Print this page
09-06-2015

«Πέταξε» για Μεξικό η Εθνική ανδρών

Rate this item
(0 votes)

Η ώρα της αναχώρησης έφτασε για την Εθνική ανδρών και το μακρύ δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Τέπικ ξεκίνησε. Η γαλανόλευκη θα μεταβεί στο Μεξικό αφού ολοκληρωθεί το... μαραθώνιο ταξίδι της για να συμμετάσχει στον όμιλο G του World League αντιμετωπίζοντας το Μεξικό, την Κίνα και τη Σλοβακία.

 


Με ενδιάμεσους σταθμούς το Μόναχο, την Πόλη του Μεξικό και την Γκουανταλαχάρα η ελληνική αποστολή αναμένεται να φτάσει στο Τέπικ αύριο το απόγευμα (09:20 τοπική ώρα, 18.20 ώρα Ελλάδας) και παρόλο που λίγο πριν ξεκινήσει αυτό το μεγάλο ταξίδι (κυριολεκτικά και μεταφορικά) η ατυχία μας χτύπησε την πόρτα (απώλειες Τζούριτς, Στεφάνου) ο Σωτήρης Δρίκος λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής στάθηκε στην ουσία του ταξιδιού.



«Έχουμε δύο θέματα, που είναι οι απουσίες του Στεφάνου, καθώς και του Τζούριτς, ο οποίος τελικά δεν θα ακολουθήσει την αποστολή. Προφανώς κάθε αθλητής έχει τη βαρύτητά του, αλλά ο στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε την υγεία των αθλητών πάνω απ' όλα. Όπως και να' χει, σήμερα που φεύγει η Εθνική για να ξαναμπεί στο World League, είναι μια πολύ καλή μέρα για το ελληνικό βόλεϊ. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη βουτιά στα βαθιά. Δεν ξέρεις πόσο μακρύ θα είναι το μακροβούτι, ούτε τι θα συναντήσεις όταν βγεις στην επιφάνεια, αλλά το σημαντικό είναι να πάρεις ανάσα», είπε χαρακτηριστικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και συμπλήρωσε: 


«Έπειτα από πολλά χρόνια, η Εθνική ανδρών ξαναέρχεται σε επαφή με ομάδες του παγκόσμιου χώρου. Αυτό από μόνο του είναι ένα κέρδος. Όλη η διαδικασία είναι για μας ένα πρώτο βήμα, ένα μάθημα, γιατί έχω την αίσθηση ότι αυτή η φουρνιά των αθλητών θα έχει την ευκαιρία να σπρώξει το ελληνικό βόλεϊ λίγο μακρύτερα. Αυτό βέβαια δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι θέμα χρόνου, είναι θέμα προσωπικής βελτίωσης των ίδιων, καθώς και θέμα δουλειάς και υποστήριξης από την Ομοσπονδία και την Πολιτεία, αλλά νομίζω ότι βήμα - βήμα θα γίνει πραγματικότητα».


Αναφερόμενος στο ματς της πρεμιέρας απέναντι στους «οικοδεσπότες» Μεξικανούς, ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε:
«Ένα ματς στην έδρα του αντιπάλου, έπειτα από ένα μεγάλο ταξίδι διάρκειας 28 ωρών, κρύβει πολλές απρόβλεπτες καταστάσεις. Οι Μεξικανοί προφανώς θεωρούν ότι η νεανική ομάδα μας είναι πιο προσιτός αντίπαλος σε σχέση με την Κίνα και την Σλοβακία, με τις οποίες είχαν παίξει και πέρσι στον όμιλο και είχαν χάσει τέσσερις φορές. Εμείς πάντως αντιμετωπίζουμε με την ίδια βαρύτητα όλους τους αντιπάλους και όλα τα παιχνίδια που θα δώσουμε στο Μεξικό. Έχουμε προετοιμαστεί και αναλύσει καθένα από τα τρία παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε στη δική μας τακτική και απόδοση».


Στο αεροδρόμιο ‘Μακεδόνια’ της Θεσσαλονίκης βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης ο οποίος ευχήθηκε ‘καλό ταξίδι και καλή επιτυχία’ τους παίκτες και το προπονητικό τιμ της Εθνικής.