Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
03-04-2013

Ψάρρας: «Θέλουμε καλύτερο βόλεϊ»

Rate this item
(0 votes)
Ο Θανάσης Ψάρρας ήταν ο καλεσμένος του Παντελή Λώλη στην εκπομπή “ΣΤΟ ΦΙΛΕ” της Nova. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ μίλησε για όλους και για όλα. Πήρε θέση για την Εθνική ομάδα, για τον Παναθηναϊκό, μίλησε για τους Έλληνες παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό ενώ αναφέρθηκε και στις σχέσεις του ΠΑΣΑΠ με την ΕΣΑΠ και την ΕΟΠΕ. Αναλυτικά η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΑΠ έχει ως εξής:
Ο Θανάσης Ψάρρας ήταν ο καλεσμένος του Παντελή Λώλη στην εκπομπή “ΣΤΟ ΦΙΛΕ” της Nova. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ μίλησε για όλους και για όλα. Πήρε θέση για την Εθνική ομάδα, για τον Παναθηναϊκό, μίλησε για τους Έλληνες παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό ενώ αναφέρθηκε και στις σχέσεις του ΠΑΣΑΠ με την ΕΣΑΠ και την ΕΟΠΕ. Αναλυτικά η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΑΠ έχει ως εξής:
  
Για γυναικεία εκπροσώπηση: Πλέον έχουν εκπροσώπηση οι γυναίκες στο Δ.Σ.. Είναι μια ιστορική μέρα καθώς καταφέραμε και εκλέξαμε μία γυναίκα στο 9μελές συμβούλιο, την Δήμητρα την Γιακουμή η οποία είναι πλέον και Β' Αντιπρόεδρος.
 
Για το ελληνικό πρωτάθλημα: Παρακολουθώ τα πάντα. Είδα τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει, υπάρχουν αξιόλογες ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, η Σύρος, ο Παμβοχαικός. Η Σύρος έπρεπε να είναι εντός τετράδας με το μπάτζετ που είχε. Η Αλεξανδρούπολη ήταν ευχάριστη έκπληξη ενώ ο ΠΑΟΚ έδειξε σταθερός. Το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, το ματς Παμβοχαικός-ΠΑΟΚ είναι ανοικτό. Είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα αν και η ποιότητα είναι πεσμένη σε σχέση με το παρελθόν. Βγαίνουν όμως νέα παιδιά που μπορεί να δώσουν πράγματα στην Εθνική.
 
Για τα νέα παιδιά: Τόσο οι νέοι όσο και το πρωτάθλημα θα κερδίσουν πολλά. Οι νέοι πρέπει να παίζουν και να βελτιώνονται. Έχουν λαμπρό μέλλον μπροστά τους.
 
Για τους παίκτες στο εξωτερικό: Έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Παλιά το Ελληνικό πρωτάθλημα ήταν βιτρίνα, ήταν ανάμεσα στα 3-4 καλύτερα της Ευρώπης. Τώρα με το επίπεδο να πέφτει όλοι θέλουν να παίξουν στο εξωτερικό είτε είναι νέοι είτε είναι μεγαλύτεροι για λόγους βιοποριστικούς.
Πως ο ΠΑΣΑΠ θα βελτιώσει το πρωτάθλημα: Είναι ένα μοντέλο το οποίο το έχουμε προτείνει εδώ και πολλά χρόνια. Το ομάδα-πόλη., Η επαρχία γεμίζει τα γήπεδα. Γίνεται στην Ιταλία και την Γαλλία. Η ομάδα είναι διαφήμιση της πόλης. όπως το Βραχάτι και η Σύρος, διαφημίζονται μέσω των ομάδων. Δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν μόνο οι "μεγάλες" ομάδες. Ο Παναθηναϊκός και ο Ηρακλής δεν είναι σε καλό επίπεδο αλλά υπάρχουν γήπεδα που γεμίζουν.
 
Για οικονομικά προβλήματα: Υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα για τα οποία είχαμε χτυπήσει το καμπανάκι πως θα τα βρούμε μπροστά μας εδώ και πολλά χρόνια, αλλά προτίμησαν την λογική “τα κρύβουμε κάτω από το χαλί”. Η Καλαμαριά διαλύθηκε, οι Επιτροπές Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών δεν δικάζουν λόγω απλήρωτων δικαστών. Το παλεύουμε πάρα πολύ. Οι νέοι δικαστές θα δικάζουν κανονικά και σαν ΠΑΣΑΠ πιέσαμε να ενταχθεί η αμοιβή των νέων δικαστών σε κονδύλια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Αλλά υπάρχει και η δεύτερη λύση με τα παράβολα που πηγαίνουν σε ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ σαν έσχατη λύση να πηγαίνουν στην αμοιβή των δικαστών. Υπάρχουν από το 2010-11 ΚΑΙ 2011-12 περίπου 35 αποφάσεις που χρονίζουν. Προκειμένου να μπουν οι δικαστές στις αίθουσες ήμαστε αποφασισμένοι να πληρώσουμε ακόμη κι εμείς αυτό το κονδύλι. Μόλις βγουν του χρόνου θα έχουμε άλλο χάρτη στο πρωτάθλημα.
 
Για τους παίκτες: Υπάρχουν αθλητές που μένουν χωρίς ομάδα, ενώ υπάρχουν παράγοντες που δεν είναι φερέγγυοι. Πάντως είναι ένα πρόβλημα κι εμείς ενημερώνουμε τους παίκτες ποιες ομάδες έχουν πρόβλημα. Δίνουμε κατευθύνσεις αλλά ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του.
 
Για την διεξαγωγή αγώνων μετά την απώλεια Σαμαρά: Ο ΠΑΣΑΠ από την πρώτη στιγμή ζήτησε την αναβολή της αγωνιστικής σαν ελάχιστο φόρο τιμής σ' έναν παίκτη- σύμβολο. Έγιναν λάθος χειρισμοί κατά την άποψη μου και αυτό αναγνωρίστηκε από την ΕΣΑΠ αργότερα. Πρέπει να είμαστε πιο ευαίσθητοι σε τέτοια θέματα. Χρειάζεται οργάνωση. Εμείς θέλουμε ένα βόλεϊ μεγάλο σε όλα. Εμείς κάνουμε ενέργειες να γίνει ένα παιχνίδι προς τιμήν του και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Με παίκτες από την γενιά του 1994 και ο τόπος είναι ή η Ορεστιάδα ή η Αθήνα.
 
Για συνεργασία με ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ: Αναταράξεις πάντα υπάρχουν, αλλά φέτος είναι “ούτε κρύο ούτε ζέστη”. Στα θετικά το τηλεφώνημα του κ. Ταρνατώρου για να με συγχαρεί, στα αρνητικά το μη τηλεφώνημα του προέδρου της Ομοσπονδίας για να με συγχαρεί, κάτι που πάντα έκανε η ΕΟΠΕ. Μου έκανε εντύπωση. Εμείς είμαστε με τα συμφέροντα των αθλητών και ότι θεωρούμε πως είναι σωστό για το βόλεϊ θα το λέμε είτε αρέσει είτε δεν αρέσει.
 
Για τον ίδιο σαν παίκτης: Πήγα καλά στην Ιταλία, είμαι ευχαριστημένος, έπαιξα σε όλα τα ματς, ήμουν παρών και συνεπής. Είχα σημαντικό ρόλο. Με άκουγαν όλοι ήμουν σαν άτυπος αρχηγός, είμαι σε καλή κατάσταση. Μιλήσαμε με την Ραβέννα και θα δούμε αν θα μείνω και τη νέα σεζόν. Αν φύγω θα πάω κάπου αλλού στην Α1 Ιταλίας.
 
Για τον Πελεκούδα: Έκανε φοβερή πρόοδο φέτος, είναι ένα καταπληκτικό παιδί και σπουδαίος αθλητής που μόλις βρέθηκε στο σωστό περιβάλλον έδειξε πολλά και βελτιώθηκε παντού και δεν θέλει να φύγει από την Ιταλία. Είναι ερωτευμένος με την χώρα και θα μείνει εκεί. Εγώ με την επιλογή μου δείχνω τον δρόμο στους άλλους Έλληνες παίκτες. Το εξωτερικό πιστεύω πως είναι ο προορισμός τους. Ο Έλληνας αθλητής παίζει καλά έξω και κρατάει ψηλά το όνομα της χώρας. Οι ξένοι βλέπουν στην Ελλάδα μια φθηνή αγορά με πολύ καλούς παίκτες. Ο Έλληνας δεν είναι τεμπέλης αλλά δείχνει εξαιρετικό πρόσωπο και δουλεύει πολύ. Στην Ελλάδα απλά είχε βολευτεί με μια κατάσταση.
 
Για τον Παναθηναικό: Για μένα που έχω ζήσει μεγάλες στιγμές με την ομάδα είναι δυσάρεστο αλλά ήταν προδιαγεγραμμένο τις δύο τελευταίες σεζόν. Γι' αυτό κι εγώ έφυγα. Κάποιοι πρέπει να κάνουν αυτοκριτική. Υπήρξαν μεγάλα ανοίγματα οικονομικά αλλά συνέχιζαν να κάνουν συμβόλαια μεγάλα. Υπάρχουν προβλήματα που θα φανούν μπροστά. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος νέος Σταθοκωστόπουλος. Θα πρέπει να γίνουν διακανονισμοί.
 
Για την Εθνική Ομάδα: Πρέπει όλοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Είναι πρωταρχικός στόχος να προκριθεί στα τελικά του Ευρωπαικού. Θα είναι ανάσα ζωής για το άθλημα. Όλοι οι παίκτες πρέπει ν' ανταποκριθούν στο κάλεσμα. Τα παιδιά έχουν οικονομικά προβλήματα και δυστυχώς προτιμούν να πάνε σε κάποια δουλειά για να βγάλει τα προς το ζειν. Όταν η Εθνική σε καλεί πρέπει να είσαι παρών.
Βρίσκεστε εδώ: News ΠΑ.Σ.Α.Π. Ψάρρας: «Θέλουμε καλύτερο βόλεϊ»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject