Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
01-05-2014

Παρουσίαση λευκώματος Σαμαρά: «Ο Νίκος είναι εδώ και χαίρεται...»

Rate this item
(1 Vote)
Δεκαέξι μήνες μετά την απώλεια του Νίκου Σαμαρά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών παρουσίασε ένα μοναδικό λεύκωμα 268 σελίδων με σπάνιες φωτογραφίες από την καριέρα και την προσωπική ζωή του Νίκου Σαμαρά.
Η παρουσίαση έγινε στο ξενοδοχείο «New Hotel» στην Αθήνα μέσα σε κλίμα συγκίνησης. Στην κορυφαία  στιγμή της βραδιάς ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Α.Π, Σάκης Ψάρας παρέδωσε ένα πολυτελές συλλεκτικό αντίτυπο στην σύζυγο του Νίκου Σαμαρά, η οποία ευχαρίστησε με τη σειρά της τον Σύνδεσμό των αθλητων για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία και την τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Νίκου.
 
Δούκα Σαμαρά: «Στη πλευρά του πόνου»
 
«Όταν είσαι από την πλευρά του πόνου, συνειδητοποιείς και τον πόνο του άλλου εντονότερα... Οπότε πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου και γύρω σου και να βρεις ένα τρόπο να βοηθήσεις, όπως κι εσύ μπορείς... Με ένα χαμόγελο, με μία αγκαλιά με ό,τι μπορεί ο καθένας.. Για εμένα είναι ότι καλύτερο δώρο, μου έχουν κάνει, γιατί το είχα άγχος, πως θα μπορέσω να περάσω στο παιδί μου αυτή τη μεγάλη αθλητική ιστορία που είχε ο πατέρας του. Και με αυτό το λεύκωμα πιστεύω ότι θα δει πως ο μπαμπάς του ήταν ένας ζωντανός θρύλος του ελληνικού βόλεϊ...», είπε η σύζυγος του Νίκου Σαμαρά, η Έλενα Δούκα Σαμαρά και πρόσθεσε: «Σήμερα πραγματικά αισθάνομαι ότι είναι εδώ και χαίρεται... Χαίρεται γιατί υπάρχουν εδώ αγαπημένοι του φίλοι, αλλά πάνω από όλα χαίρεται γιατί μέσα από αυτή την προσπάθεια θα βοηθηθούν κάποια παιδιά τα οποία μας χρειάζονται».
 
Ψάρρας: «Το είχαμε υποσχεθεί»

«Το υποσχεθήκαμε στην οικογένεια, στην Έλενα τη σύζυγο του Νίκου και στο μικρό της γιό το Στράτο, ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι που θα ναι ανεξίτηλο στο χρόνο και να θυμούνται όλοι ποιος ήταν ο Νίκος" δήλωσε με "σπασμένη" φωνή από τη συγκίνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Σάκης Ψάρρας προλογίζοντας την εκδήλωση .
 
Ανδριανός: «Σπουδαίος αθλητής»
 
Από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός αφού συνεχάρη θερμά τον ΠΑ.Σ.Α.Π χαρακτήρισε αυτή την ξεχωριστή πρωτοβουλία "μία έμπρακτη αρμόζουσα απόδοση τιμής στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά. Ενός σπουδαίου αθλητή που διακρίθηκε τόσο για τις αθλητικές του επιδόσεις όσο και το ήθος και την προσφορά του».
 
Γεροντόπουλος: «Θα χαίρονταν ο Νίκος»
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών, Άκη Γεροντόπουλου ο οποίος αφού μοίρασε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της δημιουργίας του λευκώματος. Ο αλεξανδροπουλίτης Βουλευτής Έβρου είπε μεταξύ άλλων:«Ο Νίκος θα χαιρόταν να κέρδιζε το πρωτάθλημα μία ομάδα από τον Έβρο" προσθέτοντας  πως "ο Έβρος είναι η καρδιά του ελληνικού βόλεϊ».
 
Ταρνατόρος: «Θα φωτίζει την πορεία»
 
Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος δήλωσε: «Ο Σαμαράς ήταν μία ξεχωριστή προσωπικότητα για τον ελληνικό αθλητισμό. Η μνήμη του και τα όσα μας άφησε θα φωτίζουν για πάντα την πορεία του ελληνικού βόλεϊ. Συγχαρητήρια στον ΠΑΣΑΠ για την πρωτοβουλία του».

100 αντίτυπα
 
Το συλλεκτικό λεύκωμα, που αρχικά εκδόθηκε σε 100 αντίτυπα με προνομιακή τιμή πώλησης τα 35 ευρώ, από την προσεχή Παρασκευή θα διατίθεται και από το “e-shop” της ιστοσελίδας του Χαμόγελο του Παιδιού www.hamogelo.gr και θα ενισχυθεί έτσι το έργο ζωής που προσφέρει στα παιδιά ο Οργανισμός, όπως ανέφερε και χθες ο γενικός γραμματέας του, Χρήστος Καμμιλάτος.  
 
Ήταν όλοι εκεί...
 
Πολλές ήταν οι παρουσίες φίλων του βόλεϊ και όχι μόνο που ήρθαν να τιμήσουν το Νίκο Σαμαρά, όπως αντίστοιχα και οι απουσίες ανθρώπων που είχαν στενές σχέσεις με τον «αετό» καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Χθες λοιπόν μεταξύ άλλων πουτίμησαν τον Νίκο ήταν η Γ.Γ.Α, Κυριακή Γιαννακίδου, η πρώην πρόεδρος του Ο.Ν.Α, Παναγιώτα Ψαράκη, ο βουλευτής Αττικής της ΔΗΜ.ΑΡ, Βασίλης Οικονόμου,ο εκπρόσωπος της ΕΟΠΕ και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Στουραϊτης, ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατώρος, τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ, Βέρα Λάγιου και Παναγιώτα Τουρσούγκα, ο πρόεδρος της ΟΔΒΕ, Σταύρος Μαυρικίδης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης και δημοσιογράφος, Δημήτρης Αρβανιτίδης, ο διεθνής διαιτητής, Γιώργος Γεωργουλέας, ο πρώην διεθνής ρέφερι, Θέμης Καλπακτσόγλου, οι αθλητές Γιάννης Μαντέκας, Γιάννης Ρουμελιωτάκης, Σωτήρης Πανταλέων, Γιώργος Πετρέας, οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί, Σωτήρης Δρίκος, Γιάννης Καλμαζίδης οι προπονητές Γιάννης Λαϊος, Άκης Φλαούνας, Γιάννης Πλίθης, Χρήστος Ντόζης, Παύλος Καραμαρούδης, Σούλης Τουρσούγκας, ο «Δάσκαλος» του βόλεϊ, Νίκος Μπεργελές, ο παλαίμαχος διεθνής αθλητής, Γιώργος Ντράγκοβιτς, η πρώην πρωταθλήτρια σε βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ, Πόλα Κίτσου και η άσος του Γ.Σ Χαλανδρίου, Άννα Σαλούστρου.
 
Ευχαριστίες στους δημιουργούς
 
Ο γραφίστας, εκπρόσωπος της εταιρείας linkart.gr και βολειμπολίστας του ΑΟ Παλλήνης, Σταύρος Βλαχάκης, παρουσίασε λεπτομερώς τις 5 ενότητες του λευκώματος.
 
Ο ΠΑ.Σ.Α.Π ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία αυτής της ιστορικής έκδοσης προσφέροντας ευγενικά δημοσιογραφικό η φωτογραφικό υλικό, αλλά και κάθε άλλη βοήθεια χρειάστηκε για να φτάσει στα χέρια σας αυτό το συλλεκτικό Λεύκωμα. Ευχαριστούμε λοιπόν την σύζυγο του Νίκου, Έλενα Δούκα Σαμαρά, τον γραφίστα και εκπρόσωπο Linkart.gr, Σταύρο Βλαχάκη, τους δημοσιογράφους κ.κ. Ασημακόπουλο, Βασιλάτο Ρουσάκη, Αρβανιτίδη, Τυχάλα, Τζούστα, τους Φωτορεπόρτερ κ.κ. Χρυσοχοϊδη, Μακρή, Μακριδήμα, Γεωργόπουλο, Ντουντούμη, Χαλκιόπουλο, Βλάχο, Ξενάκη, Παράσχο, Σολάρη, Φλώρο, Σταθόπουλο, Σαρρηκώστα, την κυρία Σαμιώτου, τα φωτογραφικά πρακτορεία Action Images, INTIME, Icon Photo Press, Sport Images, Act Sports, την ιστοσελίδα Τhraki Sports, τους κ.κ. Κεμανετζή, Γκεντσίδη, Καλμαζίδη, Γεωργίου, τις κυρίες Ζουμπουρλή, Χατζοπούλου, Παπαϊωάννου, τον Α.Ο Ορεστιάδας και τα κανάλια ΝΟVASPORTS.
 
 
samaras4.jpgsamaras5.jpgsamaras8.jpgsamaras.jpgsamaras3.jpgsamaras7.jpgsamaras2.jpgsamaras9.jpg
Βρίσκεστε εδώ: News ΠΑ.Σ.Α.Π. Παρουσίαση λευκώματος Σαμαρά: «Ο Νίκος είναι εδώ και χαίρεται...»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject