καλοκαίρι που τελειώνει το συμβόλαιο μου βλέπουμε».

 

Media