Print this page
22-07-2014

Η πιο μεγάλη ώρα για την Εθνική ανδρών στον πρώτο τελικό του Ευρωπαϊκό Λιγκ

Rate this item
(0 votes)
Η πιο μεγάλη στιγμή της Εθνικής βόλεϊ ανδρών από το 2006 που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Λιγκ έφτασε...
 
Για πρώτη φορά το εθνικό συγκρότημα θα αγωνιστεί σε τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ διεκδικώντας τον πρώτο ευρωπαϊκό του τίτλο και την έξοδο στο Παγκόσμιο Λιγκ 2015.
 
Το Ευρωπαϊκό Λιγκ από εφέτος γίνεται με το σύστημα των διπλών τελικών εντός και εκτός έδρας. Η ελληνική ομάδα θα αναμετρηθεί την Τετάρτη 23 Ιουλίου στις 19.00 με αντίπαλο το Μαυροβούνιο στον πρώτο τελικό που θα γίνει στο γυμναστήριο του Ευόσμου. Διαιτητές θα είναι ο Ιταλός Στέφανο Τσέζαρε και ο Τούρκος Ατσίζ Γενέρ.
 
Ο δεύτερος τελικός θα γίνει στη Μπούντβα του Μαυροβούνιο στις 26 Ιουλίου στις 21.00.
 
Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντίπαλες και στην Α΄φάση της διοργάνωσης. Και οι δύο αγώνες είχαν γίνει στην Μπούντβα. Στον πρώτο αγώνα νίκησε το Μαυροβούνιο 3-0 σετ και στο δεύτερο η ελληνική ομάδα με 3-1 σετ και έτσι προκρίθηκαν και οι δύο στα ημιτελικά. Στην 4αδα η ελληνική ομάδα απέκλεισε την Σλοβενία και το Μαυροβούνιο την ΠΓΔΜ.
 
Η 12αδα της ελληνικής ομάδας είναι: Δημήτρης Τζούριτς, Ντμίτρι Φιλίποφ, Μενέλαος Κοκκινάκης, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Γιώργος Τζιουμάκας, Νικήτας Εφραιμίδης, Γιάννης Τακουρίδης, Παναγιώτης Πελεκούδας, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ανέστης Δαλακούρας, Μάκης Κανέλλος, Νίκος Αγγελόπουλος.
 
Ο προπονητής της Εθνικής ανδρών Σωτήρης Δρίκος δήλωσε: «Περιμένω δύο πολύ αμφίρροπα παιχνίδια. Πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι το γεγονός ότι βρίσκεται εδώ που βρίσκεται. Έχει πολλά χρόνια να διακριθεί. Είναι μία πρόκληση για όλους, λόγω του μικρού μέσου όρου ηλικίας. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι από την αρχή ως το τέλος, γιατί όπως είπε και ο Τζούριτς, είναι παγίδα για μία τέτοια ομάδα. θα αφήσουμε τα συναισθήματα απ' έξω και θα παλέψουμε για το καλύτερο. Κάθε πόντος είναι ένας επιπλέον τελικός για μας. Προπάντων θέλω αμφίρροπα παιχνίδια για να διαφημιστεί και η διοργάνωση. Ελπίζω το γήπεδο να γεμίσει από τον κόσμο της Θεσσαλονίκη. Σε αυτό που πρέπει να σταθούμε είναι ότι παίζουμε σε τελικό Ευρωπαϊκού Λιγκ και έγινε με την θέληση των αθλητών. Στον αθλητισμό υπάρχει η νίκη, υπάρχει και το μάθημα. Δεν υπάρχει ήττα. Με μία ήττα μπορείς να μάθεις πολλά για να επανέλθεις πιο δυνατός».
 
Το Μαυροβούνιο έχει στη σύνθεση του δύο αθλητές που έκλεισαν σε ελληνικές ομάδες. Πρόκειται για τον πασαδόρο Σίμο Ντάμποβιτς που θα αγωνίζεται στον Α.Ο.Φοίνικα Σύρου και τον Mπόζινταρ Τσουκ που θα αγωνίζεται στον Μ.Γ.Σ.Εθνικό Αλεξανδρούπολης.
 
Ο προπονητής του Μαυροβουνίου Σλόμπονταν Μπόσκαν δήλωσε: «Δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να πεις για έναν τελικό. Είναι πάντα δύσκολο, οι δύο καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης βρίσκονται εδώ. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είμαστε εδώ, γιατί ο όμιλος μας ήταν πιο δύσκολος απ' ότι του αντιπάλου μας. Αξίζουμε και οι δύο ομάδες να βρισκόμαστε εδώ. Περιμένω 2 πολύ δύσκολα παιχνίδια, με καλό βόλεϊ. Έχουμε ίδιες πιθανότητες αλλά πιστεύω στην ομάδα μου, σε όλα τα παιχνίδια στο Ευρωπαϊκό Λιγκ παίξαμε καλά και περιμένω το ίδιο αύριο. Για μένα πιο σημαντικό είναι το αυριανό παιχνίδι παρά αυτό στην έδρα μας».
 
 
 
Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΙΓΚ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
2014:
2013: Βέλγιο - Δεν αγωνίστηκε η Ελλάδα για οικονομικούς λόγους
2012: Ολλανδία - 10η η Ελλάδα
2011: Σλοβακία - 9η η Ελλάδα
2010: Πορτογαλία - 5η η Ελλάδα
2009: Γερμανία - 6η η Ελλλάδα
2008: Σλοβακία - 6η η Ελλάδα
2007: Ισπανία - 8η η Ελλάδα
2006: Ολλανδία - 3η η Ελλάδα
2005: Ρωσία - Η Ελλάδα αγωνίζονταν στο Παγκόσμιο Λιγκ
2004: Τσεχία - Η Ελλάδα αγωνίζονταν στο Παγκόσμιο Λιγκ
 
 
 
 
 
 
 
GREECE
2 TZOURITS Mitar
5 FILIPPOV Dmytro
9 KOKKINAKIS Menelaos
10 PROTOPSALTIS Athanasios
11 TZIOUMAKAS Georgios
12 EFRAIMIDIS Nikitas L
13 TAKOURIDIS Ioannis
14 PELEKOUDAS Panagiotis
15 KOUMENTAKIS Rafail
17 DALAKOURAS Anestis
18 KANELLOS Gerasimos
22 ANGELOPOULOS Nikolaos
MONTENEGRO
1 MINIC Aleksandar
2 DABOVIC Simo
3 BABIC Luka
4 CUK Gojko
5 STRUGAR Rajko
6 CACIC Vojin
8 LAKCEVIC Nikola L
10 RADUNOVIC Balsa
11 CUK Bozidar
16 VUKASINOVIC Marko L
17 JECMENICA Ivan
18 CULAFIC Milos