Print this page
24-12-2013

Αχιλλέας Παπαδημητρίου: «Συνέχεια της εμφάνισης στο Βέλγιο»

Rate this item
(0 votes)
Ο διεθνής λίμπερο της Μποβέ Αχιλλέας Παπαδημητρίου με την ευκαιρία της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Πόπραντ της Σλοβακίας μίλησε για την εμπειρία του στο γαλλικό πρωτάθλημα, για τη νέα προσπάθεια της Εθνικής ομάδας, για τους αντιπάλους στον όμιλο του Πόπραντ (3-5 Ιανουαρίου) και για τη νέα προσπάθεια που ξεκινάει με τον Σωτήρη Δρίκο στο τιμόνι του εθνικού συγκροτήματος, ενώ έκανε ευχή οι εμφανίσεις της ελληνικής ομάδας να είναι συνέχεια του επαναληπτικού  αγώνα μπαράζ που δόθηκε τον Ιούνιο στο Βέλγιο και η πρόκριση χάθηκε στο «χρυσό» σετ.
Πως είναι τα πράγματα στην Γαλλία;

«Τα πράγματα στην Γαλλία είναι ωραία, το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ φέτος, απ΄ ότι λένε όλοι το εφετινό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο στην ιστορία της Γαλλίας γιατί είναι 14 ομάδες σε πολύ υψηλό επίπεδο και είναι πολύ ενδιαφέρον και πραγματικά χαίρομαι κάθε παιχνίδι. Είμαστε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Βέβαια αρκετές ομάδες είναι κοντά στην βαθμολογία. Αρχικά είχαμε κάποιους τραυματισμούς αλλά τώρα έχουμε βρει ρυθμό.
 
Έχεις μάθει Γαλλικά;
 
«Μαθαίνω σιγά σιγά και Γαλλικά».
 
Ο έγγαμος βίος πως πάει;
 
«Πολύ καλά. Είμαστε καλύτερα από πριν»
 
Η Εθνική ομάδα θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστική στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος;
 
«Υπάρχει μεγάλη όρεξη για να βοηθήσουμε. Θέλω να πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε και θα έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Είναι πολλά παιδιά που έχουν έρθει από πολύ καλά πρωταθλήματα, είναι σε καλή κατάσταση και σίγουρα αυτό θα μας βοηθήσει. Σίγουρα η πρόκριση σε παγκόσμιο δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά μπορούμε να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο και να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Αν έρθει και η πρόκριση θα είναι ιδανικό».
 
Πως ιεραρχείς τους αντιπάλους μας;
 
«Από τον όμιλο μας οι Φιλανδοί έχουν ένα προβάδισμα, σταθερή ομάδη, αλλά απ' ότι δείξαμε και πέρυσι με το Βέλγιο και πρόπερσι που νικήσαμε την Φιλανδία 3-0, αν είμαστε σε καλή μέρα μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό».
 
Για την αλλαγή προπονητή με την έλευση του Σωτήρη Δρίκο;
 
«Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει η φιλοσοφία της ομάδας. Ο Δρίκος ήταν και πέρυσι στην ομάδα, γνωριζόμαστε και έχει ζήσει την ομάδα. Εμείς πρέπει να έχουμε το μυαλό μας στην ομάδα και στη δουλειά. Ελπίζω να είναι μια καλή χρονιά, να είναι η συνέχεια του τελευταίου παιχνιδιού που δώσαμε στο Βέλγιο».